Šta je novo?

Opera 10 - pitanja i odgovori

Kako u Speeddialu da obrisem onu rubriku Search koja mi bez veze stoji i zauzima mesto?

opera:config -> User Prefs -> Speed Dial Search Type

Ovo ne bih nikad sam otkrio.Hvala.

Izasla nova beta koja ima jedan zanimljiv feature a taj je da kada otvorite stranicu u novom tabu ali se zadrzite na starom, kad se ta stranica ucita do kraja pojavi se mali plavi kruzic u gornjem desnom uglu taba.
Ono sto uzasno iritira je to sto izmedju aktivnih tabova i address bara postoji neka linija (u beti 2 je tab "izlazio" iz address bara).

^ hah sta si ti primetio, ne znam zasto ti smeta ta linija...
meni je iskreno bolje bilo kada se slova bolduju na tabu koji je loadovan nego ovaj kruzic. mada mi je svejedno ustvari

Добро, раније је текст имена странице постајао плав кад се учита.

А за ову линију, десни клик на табове, "Customize" и онда искључи "Enable thumbnails in tabs".

A mene nervira sto sad vratise onaj plus na kraju kolone tab-ova. Nekako mi deluje bezveze uradjen. Bilo je bolje kad je bio zakacen na kraju tab-a.

Добро, раније је текст имена странице постајао плав кад се учита.

А за ову линију, десни клик на табове, "Customize" и онда искључи "Enable thumbnails in tabs".

Linija postoji sa i bez te opcije.

^ hah sta si ti primetio, ne znam zasto ti smeta ta linija...
meni je iskreno bolje bilo kada se slova bolduju na tabu koji je loadovan nego ovaj kruzic. mada mi je svejedno ustvari

Smeta mi jer kvari konzistentnost interfejsa...

Poslednja izmena:
Стварно, јесте ружан овај нови плус. А чини ми се да кад се искључи умањен приказ стране, табови изгледају исто као у 9.64.

Prilozi

• sa.png
    sa.png
    49.6 KB · Pregleda: 116
  • bez.png
    bez.png
    49.6 KB · Pregleda: 108
Help!

Som kakav jesam, nešto sam čačnuo, štiklirao/odštiklirao pri setovanju, te Opera 10.00 Beta 3 uopšte ne reaguje na desni klik!

Šta može biti?

Hvala!

Poslednja izmena:

Prilozi

• o1.jpg
    o1.jpg
    205.1 KB · Pregleda: 104
  • o2.jpg
    o2.jpg
    216.9 KB · Pregleda: 105
pa na levom isklucis Enable Thumbnails in Tabs

Prilozi

• linija.png
    linija.png
    124 KB · Pregleda: 85
Kad iskljucim na levom dobijem desno :) Opet linija.

Kako si ti postavio address bar iznad tabova?

EDIT: problem resen :)

Poslednja izmena:
Izgleda da se moja Opera apdejtovala na RC1 verziju? Meni se cini da su ikonice na desktop-u drugacije?

naravno, nova ikonice napokon :)

opera2.png

Nema sta, vrlo moderno :D

Nisam znao da je to u stvari bug :) Nadam se iskreno da ce to ispraviti (ja sam sad na RC i nisu).

Ispravili su recimo onaj bag sa menjanjem jezika na Alt+Shift, kad ode fokus na meni bar, što ne treba da se dešava :) Tako da verujem da će i ovo, izgleda da zaista prate kad ljudi kukaju :)

To je svakako pohvalno sto prate kao sto je pohvalno sto ovaj RC koji sam bez razmisljanja stavio umesto Bete radi apsolutno fantasticno.

E nisam trebao da ih hvalim :D U poslednjoj beti koju sam imao instaliranu sam iskljucio Menu bar (File, View...) i pojavila se bila ikonica koja je davala te menije pored na pocetku Tab bara. Sad sam uradio update na RC i to je nestalo a ja ne mogu da pristupim tim menijima...

EDIT: nasao sam kako da ukljucim menije (about:config, search: Show Menu). Sakrivanjem menija opet sam dobio ikonicu nazad.

Poslednja izmena:
Jel postoji nacin da se bookmarks meni postavi ispod adresne linije kao u Google Chrome-u?

Nadam se da će final da izađe i u obliku classic installera, nervira me MSI paket, ne mogu da namestim da profili idu u Program Files umesto u Users...

Eh da, koja je tačno razlika između MSI i classic instalera? Kod downloada Opere uvijek imam taj izbor, i inače skidam classic.

Pa classic daje da biraš hoćeš li profile per-user (u Users/Documents & Settings) ili ćeš globalno za ceo kompjuter (da ih drži u Program Files\Opera), al ja generalno ne volim MSI instalere, čuvaju sav keš instalacija u \Windows\Installer, samo mi gomilaju đubre na disku...

Poslednja izmena:
Vrh Dno