Šta je novo?

ATI Eyefinity

Radeon HD 5870 Eyefinity Edition Spotted

132aj.jpg

132bj.jpg

Izvor: TechPowerUP.com

Jel ono 6 display porta?

...

da samo... 6 x Mini Display Port.

...

ode Matrox vechnu mu slava...

+1 na totalnu glupost demo-a. Bar sto se tice igranja na takvom multimonitor resenju.

Gde je FPS? :)

Pa, imas vec u threadu.

Ova simulacija letenja na 24 monitora (FSX?) ne pise kako radi, ali fps verovatno umire. :)

Prikazani CE3 demo na tri 1080p ekrana je igriv, samo to verovatno nije iz igre koja ce se pojaviti, jer je scena u sumi iz igre koja je otkazana, ako se ne varam.

Evo za ostale:
That's six Dell 30" displays, each with an individual resolution of 2560 x 1600. The game is World of Warcraft.
Driving all of this is AMD's next-generation GPU, which will be announced later this month. I didn't leave out any letters, there's a single GPU driving all of these panels. The actual resolution being rendered at is 7680 x 3200; WoW got over 80 fps with the details maxed

I played Dirt 2, a DX11 title at 7680 x 3200 and saw definitely playable frame rates. I played Left 4 Dead and the experience was much better. Obviously this new GPU is powerful, although I wouldn't expect it to run everything at super high frame rates at 7680 x 3200.

That's six Dell 30" monitors, each at a resolution of 2560x1600, showing Dead Space at over 24 megapixels. The game ran fluidly, and as you can see, your character on screen is pretty much life-sized, if not a little larger.

Poslednja izmena:
Ma cela ova prica je po sistemu ja tebi ti meni. Samsung ce prodati vise svojih (ne narocito kvalitetnih) monitora a AMD novih procesora i graf. karti koje su neophodno da bi ovo cudo radilo kako treba. Samo treba naci dovoljno ljudi sa viskom para (i u ovom slucaju manjkom inteligencije) kojima je ideja igranja na 24 monitora WOW. Ok je ova tehnologija za posao ali za igre...

Shto se tiche Nvidije i 3D naochara, to je potez u skladu sa vremenom - 3D stereo je sada "in" i Nvidija prati trendove.

Hmm sada? Pa nVidija od svog nastanka propagira 3D naocare. Ako se dobro secam 3D naocare su se mogle koristiti i uz TNT karte prve generacije. A to da je 3D stereo in, pa mozda u bioskopima. Ona ideja sa zakrivljenim ekranom/platnom je mnogo bolja i prakticnija.

Da, sa Asusovom GeForce256 DDR su dolazile naočale, u to sam siguran :).

to je onaj matori fake render :)

Mozda će biti ako ATI tehnologiju omogući i za low/mid level proizvode :).

Све је то супер, али ови црни оквири стварно убијају у појам.

Шта је оно на 1:22, као да је слика на 4 лева монитора каснила за остатком? У оном делу када река испод прелази преко њих, прелаз са десних на централне је нормалан, а онда се баш примећује кашњење.

Poslednja izmena:
@Geble
Bas to, pazi jos iz daleka snimano. Zamislite malo blize...
Mada ovo je tek pocetak, odreagovace Samsung i drugi sigurno povoljno.

Ako su 24 monitora u pitanju, onda je to QuadFire konfiguracija, zar ne?

Dobro, jeli to nesto novo :) Bez veze!

Ovo vec ima smisla.

img_3474.jpg

Ne znam,odlicno izgleda i sve to,ali nekako je "pljosnat":d,bas mnogo razvucen.Bilo bi bolje da je ekran malo visi,nekako je slika prirodnija,ovako mi se bas puno i ne svidja:p

P.S.Ni malo se ne bih bunio da ga imam:-devil-::D:-devil-:

Poslednja izmena:
Ne znam,odlicno izgleda i sve to,ali nekako je "pljosnat":d,bas mnogo razvucen.Bilo bi bolje da je ekran malo visi,nekako je slika prirodnija,ovako mi se bas puno i ne svidja:p

P.S.Ni malo se ne bih bunio da ga imam:-devil-::D:-devil-:

Takvo ti je vidno polje, vise ti znaci sirina nego visina ;)

Uradi mali test:
Gledaj pravo ispred i rasiri ruke, pa vidi do koje sirine ih vidis (perifernim vidom).
E sad isto to samo po vertikali. Skontaces da bi nam trebao monitor sa odnosom strana ~5:1...

Glupo je sto razvoj ide u tom pracu, umesto da razvijaju VR.

Kineski sajt PCPop.com (Googlish) je objavio prikaz ATI's Radeon HD 5870 Eyefinity6 Edition kartice.

Glavne razlike u odnosu na referentni model su 6 Display portova, 2GB memorije, 8-pin + 6-pin PCI-e power konektori i blago izmenjeno hlađenje.

002261006.jpg

Proizvod će biti dostupan ovog meseca.

Poslednja izmena:
Bice lepo videti kako 2GB utice na performance, za singl monitor varijantu.

Bezveze je to što po onome što čitam ovaj referentni 2xDVI+HDMI+DisplayPort ne radi kako treba sa više od dva monitora.

Ne radi samo kombinacija 2xDVI + HDMI.

Moguće kombinacije su ovakve (prema AMD specifikacijama):
DVI1 +DVI2 + DP
ili
DVI1 + DP + HDMI
ili
DVI2 + DP + HDMI

Da, to je ono što sam i ja pročitao. Valjda proizvođači stavljaju samo dva DVI pajplajna ili tako nešto.
Samo... koliko ljudi ima monitor sa DisplayPort-om?

Ne radi samo kombinacija 2xDVI + HDMI.

Moguće kombinacije su ovakve (prema AMD specifikacijama):
DVI1 +DVI2 + DP
ili
DVI1 + DP + HDMI
ili
DVI2 + DP + HDMI

E do djavola, bas isplanirao sa drustvom da probamo 2xDVI + HDMI :S:... jel postoji DP to DVI adapter?

Edit: sad videh da ima, samo jos da se nabavi...

Poslednja izmena:
Vrh Dno