@SRV
Za "size" u podesavanjima slike treba da odaberes Screen Fit, a ne 16:9 i neces imati taj problem.
Aha, odabrao sam upravo Screen Fit, ali je isto kao i sa 16:9, jedino sto nije potreban overscan (kojeg i nemam na X550). Dosta toga nisam napisao, probao sam i promijenit frekvenciju sa 60Hz na 50Hz, ali nije pomoglo, procackao citav CCC i nista.
Nesto na sta sam naletio na netu, u WMP je moguce kompenzirati pravougaone pixele 1024x768 plazmi, tako sto se promijeni pixel aspect ratio, i nakon sto to uradim, pri koristenju 1024x768 rezolucije, slika BUDE razvucena po cijelom ekranu, medjutim isto je kao kad je namjestena 16:9 rezolucija (sto ova stvar i kompenzira), ali to zapravo znaci da je slika i dalje razvucena po visini.
Pored toga, probao sam selektovat 1024x768 rezoluciju i namjerno odabrati 4:3 mod, naravno sa strana su pruge, ali dok bi sada u 4:3 modu sa 4:3 rezolucijom slika trebala izgledati normalno, to nije slucaj, opet je izduzena po visini!
Zato i sumjam na ****** firmware ili sta vec. Na netu sam nasao noviji firmware (i to sumnjivo mi je, samo dva dana mladji), ali za njega ne pise kakve probleme rjesava, odnosno sta donosi.
Jako sam zazalio kupnju, televizor stvarno ima izvrsnu sliku, ali je zalosno da ako hocu gledat normalno divx/mkv moram odabrat 16:10 rezoluciju i pri tome imat crne trake gore i dole.