Šta je novo?

Gran Turismo 5

Pa reaslno 20 lokacija je nista ako mene pita, inace u Forzi 2 ih ima 12.

A koja to igra u istoriji ima vishe od 20 lokacija i 60 staza ? :) Daj ne preteruj...

Sto se mene tice (pricam za Forzu 3) nek ostave jedno 5,6 staza iz dvojke (samo jos malo nek ih poboljsaju u smislu detalja) i nek ubace jos Monako, Azurnu Obalu, Alpe, Moncu,Hong Kong, Bahrein i jos nekoliko gradova sem Nju Jorka recimo jos Rio,Moskvu ili Sankt Petersburg, London, Pariz, Rim, Tokio, LA i sasvim dovoljno.

Tebi ochigledno treba neka arkada, jer se kvalitet igre ne ogleda u tome da ima shto vishe nekih tamo izmishljenih staza ma kakve bile, vec da ima shto vishe kvalitetnih staza koje se mogu voziti. Ovde si nabrojao gradove onako bezveze kako su ti pali na pamet, kao da si video kakve bi staze bile u njima, i kao da trke treba da se voze u centru grada :)

Poslednja izmena:
A koja to igra u istoriji ima vishe od 20 lokacija i 60 staza ? :) Daj ne preteruj...

Tebi ochigledno treba neka arkada, jer se kvalitet igre ne ogleda u tome da ima shto vishe nekih tamo izmishljenih staza ma kakve bile, vec da ima shto vishe kvalitetnih staza koje se mogu voziti. Ovde si nabrojao gradove onako bezveze kako su ti pali na pamet, kao da si video kakve bi staze bile u njima, i kao da trke treba da se voze u centru grada :)

Pa dobro zasad nema ni jedna.

Pazi svako nesto gleda u igri, ali po meni jako je bitno da ima dosta kvalitetnih i pre svega raznovrsnih staza (ja recimo volim da "vozim" i na klasicnim trkackim stazama, i pored mora, i kroz planine, i kroz gradove...itd)
Ukoliko nema te raznovrsnosti kao sto je recimo ima u GT4, igra zna da smori.
Jel po meni bas zapravo ti periferni detalji upotpunjuju igru i daju joj tu dimenziju.
Inace za kvalitet voznje i fiziku necu ni da pricam, to se valjda podrazumeva.

Nije tacno da sam bzvz nabrojao gradove koji su mi pali na pamet jel evo u GT4 od gradova bili su tu ( London, Pariz, Nju Jork, Sijetl, Seul, Honk Kong, Monte Karlo.....). pa i u Forzi 1 znam bilo je Rio de Zaneiro, Tokio, Nju Jork.........
Tako da mislim da kad se uzmu u obzir sve te staze iz GT4, svako bi sad ocekivao ne znam ni ja sta, tako da je tih 20-ak lokacija sasvim skroman broj.
Mislim jesu oni poboljsali grafiku, fiziku, izbor automobila i sve u odnosu na cetvorku ali po pitanju staza rekao bi da su u 5-ici podbacili na tom pitanju.

Tsukuba suzuka motegi ring spa I kome vise sta treba :)

Pa dobro zasad nema ni jedna.

Pazi svako nesto gleda u igri, ali po meni jako je bitno da ima dosta kvalitetnih i pre svega raznovrsnih staza (ja recimo volim da "vozim" i na klasicnim trkackim stazama, i pored mora, i kroz planine, i kroz gradove...itd)
Ukoliko nema te raznovrsnosti kao sto je recimo ima u GT4, igra zna da smori.
Jel po meni bas zapravo ti periferni detalji upotpunjuju igru i daju joj tu dimenziju.
Inace za kvalitet voznje i fiziku necu ni da pricam, to se valjda podrazumeva.

Nije tacno da sam bzvz nabrojao gradove koji su mi pali na pamet jel evo u GT4 od gradova bili su tu ( London, Pariz, Nju Jork, Sijetl, Seul, Honk Kong, Monte Karlo.....). pa i u Forzi 1 znam bilo je Rio de Zaneiro, Tokio, Nju Jork.........
Tako da mislim da kad se uzmu u obzir sve te staze iz GT4, svako bi sad ocekivao ne znam ni ja sta, tako da je tih 20-ak lokacija sasvim skroman broj.
Mislim jesu oni poboljsali grafiku, fiziku, izbor automobila i sve u odnosu na cetvorku ali po pitanju staza rekao bi da su u 5-ici podbacili na tom pitanju.

To shto ti hocesh nije Gran Turismo. GT je za poznavaoce i ljubitelje automobilizma, a ne "igrica sa automobilima i lepim pejzazima" :)

Poslednja izmena:
Sve sve, ali ovi farovi izgledaju bolesno dobro :)

image_gran_turismo_5-11403-1865_0001.jpg

Pa to se videlo najbolje u trenutku kupovine auta u prologu :)

A što slim, 60ica je i dalje najbolja, jedino ako ti je do dizajna... :)

sta se odgadja sa damage implementacijom. Gledao samnesto po netu ali nisam mnogo nasao. I ono sto je bilo nije delovalo obecavajuce.

Pa damage služi da paziš kako ćeš da kočiš pre svega, ali i obilaziš i sečeš krivine, radi realnijeg osećaja... Samo ne vidim šta si po netu mogao da nađeš, kad mi ovde nemamo skoro pa nikakve informacije :).

sta se odgadja sa damage implementacijom. Gledao samnesto po netu ali nisam mnogo nasao. I ono sto je bilo nije delovalo obecavajuce.

Ovde imas damage:

[YOUTUBE]<object width="560" height="340"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/rR8CQxM_LFo&hl=en&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/rR8CQxM_LFo&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></embed></object>[/YOUTUBE]

A ovde se moze videti i AI:

[YOUTUBE]<object width="560" height="340"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/KQPM2g-UsCM&hl=en&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/KQPM2g-UsCM&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></embed></object>[/YOUTUBE]

Ne znam da li je neko imao sličnih problema sa prologom. Kačio sam logitech g25 na soni i u prologu uopšte nije bilo force feedback-a. Možda je to ubijalo realnost, a možda je i prolog bio nedovršen proizvod. Uglavnom, osećaj je bio mnogo nerealniji od iRacinga i lfs-a.
Ako nije problem bio do nekih podešavanja (nisam stigao time da se bavim, malo vremena sam imao tad), nadam se da će to popraviti u punoj verziji...

I zašto u ovom drugom videu sa jutjuba lik vozi imprecu spremljenu za makadam po asfaltnoj gradskoj stazi??

Poslednja izmena:
Prolog normalno radi sa Force feedbackom od prvog dana, na G25, i ne treba nishta da se podeshava, igra sama prepoznaje volan.

I ne razumem kako to uzimash iRacing i LFS kao benchmark realnosti kada su tamo sve izmishljeni automobili ili oni koje niko nigde ne vozi :)

Poslednja izmena:
Ne znam da li je neko imao sličnih problema sa prologom. Kačio sam logitech g25 na soni i u prologu uopšte nije bilo force feedback-a. Možda je to ubijalo realnost, a možda je i prolog bio nedovršen proizvod. Uglavnom, osećaj je bio mnogo nerealniji od iRacinga i lfs-a.
Ako nije problem bio do nekih podešavanja (nisam stigao time da se bavim, malo vremena sam imao tad), nadam se da će to popraviti u punoj verziji...
FF kod mene nikada nije pravio problem i koliko mi se cini u opcijama je podesen na 5 po default-u, skokni u opcije, vidi na koliko stoji i rokni ga na 10...
btw kada G25 povezes na konzolu volan bi trebao da uradi 900 stepeni test, isto ce uraditi i kada upalis GT

I ne razumem kako to uzimash iRacing i LFS kao benchmark realnosti kada su tamo sve izmishljeni automobili ili oni koje niko nigde ne vozi :)

Nemoj... molim te...

Nikola8, meni je FF radio u Prologue-u sa Momo volanom, kao sto neko rece proveri opcije i odvrni ga do kraja, bio je i meni jako slab na default podesavanjima.

Pa ima Backwards Compatibility, citace kartica, 4 USB porta..

Poduci me molim te, o presveti guru :D Necu da nasedam bezveze..

Pa ima Backwards Compatibility, citace kartica, 4 USB porta..

Taj compatibilty ako se dobro secam ne radi bas najsjajnije a i ne pada mi na pamet da kupujem PS2 oreginale zaista :) Plus imam ps2 :D (deli ga nas par prijatelja)

O ps3 se razmisaljam iskljucivo zbog kz2, Uncharted I i II i GT5 (za koji cu takodje morati da kupim volan ...)

Taj compatibilty ako se dobro secam ne radi bas najsjajnije a i ne pada mi na pamet da kupujem PS2 oreginale zaista :) Plus imam ps2 :D (deli ga nas par prijatelja)

O ps3 se razmisaljam iskljucivo zbog kz2, Uncharted I i II i GT5 (za koji cu takodje morati da kupim volan ...)

Na 80gb verziji mislim da BC ne radi najbolje u par igara, dok 60gb ne znam da li ima problema, Cvejic moze da ti kaze vise o tome, ali znam da je on obrnuo oba GOW-a bez problema koliko znam, PoP trilogiju, itd.. ali ako ti to ne treba plus imas PS2, onda uzmi Slim, zasto da ne.. Hard od 120 gb ti sigurno nece skoditi :) Cak ni ne moras da ga menjas ako brises stare demoe i slicne stvari.. ja se snalazim i sa 40, ali prostor nikad nije na odmet. Plus dosta znaci sto je Slim laksi i manji, ako ga budes nosio negde, ko je nosio normalni PS3 zna koliko je NEprenosiv :)

Poslednja izmena:
Zato sam se i ogradio da je možda bio problem kod mene, a ne sa igrom. Imao sam samo na par sati prolog i volan, i kad smo videli da ne radi ff prešli smo na pes :D
A što se tiče realnosti, pričam o osećaju težine kola, različitosti u ponašanju prednjeg i zadnjeg pogona, reakcijama na loše poteze u vožnji, modelovanju zagrevanja guma, to nema veze sa tim da li je auto postojeći ili izmišljen, ili napravljen prema nekom postojećem ali se drugačije zove.
Sigurno je osećaju nerealnosti doprineo nedostatak ff-a, ali ...

Poslednja izmena:
Neko realnije modelovanje guma ne postoji u GT5p verziji, kao ni pregrevanje, videcemo u full verziji, ali ajde, ne mora toga biti, ako ostane udaranje od druge vozace bez posledica, onda pregrevanje guma, pitstopovi, trosenje guma i goriva, nema nikakvog smisla. Onda cu samo voziti sam kao i GT4...

Neko realnije modelovanje guma ne postoji u GT5p verziji, kao ni pregrevanje, videcemo u full verziji, ali ajde, ne mora toga biti, ako ostane udaranje od druge vozace bez posledica, onda pregrevanje guma, pitstopovi, trosenje guma i goriva, nema nikakvog smisla. Onda cu samo voziti sam kao i GT4...

Pa GT i jeste driving simulator, nije racing simulator ;).

Udaranje u druge igrace bez posledica? Odakle ti ta ideja?
Pa, u arcade modeu posle odredjenih ostecenja nije moguce prebaciti u 5. ili 6. brzinu, a auto je moguce potpuno unistiti... Ko zna kako ce biti u simulation modeu, a uzmi u obzir i cinjenicu da je ovo stariji build modela ostecenja.

Nazad
Vrh Dno