Šta je novo?

Pucketanje......kao da slusam gramofon

Zmajcic

Slavan
Učlanjen(a)
24.09.2007
Poena
304
Maticna ploca Gigabyte MA790FXT-UD5P sa Realtek ALC889A. Zvucnici Microlab FC330.Operativni sistem Windows 7.
Problem se ogleda u tome da za vreme reprodukcije muzike ili konverzacije preko neta( Skype) iz zvucnika dolazi smetnja u vidu pucketanja slicnog kao kada se slusa gramofon.
Smetnje su pravilno ritmicki rasporedjene samo sto se vrsta menja, cas pucketa, cas kao da na milisekundu nestane signal,pa onada kratak sum...Vrlo iritirajuce.Kada nema audio pobude( surfovanje netom, ) nema ni pucketanja.
Instalirani najnoviji Realtek HD audio driver. Na prethodnom racunaru( MNOGO losijem) nije bilo ovih problema.
Iskljucen uticaj elektricnih aparata.Nema el. praznjenja u blizini kompa.
Zbunjet i sludjet trazim pomoc prijatelja

mute-uj mic

Stereo Mix u mom slucaju, doduse na drugoj ploci.

Poslednja izmena:
Maticna ploca Gigabyte MA790FXT-UD5P sa Realtek ALC889A. Zvucnici Microlab FC330.Operativni sistem Windows 7.
Problem se ogleda u tome da za vreme reprodukcije muzike ili konverzacije preko neta( Skype) iz zvucnika dolazi smetnja u vidu pucketanja slicnog kao kada se slusa gramofon.
Smetnje su pravilno ritmicki rasporedjene samo sto se vrsta menja, cas pucketa, cas kao da na milisekundu nestane signal,pa onada kratak sum...Vrlo iritirajuce.Kada nema audio pobude( surfovanje netom, ) nema ni pucketanja.
Instalirani najnoviji Realtek HD audio driver. Na prethodnom racunaru( MNOGO losijem) nije bilo ovih problema.
Iskljucen uticaj elektricnih aparata.Nema el. praznjenja u blizini kompa.
Zbunjet i sludjet trazim pomoc prijatelja

To je izgleda neka greska samog Microlab pojacala.
Ja imam Microlab SOLO-2 i takodje pucketaju a promenio sam 5-6 maticnih ploca od kada ih imam i uvek se isto desava sa zvucnicims. PUCKETANJE...
Medjutim ja nadjoh resenje (mrzi me da ih saljem na RMA). Kad krene da pucketa, lupim odozgo zvucnik u kom je pojacalo i pucketanje prestane pa posle nekog vremena pocne opet i tako Jovo-na novo...

Ako neko zna neko normalno i trejno resenje pucketanja neka postuje ovde!

Thx.

Nista nije OC-ovano.
Izgleda da je problem u IRQ.
IRQ 16 dele 2 Standard openHCD USB host controlera i High definition audio controller.
Izgleda da tu dolazi do konflikta.
Koliko znam nije moguce izdvojiti HDAC iz grupe i dodeliti mu zaseban IRQ. :(
Izgleda da mi preostaje da slusam pucketanje(koje me izludjuje) dok se ne pojave drajveri za ASUS XONAR DX za Windows 7.

Asus Xonar DX? Prvo, nabavljaj bolji zvucni sistem. Drugo, driveri su isti za Vistu x64 i 7 x64 jer je kernel na istom principu. Svi driveri kod svih rade, tako da mozes da probas slobodno Vistine.

Drajveri Windowsa7( Vista) za ASUS XONAR DX su u beta fazi i pojedine funkcije na kontrolnom panelu ne rade ( provereno).
Strpljen - spasen :)

Probao..."dugme" za pojacavanje zvuka na kontrolnom panelu ASUSA ne reaguje...meni dovoljno da izbrisem drajver:))

Kad pomislim da sam hteo da kupim Asus..... strasno.... izgleda da im treba Daniel.K ;)

ASUS XONAR DX je na XP-u radio flawless, nema razloga da tako ne bude i sa 7-com...samo malo strpljenja..strpljen -spasen.
Mislim da ASUS nece izbaciti drajvere za XONAR DX pre zvanicnog pojavljivanja 7-ce ( oktobar)

Jedan D.K. nigde nije na odmet. :)

@ KAMIKAZE

Googlaj malo :type:

Covek koji sredjuje brljotine koje naprave "umovi" u Creative laboratorijama.

Poslednja izmena:
I ja imam Realtek + FC330 kombinaciju i u nekim pesmama dolazi do "pucketanja" (ne znam koja tacno rec opisuje ovu pojavu, valjda "static") pa me interesuje da li je zbog zvucnika?

Da li bi kupovina zvucne karte (nameravam da kupim Xonar DS) nesto popravila sto se ovoga tice, posto bas nervira?

Inace ova pojava je bas izrazena na albumu RHCP Californication kao sto se spominje u ovom thread-u mada ja imam album u flac formatu!

Kod mene je ista kombinacija realtek+fc330 kad pustim mp3 (V0) krci na par mesta, ali kad pustim flac nema krcanja ovo se odnosi na californication.

Inace nigde nisam zapazio krcanje.
Koristim xp poslednji foobar sa ukljucenim ks.

Poslednja izmena:
Problem resen.
Vratio sam se na XP.
Over & out.

Pojavili se drajveri za Windows7 x64 RTM :)
Kupljen Microlab Solo 6c :)
Sve radi kako treba:)
Solo 6c prikacen na ASUS XONAR DX a FC 330 na Realtek 889A( koji ima zacudjujuce dobar zvuk, uzimajuci u obzir da je integrusa)
Na oba para zvucnika zamenjen originalni cinch/cable sa THOMPSON OFC kablom sa pozlacenim bananama. Kabl je zasticen od EMI pletenom bakarnom mrezom. Jeftin a efikasan upgrade.Preporuka.
Zvucnici blago dampirani materijalom slicnim neoprenu.
U FC 330 zamenjen kabl koji ide od stampane ploce do bas zvucnika.

Koja je razlika u zvuku izmedju fc330 i solo 6c? Razmisljam da menjam fc330...

@masamunea
Razlke potiču od same koncepcije zvučnika.
Nikada 2.1 i 2.o ne mogu dati isti zvuk. U osnovi moraš čuti oba uporedno da bi ti bilo jasno kakve su razlike u zvuku.
Bez obzira na to sto su Solo 6 bolji zvučnici ( a i priključeni su na ASUS XONAR DX) ja za sada nemam nameru da se odreknem FC 330, jer mi i oni imaju ˝nešto ˝.
Često preko komandnog centra u windows7 menjam default sa solo6 na 330 i oba zvuka mi se sviđaju na svoj način .
Moja preporuka/savet bi ti bio da ako nemaš prvo nabaviš dobru zvučnu karticu( ja sam ASUSOM prezadovoljan) ,čuješ tvoj FC330 sa kartice ,pa tek onda kreneš sa razmišljanjem o nabavci SOLO 6c( nisu baš jeftini). Razlika između integruše i ASUSA je OGROMNA.

Poslednja izmena:
Trenutno sam na audigy 2 i iskreno nesto i ne primecujem razliku izmedju nje i integruse, probao i kx drjvere i you pax drajvere deluju mi isto...

Problem je sto nemam mesta za jos jedan par zvucnika, imam lodzi 5.1 pored fc330, tako da nesto mora da leti ako uzmem sola 2 ili solo 6. :)

Audigy2 S/N - 102 dB
AsusXonar DX S/N - 116 dB

Razlika je, skromno receno, poprilicna.

Zmajcic ....

Ja imam plocu Gigabyte MA790XT-UD4P sa Realtek ALC889A.isto pucketanje u zvucnicima koje dovodi do ludila.posle duze pretrage dosao sam do resenja.PROBLEM JE EASY TUNE 6.da neverujes.ti ga isto koristis.kada se ucita kod sata idi desnim klikom na njega i odradi exit.kod mene je to bilo dovoljno.nisam morao da ga deinstaliram.skini alat bice ti od koristi.zovese DPC Latency Checker.evo link http://www.thesycon.de/deu/latency_check.shtml.prati dijagram dok je easy tune ukopcan i prati dog ga gasis.dijagram kada je sve ok mora biti zelen.nadam se da sam ti bio od pomoci.

@ alexa.p
Covek, HVALA ti na pomoci.
Ali vise nije potrebna. Trenutno sam na Windows7 x64 i nikakvih problema sa zvukom nema( cak sta vise:) )
A posto mi djavo nije dao mira, zamenio sam originalni izlazni opamp sa OP270GP ( na predlog ljudi sa foruma) i mogu reci da sam veoma zadovoljan rezultatom experimenta. Jedini problem, da ga tako nazovem , je bio taj da je OP270GP dva puta veci od originalnog opampa a s tim ide i veci razmak nozica. Problem je resen uz pomoc majstora Milanceta( hvala majstore).

Vrh Dno