Šta je novo?

[Postpaid] Savet za operatera

jonesba

Slavan
Učlanjen(a)
01.01.2007
Poena
320
Dakle dosao je i taj dan kada sam shvatio da mesecno potrosim preko 1000din na dopune i iskreno smorilo me vise da trcim u trafiku i da se dopunjavam...Nego da ne duzim

Znaci trosim oko 1000din mesecno malo vise...Zanima me koji operater me nece zeznuti sto se tice racuna....Dakle ako potrosim 1000din zeleo bih da dobijem takav racun a ne da mi stize 2000din i u listingu da pise da sam zvao 042 i Bangladesh

Dakle

1.Telenor (na njihovom prepaid sam trenutno)
2.MTS
3,VIP (kod ovih me nervira sto kad posaljesh poruku na njihov broj tj posaljem drugu poruku on je primi kao i ja obavestenje tek sat vremena posle (osim ako ne posaljem josh koju poruku pa ''poguram'' ovu prvu poslatu)

I koji od ovih operatera ima najpovljnije uslove za telefon (nisam siguran da cu uzimati posto imam fon ali ako moze za 1 din sto da ne :) )

Hvala unapred ,)

Telenor ne kradu i nemam problema ni na prepaidu, ni na postpaidu. MTS, nemam iskustva, mnogo se kuka po forumu, ne znam šta da ti kažem. Međutim, čini mi se da je za te pare najbolji vip, jer vip uz taj neki paket od ~1000din daje i 350mb protoka, bez čega danas prosto ne može da se živi ukoliko imaš neki napredni telefon.

Najgoru uslugu i najpovoljnije telefone ima Mts, najbolju uslugu i najskuplje telefone ima Telenor i uz to ima i prenosenje minuta , Vip kao prednost na tom paketu ima vec pomenute mb, cene telefona tu negde kao na Telenoru, kakva je mreza ne znam ali verujem da ce se javiti neko ko je koristi.

Evo bash sad gledam VIP ponudu

PREDNOSTI
1.MB ajti :)
2.Dodatni minuti ka VIP korisnicima
3.Najjeftiniji telefoni (mislim uz paket koji zelim kod drugih je cena veca za otprilike 20%)
4.Uz postpaid dobijam i prepaid telefon za DZ sto je stvarno dobro jer mi treba josh jedan VIP koji cu da zovem

Ehhh samo da nije ono predobro da bi bilo istina...

Imam sva tri na postpaidu, i mogu ti samo reći: Telenor . . .

NIKADA nisam imao problema sa računom i kradjom, provera preostalih minuta i poruka je dostupno već od 4. u mesecu, (kod MTSa nekad i posle 20 dana nije moguće proveriti) i on jedini PRENOSI preostale minute i poruke u sledeći mesec . . .. dakle za potak uzmi paket od 500 din + porez, pa ako ti je malo, predji na 1000 dinara plus porezi....
A ako me pitaš zašto trpim ova dva, a sada tebi solim pamet, odgovor je prost, brojevi su mi bitni zbog posla, i zovu me ljudi, i samo čekam da uedu mogućnost prelaska na prepaid, i onda ih prebacujem na prepaid i zovem samo sa telenora, ili da uvedu mogućnost prelaska kompletnog broja na drugog operatera, onda prelazim sa sva tri broja na telenor. . . pozdrav. . .

proslog meseca sam raskinuo ugovor kod mts-a zbog konstantne kradje na postpaid-u :mad:
bio sam preko dve godine i u poslednjih 6 meseci sam primetio da na pola meseca bez obzira na potrosnju paketa krece zaduzenje i samim tim prekoracenje paketa :S:
tri puta sam ulagao reklamaciju, ali je svaki put bio odgovor da sam imao roming i nagradne igre koje iz principa nikad ne igram.
sada sam na telenor prenesi paketu i pratim potrosnju, a sa istim instenzitetom price imacu daleko manji racun zato sto jos nisam istrosio ni najmanji paket ;)

OK MTS znaci definitivno ispada iz igre

E sad jedino odluciti sta je bolje

1.Telenor i preneseni minuti ili VIP i dodatni minuti u mrezi i MB protoka
2.Telenor pokrivenost i po meni besprekoran kvalitet ili kockanje sa VIP

Generalno VIP me odbija samo iz bojazni za kvalitetom signala/usluge...Tj ne znam kakvi su da li kradu na mesecnom racunu...

Telenor prenesi je po meni naj naj, razgovor se i najvise koristi, dobra tehnicka podrska, a i pokrivenost

Ja imam telenor prenesi i mislim da je trenutno najbolja ponuda.
Iskreno, mozda bi se razmisljao ukoliko nemam postpaid da uzmem VIP sa nekim telefonom jer ima dobru ponudu kao sto neko gore rece.

Posto koristim vip postpaid vise od godinu dana, kompetentan sam da dam sud sto se tice vipa. :)\

Daklem, koristim paketic postpaid 60. U pocetku sam imao problema sa signalom/mrezom na pojedinim lokacijama, ali vec mesecima nazad tih problema nema. Posto se krecem samo po Beogradu, ovo prethodno receno vazi samo za ovaj lokalitet, ali ne sumnjam da su u svim vecim gradovima dosta poboljsali kvalitet signala.
Nikakvih kradja nisam doziveo (za sad), i svi racuni redovno stizu od 15-20tog u mesecu. 10tog se vrsi presek stanja racuna, tako da samo taj dan nije moguce dobiti informaciju o stanju na racunu. Vec 11. ili 12. u mesecu stize sms sa obavestenjem o mesecnom racunu.
Sto se tice call centra, sve same reci hvale + sto je za razliku od telenorovog, besplatan (ako zoves iz mreze).
Cene aparata u VIPu su dosta povojlnije od telenorovih, za koje je blag izraz da deru.
No, jedina prednost telenora je sto ima taj paket koji dozvoljava prenosenje nepotrosenih minuta.
Eto ukratko :)

E ovo je lepo cuti...Iskreno vise mi odgovara ovo VIP-ovo sto daju i besplatne minute u okviru svoje mreze...Mada i prenesi ima svoje prednosti...(samo sumnjam da bi imao sta da prenesem :) )

Moram otici i do jedno i drugog pa ko bude prijatniji i usluzniji njega uzimam...(Vip mi odgovara zbog devojke jer i ona ima Vip sto znaci da bi posle 350min prema svim mrezama imao i one dodatne prema VIP broju...)

Racunaj da ce i Telenor vrlo uskoro ponuditi MB u svojim paketima jer ih na to teraju VIP i MTS066.

Sto se mene tice - Telenor za sada bez premca osim ako imas dosta ljudi u VIP mrezi.

Ne znam da li si primetio, ali ti minuti u mrezi vaze tek kad potrosis ove regularne, tj kad pocnes da placas penale, sto ako izaberes pravi tarifni profil znaci nikad.
Dalje niko ne pomenu da vip ima zaokruzivanje 60+30 (ostale mreze imaju na sekund posle prvih 60) i prilicno skupu uspostavu veze.

Ja bih na tvom mestu uzeo Prenesi 150 (Ako si na pripejdu trosio 1000 bice ti dovoljno), a prenosenje se mnogo isplati.

PS.
Idi na https://www.telenor.rs/portal/ i vidi u tarifnom savetniku koju ti tarifu preporucuje na osnovu tvoje potrosnje u poslednja 2 meseca.

Poslednja izmena:
Koristili smo u kuci godinama Telenor i onda sam presao na mt:s na paket 066, sve je bilo super do maja meseca :). Od onda racuni abnormalno veliki.

Vip, probao nisu bili losi medjutim imaju klauzulu u ugovoru koja te obavezuje da moras da budes korisnik 90 dana. Pri raskidu su bili dosta neljubazni, drski itd ali je to bilo pre nekih godinu dana.

Moj savet Telenor, po meni najbolja usluga.

PA i nemam dosta ljudi u VIP mrezi iskreno...Znaci uskoro se i od telenora moze ocekivati ponuda besplatnog protokoka....

Mislim eto na taj VIP me vuklo tj vuce ti pokloni :) I nervira me to sto na Telenoru nikako ne mogu da nadjem posten telefon koji bi dobio za 1din uz Prenesi 325 (mislim ima jedan i to Samsung) htedoh da kazem da je jako losa ponuda telefona u Telenoru...

Mada bi mi telenor odgovarao jer ne bi morao da menjam mrezu a samim tim i broj...

Uzmi na Telenoru i nemoj da razmisljas... VIP je sve bolji ali daleko je to jos od onoga kako bi trebalo da bude... sedimo u centru kod ortaka ja na mtsu imam pun signal a on je nedostupan ili ima 2 crte...

Nek se ortak onda prebaci na Mts pa ce i on imati pun signal (ako jos traje nacionalni roaming). Jos jedna od prednosti Telenora je portal, tako da za promenu tarife, racun, aktivaciju usluga, listing uopste ne treba ici ili zvati call centar.

Poslednja izmena:
MTS je toliko već počeo da krade da je smešno, nažalost ostalo mi je još 5 meseci ugovora, ali ću dati sestri broj nek koristi da troši te besplatne minute i poruke, a ja sebi uzimam Vip, onaj 900 paket, za 2000 dinara (+PDV) imam 900 minuta ka svim mrežama, plus 900 minuta ka Vip mreži, plus 900 SMS/MMS (!!) poruka, i naravno, 900MB protoka. Fenomenalna ponuda, pogotovo što se uz taj paket za 37k dinara može pazariti HTC Touch Pro 2, što ću i da uradim za jedno dve nedelje :)

Ako ti je HTC bitan onda go for VIP.

Ne zaboravi da je na VIPu tarifiranje 60+30 tako da tih 200min vise nego na Prenesi ne znaci mnogo dok samo prenosenje minuta itekako dobro dodje.

Gledajte da za svoj novac dobijete najvise uzimajuci u obzir svoje navike i potrebe. I to realno.

Prenesi beše na Telenoru? Njih svakako ne bih uzimao u obzir trenutno, imam njihov broj u firminom telefonu, i nikako nisam zadovoljan, često sam nedostupan, mreža je jako često zauzeta, poruke o propuštenim pozivima stižu svaki treći put i tako... Što se računa i krađe tiče, tu nemam iskustva, jer firma plaća račun, ni ne znam koliko potrošim niti znam na kom sam paketu i da li sam uopšte na nekom paketu :D

A HTC je itekako bitan, tako da idem na VIP ;)

Uzeo sam ukucanima postpaid VIP i svi su jako zadovoljni. Sve je regularno. Telefoni za 1 din i nema brige. Sto se tice signala, bio je slabiji pre 2 godine, ali to su posle 6 meseci sredili i pokrivenost je odlicna (sto se tice Nisa).

I ja se kolebam da li da uzmem MIX500 (MTS), Prenesi150 (Telenor) ili Postpaid150 (VIP)? Telefoni su mi manje-vise nebitni jer imam vec dosta telefona i ne treba mi jos jedan. :)

I ja se kolebam da li da uzmem MIX500 (MTS), Prenesi150 (Telenor) ili Postpaid150 (VIP)? Telefoni su mi manje-vise nebitni jer imam vec dosta telefona i ne treba mi jos jedan. :)

Mix500, 500+porez, 60+1 zaokruzivanje
Prenesi150, 500+porez, 60+1 zaokruzivanje, prenosenje neiskoriscenih minuta/poruka
Vip150, 600+porez, 60+30 zaokruzivanje, dodatni minuti u mrezi kad se potrose regularni.

Ja mislim da je izbor jasan.

al na MTSu imaš tarifne dodatke.

koji ne rade. Probao sam da aktiviram DATA jedno 5 puta, nikad nisam uspeo, zvao operatera, rekli posalji SMS, zacarani krug

A kad ga aktiviras moze da se desi da i pored aktiviranog dodatka naplacuju data saobracaj kao da ga nemas, a onda cekanje reda za reklamacije pa resavanje iste dva meseca.

Mix500, 500+porez, 60+1 zaokruzivanje
Prenesi150, 500+porez, 60+1 zaokruzivanje, prenosenje neiskoriscenih minuta/poruka
Vip150, 600+porez, 60+30 zaokruzivanje, dodatni minuti u mrezi kad se potrose regularni.

Ja mislim da je izbor jasan.

Presudno, bar po meni.

Ne zaboravite da su u telenoru telefoni ubedljivo najnepovoljniji.

To je i jedina prednost Mts-a telefoni preko dilera, e55 je oko 12000 din., e71 oko 13000 din, kod Vipa i Telenora oko 22000 na ovom paketu 1000din bez poreza.

Svaka preporuka od mene za Telenor postpaid... za razliku od MTSa...na Telenoru sve jednostavno radi...baš kako treba...prosto neobično ponekad ;))
A o MTSu sve najgore ! Već sam jednom rekao: stoka nestručna i nesposobna ! Ja kad sam raskidao ugovor, (a to je bilo oko 3 popodne pre 3-4 meseca) već je bilo 30 raskida tog dana kod iste devojke (šalteruše....operaterke... ;) )

Nazad
Vrh Dno