Ma sigurno da je bolji jer se ne cuje, ne greje, manje trosi, i ima ipak veci read rate od obicnih HDD-ova, ali jedno je da li je uopste bolji a drugo da li je uopste isplativ kad je:
- SSD 80GB 200e
- VRaptor 300GB 170e
Da li vi mislite da cete kao krajnji korisnik videti razliku i od 15% (kolika je samo razlika u ceni da ne uzimamo cost/GB) a kamoli nesto vishe realno? (znaci ne pokretanjem 500 appova kao ******* u isto vreme

)
Kapacitet je (skoro) nebitan jer će VRaptor od 300GB da mi "zvrji prazan". Svako ko razmišlja o SSDu planira ga kao sys disk, dakle 60ak GB je dovoljno većini korisnika.
Kao što si i sam rekao SSD se ne čuje, manje troši, ne greje se i nešto je brži.
Što se para tiče, oba su tu negde, gde je 170e, tu je i 200e.

I u jednom i u drugom slučaju se daju relativno velike pare za disk.
Da postavim dilemu, da li da uzmem SSD koji je nešto brži, nečujan, ne greje se, manje troši, nije osetljiv na mehaničke potrese
ili da za slične pare uzmem VRaptora koji je lošiji po svim prethodno pomenutim parametrima koji su mi
bitni, a jedina prednost mu je dosta veći kapacitet koji mi realno
ne treba.
A kao što reče illidan, cene će tek padati. Još uvek se muzu pare od nestrpljivih. Realno, VRaptor ne bih kupio nikad. SSD će zameniti WD Black u dogledno vreme i to je to. Mehanički diskovi su stara tehnologija, SSD je nešto novo što svaki hardverski sladokusac želi da proba i da ima u svojoj mašini. Na kraju krajeva da li su ploče, procesori, da ne pominjem grafičke, od 200 i kusur evra isplative? Naravno da nisu, kupiš jer hoćeš da imaš i da se sigraš.