Šta je novo?

YouTube linkovi (2009)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
CIST FAKE !!!

CINJENICA: Svakom coveku treba pola sekunde da rastumaci ono sto je video, pa na osnovu toga da donese odluku sta da cini, sto znaci da je ovo nemoguce pogotovo ne u delu kada padaju po vise njih u sekundi pa jos i da su nevidljivi dole !!!

Koliko god vezbao i napredovao nemozes da pobedis fiziku i put signala od oka do mozga i njegovo povezivanje.

Da on unapred zna koji su to oblici pa ajde , ali kada mora da ceka da vidi koji ce izaci gore kako bi slozio to vec ne.

Kada budu stavili da se igrac vidi iza konzole onda mozda i poverujem.

Da on unapred zna koji su to oblici pa ajde , ali kada mora da ceka da vidi koji ce izaci gore kako bi slozio to vec ne.
pa zna. i to kolko vidim tri dela unapred. plus moze da stavi jedan na hold. to mu sve zajedno dodje kao neki mentalni buffer (queue).

Nesto sam sumnjicav po pitanju ovoga :)
Ali ako lik zaista moze tako da igra, svaka mu cast jer ja i posle vise od 10g igranja tetrisa ne mogu :)

Sta kaze wikipedia:

According to intensive research from Dr. Michael Crane and Dr. Richard Haier, et al. prolonged Tetris activity can also lead to more efficient brain activity during play.[41] When first playing Tetris, brain function and activity increases, along with greater cerebral energy consumption, measured by glucose metabolic rate. As Tetris players become more proficient, their brains show a reduced consumption of glucose, indicating more efficient brain activity for this task.[42] Even moderate playing of tetris (half-an-hour a day for three months) boosts general cognitve functions such as "critical thinking, reasoning, language and processing" and increase cerebral cortex thickness.[43]

In January 2009, an Oxford University research group headed by Dr. Emily Holmes reported in PLoS ONE that for healthy volunteers, playing ‘Tetris’ soon after viewing traumatic material in the laboratory reduced the number of flashbacks to those scenes in the following week. They believe that the computer game may disrupt the memories that are retained of the sights and sounds witnessed at the time, and which are later re-experienced through involuntary, distressing flashbacks of that moment. The group hope to develop this approach further as a potential intervention to reduce the flashbacks experienced in PTSD, but emphasized that these are only preliminary results.[44]

The game can also cause a repetitive stress symptom in that the brain will involuntarily picture tetris combinations even when the player is not playing the game (the Tetris effect), although this can occur with any computer game or situation showcasing repeated images or scenarios, such as a jigsaw puzzle.

Takodje par tetris YT klipova na ovoj strani: LINK

Poslednja izmena:
The game can also cause a repetitive stress symptom in that the brain will involuntarily picture tetris combinations even when the player is not playing the game (the Tetris effect), although this can occur with any computer game or situation showcasing repeated images or scenarios, such as a jigsaw puzzle.

Istina. Ja sam sanjao health i mana kugle iz Diabla II, kao i de_aztec svojevremeno :)

uh, meni se to redovno desava posle bilo kakvog visecasovnog igranja. Ali da stvar bude zanimljivija to sto sanjam mi bukvalno dodje kao trening... Danas prvi put probam nesto, sutra sam sebe iznenadjujem kakvu koordinaciju imam i koliko brze razmisljam, u delicu sekunde.

Ali lik sa tetrisom... Uh, samo jedno smem da tvrdim... Ako bi ikada odigrao onakvu partiju tetrisa mozak bi mi izgoreo a dim bi mi na usi izlazio kao u filmovima.
Ne znam dali je meni mozak usporio u ove sitne sate ali cinilo mi se da on nema na kraju toliko brze pokrete koliko ono brzo pada tako da dok ne vidim svojim ocima necu verovati. A posto je cak i jedan deo skroz nevidljiv necu verovati svakako :d

Sve je to ok , ali ljudski mozak ne moze brze od pola sekunde vidjenu sliku da raspozna.

To sto pise samo znaci da mozak moze da pravi kombinacije interno ali kao sto napisah treba pola sekunde da signal stigne od oka do dela mozga koji sadrzi tu informaciju sta je vidjeno. Posle mozak moze da sebi predstavi sve moguce kombinacije u jednoj milisekundi kao sto si naveo.

Sad sam gledao ovaj link o japan finals, kao sto sam rekao razlika izmedju ovih linkova je ogromna

U zadnjem linku (japan finals) uopste ne igraju ni priblizno takvom brzinom kao onaj lik u prvom linku, a to je finale u japanu koje sigurno ima pristojne nagrade pa tako i vecu motivaciju da se taj lik prijavi.

Taj prvi link je bio ubrzan bar 50% pri kraju.

Poslednja izmena od urednika:
A sada nesto za ljubitelje zivotinja...

[YOUTUBE]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/Hk3O81ljq84&hl=en&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/Hk3O81ljq84&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/YOUTUBE]

Izvor

A sada nesto za ljubitelje zivotinja...

[YOUTUBE]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/Hk3O81ljq84&hl=en&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/Hk3O81ljq84&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/YOUTUBE]

Izvor

Onom ko je ovo uradio bih ja ovako probusio glavu strelom. I ne vidim zasto bi ovo bilo za ljubitelje zivotinja.

^
Pa dobro salio se malo. Mada se slazem sa onim busenjem glave...

Poslednja izmena:
Apple Store Robbery In 31 Seconds

[YOUTUBE]8bxPYFb72CM[/YOUTUBE]

Poslednja izmena od urednika:
^
Pa dobro salio se malo. Mada se slazem sa onim busenjem glave...

Nisam se salio. Da sam se salio stavio bi ovaj smajli :D. A ja sam stavio ... tj. bio sam ironican.

Inace ovo spada u torturu zivotinja posto ne verujem da je slucajno. Na forumu gde prvi put video clip neki tip koji je strelac je objasnio da je jako tesko pogoditi macku na ovaj nacin sa vece razdaljine. Verovatno je u pitanju slicna stvar kao onaj poremeceni klinac sto je tukao macku, drzao je u tegli i ko zna kakve jos brutalnosti.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno