Šta je novo?

pomoc oko muzike

comi_x

Cenjen
Učlanjen(a)
16.07.2009
Poena
154
prvo da se izvinim ako tema nije u pravom forumu :/
skoro sam kupio nov komp i nove 5.1 zvucnike
e sad ima na starom kompu oko 5,000 pesama koje su u mp3 formatu i sad posto sam cuo da je mp3 format slab (po kvalitetu muzike) da li cu dobiti bolji ton ako ga prebacim u FLAC ili neki drugi format jer oko audio tehnike neznam bas puno

Od babe se ne pravi đevojka ;) tj. ostavi MP3 pjesme onakve kakve su - njihovim konvertovanjem ne možeš dobiti bolji kvalitet nikako - nabavi pjesme u FLAC formatu (net, drugovi...).

Osim toga, naravno da si promašio sobu - ovo nema veze sa obradom video materijala.

a nove pesme koje budem skidao da skinem u FLACu a da li one mogu da se pustaju u winampu i Ipodu

Na iPodu mislim da ne mogu, a u Winampu mogu. Za iPod ćeš ih morati konvertovati u npr. MP3.

Skidaj flac sve sto nadjes
U winampu mozes da slusas
A za mp3 playere konvertujes u mp3(ali kvalitetno )

da li je stvarno velika razlika izmedju flac i mp3 formata, kazu da se kao dobije na toj prostornosti i da je skroz drugi osecaj!?

Na tome na čemu planiraš da slušaš, dobar ti je i kvalitetno odrađen mp3. Flac ti je za malo ozbiljniju Hi-Fi skalameriju.

Na tome na čemu planiraš da slušaš, dobar ti je i kvalitetno odrađen mp3. Flac ti je za malo ozbiljniju Hi-Fi skalameriju.

sta znaci kvalitetan mp3?
da li mogu ove pesme koje imam u mp3 da konvertujem u neki kvalitetniji mp3 ili je to opet varijanta "od babe devojka"? sta je uopste kvalitetniji mp3 i da li ima smisla da to radim sa ovim zvucnicima iz potpisa?

da li mogu ove pesme koje imam u mp3 da konvertujem u neki kvalitetniji mp3 ili je to opet varijanta "od babe devojka"?

Od lošeg mp3 ne možeš dobiti bolji nikako, tj. to je ta varijanta 'od babe đevojka" - dakle, skidaj nanovo ako želiš bolji kvalitet.

Ne opterecuj se flac-om, skidaj mp3 160+ bit rate, to je sasvim ok. Ne bi primetio razliku da pustas naizmenicno flac i kvalitetniji mp3...

Poslednja izmena:
Ne opterecuj se flac-om, skidaj mp3 160+ bit rate, to je sasvim ok. Ne bi primetio razliku da pustas naizmenicno flac i kvalitetniji mp3...
Uz duzno postovanje taj ko ne cuje razliku je malko nagluv , naravno zavisi i na cemu...

Na cemu god da se slusa, mp3 nikad nece da bude bolji. A iznenadili bi se kad bi malo naculjili usi, da se i na jeftinim zvucnicima cesto cuje ocigledna razlika ova dva formata.

iPod podrzava APE valjda.. takodje lossless

Uz duzno postovanje taj ko ne cuje razliku je malko nagluv , naravno zavisi i na cemu...

Pa izmedju 320Kbps i flac na bilo kojoj kvalitetnoj opremi se jako tesko moze primetiti, veorovatno i ne moze... Ima dosta slepih ABX testova koji to potvrdjuju. A na 128 se lako moze primetiti i to najvise u visem frekventnom opsegu(cinele recimo)...

Pa izmedju 320Kbps i flac na bilo kojoj kvalitetnoj opremi se jako tesko moze primetiti, veorovatno i ne moze...

Jel si se uverio u ovo?:) Iskusni audiofili na dobrom sistemu cuju razliku i kad im isti sadrzaj narezes na Verbatim i Maxell cd, a kamoli nece ovo da provale...Desava se naravno da na nekom nedovoljno rezolutivnom sistemu, mp3 320kbp moze da se provuce neopazeno, ali je opet pitanje i ko slusa.

Jel si se uverio u ovo?:) Iskusni audiofili na dobrom sistemu cuju razliku i kad im isti sadrzaj narezes na Verbatim i Maxell cd, a kamoli nece ovo da provale...Desava se naravno da na nekom nedovoljno rezolutivnom sistemu, mp3 320kbp moze da se provuce neopazeno, ali je opet pitanje i ko slusa.

Ja sam malo omatorio pa ne cujem kao kada sam imao 20 godina, po nekad mogu da se prevarim, ali imam poznanike koji cuju sa CD-a kad muzicar vezuje pertlu. :d:d Btw, jei to Accu DP-600 na avataru ili sam pogresio? :)

Misle da cuju ali kada bi im pustio da pogadjaju koji je mp3 320 a koji original, ne bi bas bili uspesni :).

Evo ti jedan takav test na dosta skupoj opremi izmedju 256kbs mp3, cd i 128Kbs. Uglavnom 256=cd, dok se 128 mogao primetiti... A i sam sam dosta slusao i preko slusalica i na solidnoj hi-fi opremi, i na 320Kbs zvuk je isti kao i flac, nema sanse primetiti...
http://babelfish.yahoo.com/translat...092/default.shtml&lp=de_en&btnTrUrl=Translate

Poslednja izmena:
Misle da cuju ali kada bi im pustio da pogadjaju koji je mp3 320 a koji original, ne bi bas bili uspesni :).

Evo ti jedan takav test na dosta skupoj opremi izmedju 256kbs mp3, cd i 128Kbs. Uglavnom 256=cd, dok se 128 mogao primetiti... A i sam sam dosta slusao i preko slusalica i na solidnoj hi-fi opremi, i na 320Kbs zvuk je isti kao i flac, nema sanse primetiti...
http://babelfish.yahoo.com/translat...092/default.shtml&lp=de_en&btnTrUrl=Translate
Evo dodji kod mene kuci i pustaj naizmenicno pa da vidimo dali cu da pogodim , moze i u neku paru... btw i nije narocito skup sistem :)

Probaj sam 320Kbs vs flac na random pa reci rezultate :)

Probao vise puta , zato i slusam FLACK o 24/96 snimcima sa vinila necu ni da diskutujem , malko se teze nalaze doduse, inace ponuda za slusni test stoji :) moze u po 500dinzi za svaki ponudjeni izvor :) jedino da nije neka teska elektronika tu i varijabilni 192 mp3 izvlaci stvar :)

Probao vise puta , zato i slusam FLACK o 24/96 snimcima sa vinila necu ni da diskutujem , malko se teze nalaze doduse, inace ponuda za slusni test stoji :) moze u po 500dinzi za svaki ponudjeni izvor :) jedino da nije neka teska elektronika tu i varijabilni 192 mp3 izvlaci stvar :)

Haha, rado :). 24\96 vec ima razlike u odnosu na 44KHZ flac ili mp3. Uporedjivao sam standardni audio cd sa flac i 320 mp3, tu nema neke razlike ako se mp3 uradi dobro...

Kao sto rekoh ima i ja je cujem, neko mozda i ne cuje al to je njegova stvar , kao sto rekoh nekome je i komarac muzika :)

Zasto bi skidao mp3???

skini FLAC (ima ga sve vise) i ako ti treba za mp3 plejer konvertuj !

internet je kolko tolko brz i hardovi jeftini tako da ne vidim razlog zasto losije...

Znaci svi ovi koji skidaju flac su ustvari ispali budale ?
Na iole normlanom sistemu itekako moze da se cuje razlika izmedju 320 i flac(original sve jedno)

Potvrdice ti gomila ljudi odavde

Naravno ne kazem da svkao moze da primeti ralziku
Ali ralzika postoji i mnogi je primecuju. Pa ne bi skidali flac samo zbog imena ...

Poslednja izmena:
Ma znam, i ja skidam flac omiljene muzike, ali kada bi neko pogadjao sta je 320 mp3 i flac, uspesnost bi bila oko 50% :), jer je razlika mala i primetna jedino kod visokih tonova i to je pitanje koliko... Malo je preterivanje reci da je razlika velika.

Je l imao neko prilike da uporedi dvd-audio boljeg kvaliteta od 16-44 sa vinilom? Interesuje me i "preko" flaca, a još bolje ako je neko sve to imao uživo na gomili :D

Ma znam, i ja skidam flac omiljene muzike, ali kada bi neko pogadjao sta je 320 mp3 i flac, uspesnost bi bila oko 50% :), jer je razlika mala i primetna jedino kod visokih tonova i to je pitanje koliko... Malo je preterivanje reci da je razlika velika.
Uh uh visoki da ali definicije u basu fali itekako a o sirini i dubini pozornice necu ni da pricam, @bane ako svracas do poa svrati cuces sve na gomili :)

Imaš sve to na gomili :)? Prodaj opremu, moćićeš sebi konačno automobil da priuštiš :D

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno