Šta je novo?

FIFA 2010

Ovaj zadnji komentar na linku ozgo ubada sustinu :)
EA have been using this bullshit excuse about PC hardware for years, why can't they just be honest and say its down to investment and the fact that it will be heavily pirated.

Neka gameplay bude dobar a na grafiku cemo da zazmirimo i ove sezone :)

Pa oni i "pričaju" upravo o tome da bi NG gameplay mogao da se potera na 10% PC kompjutera u svetu - najmanji problem bi bio da zalepiš slabije teksture, manje poligona i uradiš slabije mapiranje :)

Poslednja izmena:
Što se tiče next-gena, sumnjam da je 10% u pitanju jer su tih istih 10% bilo za FIFA08 što u prevodu znači da u svetskoj PC industriji u proteklih godinu dana nije napravljen ama baš nikakav pomak - pre će biti klasična novinarska žvaka pošto piraterija očigledno čini svoje :)
:)

Za FIFA 09 su baratali sa cifrom od 2%-3%, pre toga nisu ni pominjali zašto PC verzija nije next-gen.

Piratija ne može da bude krivac - neuporedivo im je jeftinije da naprave čist Xbox 360 port nego da imaju poseban PC tim koji funkcioniše totalno nezavisno, kao što sada rade. Mislim da je najtužnije što je ovo dugoročna filozofija - za sada definitivno ne planiraju da Xbox 360, PS3 i PC verzija budu jedno te isto.

Piratija ne može da bude krivac - neuporedivo im je jeftinije da naprave čist Xbox 360 port nego da imaju poseban PC tim koji funkcioniše totalno nezavisno, kao što sada rade.

To bi bilo tacno kada bi se u pc verziji ista menjalo sem transfera i menija ;).
Sve je to ista igra, kao i nove verzije PESa za PS2.

Isto su radili i sa NBA Live serijalom,pa je dosao 2K i pokazao im da moze da se portuje NG verzija i pritom solidno proda.:) I evo sad ubacuju online podrsku,steta zaista za Fifa serijal na PC.Bolje neka ga napuste nego sto izbacuju ono smece.

Poslednja izmena:
FIFA 10: System requirements officially revealed
The official system requirements of FIFA 10 have been revealed by Electronic Arts.

EA has released the official system requirements for the PC version of FIFA 10. The football game is scheduled to hit the markets on October 2 (Europe) respectively October 20 (North America) and will be published for several platforms including PC, PS3 and Xbox 360.

Minimal system requirements:
• CPU: 2.4 GHz single-core
• RAM: 512 MiByte (XP) or 1 GiByte (Vista)
• Graphics card: Geforce 6600 or better, Ati Radeon 9800 Pro or better, Support for Shader Model 2.0 or better, DirectX 9.0c
• VRAM: 128 MiByte
• Sound: DirectX 9.0c compatible sound device
• Input: Keyboard or Dual Analog Gamepad
• HDD: 4.4 GB or more, free disc space
• Internet: Broadband Internet connection required for Installation and online gaming

Recommended system requirements
• CPU: 3.2 GHz single-core or 2.4 GHz dual-core
• RAM: 1 GiByte (XP) or 2 GiByte (Vista)
• Graphics card: Geforce 7800 or better, Ati Radeon X1800 or better, Support for Shader Model 2.0 or better, DirectX 9.0c
• VRAM: 256 MiByte
• Sound: DirectX 9.0c compatible sound device
• Input: Keyboard or Dual Analog Gamepad
• HDD: 4.4 GB or more, free disc space
• Internet: Broadband Internet connection required for Installation and online gaming

The announcement of EA that the PC version of FIFA 10 would not offer the same visual quality as the console version caused quite a stir in the community. Electronic Arts justified the decision by saying that only 10 percent of the FIFA PC gamers would have a system that would be able to handle the better graphics of the consoles. According to our sister site PC Games there also will be a demo version of FIFA 10 released on September 10.

ea_sucks.png

Sve je to ista igra, kao i nove verzije PESa za PS2.

Nope. PC tim je potpuno izdvojen, znači, rade samo tu verziju i apsolutno ništa drugo. PC verzija nije PS2 verzija, već je nekakav "između" hibrid koji realno predstavlja potpuni višak.

Jel moze neko da mi napise celopkupnu rang listu u igri?

Rang listu čega?

Onaj gol skroz lepo izgleda.

Vau, FIFA-in demo ne znam šta ću od radosti :d

Ja instalirah, ne iz neke perverzne tradicije (igrao sam svaku FIFA do sada) nego zato što ću verovatno raditi opis.

Grafički, FIFA 10 je podjednako jadna kao prošle godine, glave igrača su i dalje prevelike u odnosu na telo, na stranu što izgledaju kao zombiji. Najveći grafički napredak je što su smanjili loptu...
Animacija je gora od PES-a, što dovoljno govori.

Mrzelo ih je čak i da menjaju grafike i izgled menija, i dalje su totalno ogoljeni.

Gameplay nema nikakve veze sa konzolom verzijom FIFA (bar poredeći sa FIFA 09). Sa 360 driblingom se nisam nešto preterano dugo igrao, po defaultu je na desnom analognom.

Utisci posle jednog meča, odigraću još nekoliko na silu.

Ja instalirah, ne iz neke perverzne tradicije (igrao sam svaku FIFA do sada) nego zato što ću verovatno raditi opis.

Grafički, FIFA 10 je podjednako jadna kao prošle godine, glave igrača su i dalje prevelike u odnosu na telo, na stranu što izgledaju kao zombiji. Najveći grafički napredak je što su smanjili loptu...
Animacija je gora od PES-a, što dovoljno govori.

Mrzelo ih je čak i da menjaju grafike i izgled menija, i dalje su totalno ogoljeni.

Gameplay nema nikakve veze sa konzolom verzijom FIFA (bar poredeći sa FIFA 09). Sa 360 driblingom se nisam nešto preterano dugo igrao, po defaultu je na desnom analognom.

Utisci posle jednog meča, odigraću još nekoliko na silu.

Dakle ostaje nam svi nestrpljivo sa razlogom cekamo jedan drugi Demo.

Dali moze neko od onih koji si skinuli igru da potvrde samo dali igra moze da se uninstall-ira, posto neki imaju problema sa tim, navodno je obrisu ali je igra i dalje tu i radi :zgran:
Tako da znam dali da je snimim kod sebe ili kod brata :-devil-:

Skinuo. Igrao. Razocarao se. :crash:

Do prosle godine sam bio zadrti igrac fife (ne znam ni sam zasto nisam hteo da igram PES tolike godine, nesto me je odbijalo), probao sam PES i sad mi je fifa smehotres...
Sto se tice konkretno ove 10-ke, isto sr*nje k'o i prosle godine (koje je isto kao i prethodne :d). Nista bitno nisu unapredili, a gameplay je i dalje kao da je pravljen za vrtic, bukvalno se rugaju ljubiteljima i poznavaocima fudbala sa ovakvim nacinom igranja. Grafika je mozda malko bolja nego prethdne godine, ali je i dalje dosta oskudna... Sve u svemu samo su opicili po sarenilu. Inace, ide sve na "max" na ovoj mojoj ubogoj masini (grafi) u 1440x900. :) Bar nije zahtevna (Naigrace se oni i sa pIII masinama :D).

Ajd da ne hejujem vise... Al' oni se, iskreno, sprdaju sa PC igracima. :S:

Kod mene se zadrzala citavo jedno poluvreme, pa bilo ALT+F4 > UNINSTALL!!!

hahah, ma daj koji je ovo fudbal?
igrao bukvalno 5 minuta, izbrisao. mozda i nisam dao sansu igri, ali covece ovo je najgore smece. barem je takav utisak na mene ova igra ostavila. igraci su smesno odradjeni, glavne crte lica nisu umeli da prenesu.. nisam neki zaljubljenik u pes, ali fifa, realno, ne moze da prismrdi pesu, barem ne na PCju.

Da imam samo PC zna se koji bi fudbal bio jedini na mom hardu.

Ne znam stvarno zašto se neko uopšte i zamajava i isprobava ovaj polu-produkt :D

Jao, juče sam visio jedno pola sata na zvaničnom topiku o PC demou na EA Sportsovom sajtu...festival uvreda :)

EA-ova ideja je da i naredne godine ništa ne menja, tako da ni od FIFA 11 za PC ne treba očekivati ništa! Tužno :(

Poslednja izmena:
Jao, juče sam visio jedno pola sata na zvaničnom topiku o PC demou na EA Sportsovom sajtu...festival uvreda :)

EA-ova ideja je da i naredne godine ništa ne menja, tako da ni od FIFA 11 za PC ne treba očekivati ništa! Tužno :(

Ma boli me ................ eno gledao sam je i na PS3 i jedino sto valja je analogno kretanje igraca , sve ostalo barem meni PES , a 10-tka mi se cini bas lepom.

Stvarno se ne bih složio. Meni se FIFA 09 za PS3 jako dopala i razumem zašto čak i na PES fansajtovima kažu da je to bolja igra od PES-a 2009. Bilo je određenih propusta, pre svega vezanih za fiziku lopte prilikom šuta i vrlo teško prolaženje igrača, ali vidim da je to doterano. Više od 30 liga i fenomenalan online mi takođe mnogo znače, a to ni u PES-u 2010 nema šanse da se ostvari.

Nazad
Vrh Dno