Šta je novo?

IGN Top 25 Consoles of All Time

To je konzola koju su ljudi masovno kupovali po nekoliko puta. Konzola gde je isplativije da kupiš novu nego da se pozivaš na garanciju kad crkne. Sve same revolucije u istoriji konzola. :)

A Cross game chat, a Avatari sa ogromnim glavama, a revolucionarne ex-ekskluzive? Totalno zasluzeno :)

To je konzola koju su ljudi masovno kupovali po nekoliko puta. Konzola gde je isplativije da kupiš novu nego da se pozivaš na garanciju kad crkne. Sve same revolucije u istoriji konzola. :)

fanboys :D

ps. lista je presmesna :bottle:

edit:
U jubilarnoj poruci si mogao nešto pametnije da napišeš. :D

pa na ovakvu listu sta covek moze pametno da kaze :)

Poslednja izmena:
Sad bi bila fora da stave PS2 na prvo mesto, a PSP na drugo, cisto da malo smire prituzbe :).

Nema teorije, prvi je NES 100%. PS2 ce verovatno biti na drugom mestu.

10. Nintendo Wii
9. Nintendo 64
8. Dreamcast
7. PlayStation
6. Xbox 360

Au, al ce tek sada da krene pljuvacina :).

Xbox 360 na 6. mestu, a PS3 na 15? Xbox 360 je vaznija konzola od PSX-a koji je bio prva home konzola u istoriji da proda >100 miliona i pocne eru gde konzole vise nisu samo za decu? Dreamcast na 8. mestu iako se prodao u smesnom broju primeraka (sto su naveli kao jedan od faktora) i ima jako, jako malo dobrih, ekskluzivnih igara?

smh.

Ja sam možda glup ali ne vidim na osnovu čega je razmak izmedju PS3 i Xboxa 360 10 mesta.

Poslednja izmena:
5. SEGA Genesis
4. SNES
3. PlayStation 2
2. Atari 2600
1. NES

Iako je UK sajt poredak je tako "americki". Cak je SEGA Genesis a ne Mega Drive ,).

Čekaj, jel ja to nešto nisam video ili Sega Mega Drive II nije uopšte u top 25 konzola svih vremena? Da su zamenili PS2 i PS1 pa i da razumem poredak donekle... Živo me zanima koliko je XBOX platio da se ovoliko visoko kotira :)

Poslednja izmena:
Sega Mega Drive i Sega Mega Drive II su dve verzije iste konzole i u Amerikama se to naziva Sega Genesis :).

Inace ovi Ameri nemaju pojma, ovo je najjaca konzola ikad :smoke::D:D:d

Toga se sećam - tako su nama prodavali da Sega Saturn izgleda - kad su pustili CGI trailer za Mortal Kombat umalo nisam umro od sreće :D

Citava lista je potpuno bez veze, ali jedino moram priznati da mi je drago sto je NES prvi! To mi je prva konzola, koliko sam to samo igrao, a davno i bijase... Moram ga staviti da stoji ponosno pored PS-a!
Ha ha :D

Pazi ti kako se PS3 owneri nasli uvredjenim.
Po meni ova lista totalno realna:d

Realna, bas :p
A na ultra nultom najboljem mestu je naravno PC... :D

Ne radi se ovde o tome jesmo li uvredjeni već o tome da prva konzola sa blu-ray driveom u sebi nadje se 10 mesta niže nego li konzola koja izadje u isto vreme sa DVDjem. Da je mesto ili dva niže, nema problema, s obzirom na prodaju i na lobiranje M$ bilo bi zasluženo. Ovako, stavljanje pojedinih Colecovisiona i ostalih konzola za koje iskreno nisam ni znao da su postojale ispred PS3 a iza XBOXa stvarno nema nikakve logike.

XB 360 je prva HD konzola i izašao je prilično prije PS3. XB360 ima najbolje urađeno mrežno igranje, najbolji izbor igara (diskutabilno ali tu su ME, Fable, SO4, LO, PGR3, PGR4, Forza, Halo, Halo wars, NG2, DOA4, Kameo, GTA4 ekspanzije, GeOW2, Viva Pinata, Saints Row, Tales of Vesperia, Ace Combat 6, Crackdown...). Sony je uveo BR koji je samo doveo do toga da igre moraju da se instaliraju na HD zbog lošeg transfera istog. Nemoguće je da lista bude baš tačna ali ona je prilično realna. PS2 se zasluženo drži vrha jer je platforma sa najvećim i najačim izborom igara ikada, iako kao konzola nije imala baš ništa što ranije nije viđeno.

Blue ray 2x (PS3) 72 Mbit/s
DVD 20x (XB360) 210 Mbit/s
Veoma bitno za učitavanje tekstura i ostalih stvari sa diska.

vjerovatno da ne čita, a vjerovatno ni BD ne postiže odmah tih 72 mbit/s tako da mu dodjemo na isto. Poenta je bila da zbog sporog BD drajva veliki dio igara traži obavezno instaliranje na HD. A što se tiče tvojih uvreda, one isključivo govore o tvom ličnom vaspitanju. Moja iskrena preporuka je da se manje emocionalno vežeš za taj komad plastike te da pokušaš da istu energiju usmjeriš ka pripadnicama suprotnog pola. Ako me poslušaš vidjećeš da je tamo najbolji 1vs1 a o multiplejeru da ne pričam.

Nazad
Vrh Dno