Šta je novo?

ATI HD 4670 kuler

qemists

Cenjen
Učlanjen(a)
06.08.2009
Poena
154
Da li moze neko da mi preporuci ili da mi kaze kakav kuler je dobar za ovu graficku kartu,a da nije nesto skupo...

cekaj bre pa sta ce ti bolji kuler za tu grafu od onog sto ide uz nju? Niti se greje mnogo, niti je mnogo bucna.

Problem je u tome sto je crkao,a verujes li mi da nemam pojma kako se to desilo...

@kim0

ma ne znam samo da nije nesto jako skupo za neke lepe pare ako moze da se uzme dobar kuler 🙂

ma jok, aj nam prvo reci koja je kartica da vidim sta moze da se nakaci. Inace zar nije karta u garanciji???

Taj CM ti je bez problema trecina cene nove kartice...

Ne moras ti menjati kuler, ok je, samo zameni vent, mozes i standardni pa ga prikaci na neki nacin. Nije to nikakav problem.

Hm razmisljao sam ja to da zamenim vent,ali taj vent kao da je zalepljen na hladnjaku -.-

Pa ne znam sta da radim ili da nesto eksperimentisem 🙂

Poslednja izmena:
Nije sigurno, moze se to skinuti, samo polako.

Jes vala, trecina cene 😀
Namesti neki da duva u grafiku, mozes da probas da stavis samo ventilator, to ti je najprakticnije.
Ako bas ne mozes da stavis na graficku, probaj da stavis do bocne strane neki kuler koji ce ti duvati u nju...

Ne kupuj kuler za kartice, vec iseci taj ventilator i zalepi neki 8cm ili 9cm ventilator. Znaci skalpel u ruke da iseces ta cetri mala nosaca i nakon toga neki lepak 😀

Nadji nacin da skines vent (vidim da deluje malo *******o ali sigurno ima neka fora). Posle odes na buvljak, pijacu (gdegod) i kupis nekoliko vrsta srafova za koje cenis da bi odgovarali. KUpis kuler od 100din (8cm) i zsrafis ga izmedju rebara. Idealana su za srafljenje, imaju mali medjusobni razmak. Verovatno ces ih za mrvu iskriviti ali ionako nije karta u garanciji.

Bila je jedna tema o bucnom kuleru na Gigabyte 4670 kartici, i diskutovalo se o jeftinijim alternativama. Neko je postovao link na kome je uputstvo kako je moguce iskoristiti ventilator sa Box Core 2 hladnjaka, koji je potom moguce kontrolisati softverski iz bilo kog programa.

Ovo naravno vredi ako je kartica sa referentnim kulerom u pitanju i ako imas slobodan konektor na ploci na koji bi prikacio taj ventilator.

Stavio sam neki kuler pored graficke da hladi kolko tolko dok ne smislim nesto konkretno...

Ma stavio sam neki chieftecov kuler ima cak mislim da ima i regulaciju obrtaja i jos mi manja temperatura za 5 stepeni 🙂

Extra graficka!

Ja sam pre par dana pazario MSI R4670 512mb GDDR3, 750Mhz Core clock i Memory clock 1000Mhz.

Sto se mene tice graficka je preterana, tera sve igre na High u rezoluciji 1440x900 🙂

Crysis mi izvlaci na High (nesto stavim i na very high) 1440x900 i radi savrseno bez kocenja.

Ja sam je platio 6.500din i vredi svaki dinar 😉

Problem je u tome sto je crkao,a verujes li mi da nemam pojma kako se to desilo...
I meni se to desilo na MSI 4670, totalna misterija odjednom stao. Izvadio graficku, malo je produvao, vratio nazad u plocu i kuler odjednom proradio :banana: :guitar:

Zasto sumnjam u ovo? 🙂
Problem kod crysisa je sto cak i kad je fps oko 25, cak i tada sve deluje fluidno. Potogovo ako je fraps iskljucen i nemas podsecanje koliko STVARNO fpsa imas 🙂 I kod mene na mom kompu je Crysis radio "odlicno" sa CCC patchom [setovan na lvl4].

Poslednja izmena:
Pa neznam manve zasto sumnjas, ali MSI R4670 guta crysis u rezoluciji 1440x900 High/Very high...prezadovoljan sam grafickom 🙂
Danas sam pazario konacno novo napajanje od 500 vati, ubacio sam OCZ Stealth X Stream...i sa radoscu izbacio Codegen 400 :banana:

Sad mi graficka jos bolje radi :type:

Ja nikad nisam obracao paznju na taj FPS, posto i nema potrebe...niti se takmicim sa nekim...pa da se prepucavam ko ce vise imati fps...ako meni igra radi super i ne koci...ja prosto uzivam ,)

A hvala bogu sve igre mi rade na 1440x900...Crysis,GTA IV, NFS Shift...itd!

Ma samo opusteno :banana:

Nazad
Vrh Dno