Šta je novo?

Gran Turismo 5

E pošto svi znamo na šta će ova tema da liči, moramo da pokušamo da rešimo problem.

Ko odgovori na narednih 10 pitanja, imaće mogućnost da piše u ovoj temi.

1. Kojeg bivšeg čelnika Sonya su roditelji držali štampariju dok je on bio dete?

2. Koju kompaniju je Gordon Murray preklinjao da mu napravi motor za njegov McLaren F1 (nažalost, beuspešno)?

3. Od kog automobila je Porsche 911 GT2 (997) sporiji 5,32 na stazi Nordschleife?

4. Koje regulacije su promenjene u pravilima Le Mansa kako Mazda 787B ne bi mogla da učestvuje 1992 godine?

5. Po čemu je legendarna Walser Supra dobila ime?

6. Koji automobil proizveden 1999 je imao motor koji ne nudio apsolutnu snagu od 125ks/l.

7. Ko je rekao "ovaj auto je toliko brz da bi mrtvog čoveka naterao da se dere" i na koji je auto mislio?

8. Na koliko obrtaja se pali VTEC na B16A2 motorima

9. Ko je 14. maja 2008. dirigovao orkestru u Detroitu?

10. Koja fabrika automobila ima farbu na fasadi koja ugljen-dioksid pretvara u kiseonik?

Eto, nije teško, ko da tačne odgovore može da piše u ovoj temi.

:)

ovo je šala, je l te...

Poslednja izmena:
Trebao si da ubacis nesto o bubi bar, boris nece moci da se pojavi u threadu:)

^ Shta je to, vozish ga, a g0vno je :d

Poslednja izmena:
Pa o tome bas i pricam, kad svako uzme svoj posao, ostaje njih 5 koji nema shanse da urade onakvih 1000 cockpita a da oni budu unikatni za svaki auto.

A sto se tice forze, pa oni su napravili 2 dela dok ce izaci jedan gt i to govori koliko je sve grubo i genericki uradjeno u odnosu na gt, probaj forzu i na joypadu ako imas gde, nordschleife je kao staklo ravan a automobile su fizicki i vizuelno onako ofrlje isklesali u drvetu sekirom, ne mozes da prestignes americki auto ma kako vozio:)

Ma ok, nego je fora je sto si ti jedini tako skapirao na celom netu :) A svi ostali su ubedjeni da ce svi imati unutrasnjost a ovih 170 i cak ostecenja unutrasnjosti.. Aj da vidimo pre nego sto tvrdimo nesto sa 100% sigurnoscu.

I da, toliko o damage-u, bice verovatno samo na reli i nascar automobilima.. (u prevodu, nista mi ne znaci jer to necu ni voziti)

The next detail Kazunori touched on was regarding damage models. I can confirm that not every car in Gran Turismo 5 will sport damage models -- it will only be select sets. However, Kazunori has yet to decide on a finalized list of featured car types for damage support.

Ceo intervju sa Tamaguchijem http://ps3.ign.com/articles/101/1015537p1.html

Nije mi jasno sta je toliko tesko odraditi damage vozila ? Pa to je imao jos prvi Colin Mcrae.

Kontam ja da su ljudi perfekcionisti, ali ko da mora i moze sve da bude savrseno odradjeno ?

GT serijal je bas zato kvalitetan,zato sto je sve vazno i nista se ne otaljava.

E, da psiho ode u polyphony, al' bi se radilo :D

Poslednja izmena:
I da, toliko o damage-u, bice verovatno samo na reli i nascar automobilima.. (u prevodu, nista mi ne znaci jer to necu ni voziti)

Ceo intervju sa Tamaguchijem http://ps3.ign.com/articles/101/1015537p1.html

Ja odavno ne verujem engleskim tekstovima za koje znam da su izvorno na japanskom, jer se vishe puta desilo da ga prevedu u obrnutom smislu nego onako kako stvarno pishe, a ovo da ce samo nascar i WRC automobili samo da imaju damage je verovatno vrhunac :) Tekst jednog istog choveka je preveden na tri potpuno razlichita znachenja u toku istog dana, pa kome sad da verujesh :) Od svega rechenog mi je totalno nelogichno da Nascar i WRC samo imaju damage, ajde da imaju recimo svi racing automobili u igri, ali zashto nascar, da bi ameri mogli da se lupaju jer se u tim trkama nishta drugo ionako ne deshava :d

Ne, to sam ja pretpostavio da ce samo WRC i Nascar imati ostecenja.. Ali procitaj njegov IGN intervju, definitivno zvuci kao da ce samo mali broj "odabranih" (sto i sam kaze) imati damage..

Ako misli samo na vizuelna ostecenja, onda nista strasno, ali je nedopustivo da u 2009-oj(ili 2010-oj) trkanje i dalje budu sudaraci... sa budalastim kaznama kad udaris nekog, kao uspori ti se auto na 5 sekundi.. reci mi da to nije fail totalni.. Sto neko rece na komentar da su Polyphony uvek bili inovatori, "yea, they practically invented bumper racing" :D ;)

I sa damage-om ce te taj isti udariti + upropastiti celu trku...
Kako god da okrenes ne valja, mene toliko nije ni briga, privatne sobe mi mnogo znace i vozim samo sa proverenim ljudima :D

Nije valjda da i tebi Ranko moram da podvucem zasto su ostecenja presudna za trkanje? :) Aj da Syma tako nesto prokomentarise ali nemojte i vi koji bi trebalo da se razumete u materiju :) Nikad neces dobiti pravo trkanje bez znanja da upravo mozes upropastiti trku ako udaris u nekog, mozes voziti i samo sa ljudima koji savrseno i fer voze, ali opet, nema adrenalina kad jedina posledica udara u nekog je 5 sekundi vestackog usporenja :) Dajte bre.. (sve je deeejaaa vuuu, sve jeee.. uzalud.... ;) )

Poslednja izmena:
Aman, damage za mene nema nikakvog smisla, nisam ga ni zeleo u GT5, da je Prologue imao privatne sobe to bi za mene bila sasvim dovoljna stvar kada je trkanje u pitanju, vozim veoma pazljivo i retko kada gresim, a i tada kada pogresim trudim se da zaobidjem protivnickog vozaca jer sam fer player, ne vozim agresivno da bih mozda mogao da prevrnem auto vec toliko agresivno dovoljno da ostanem na stazi...

Borise da li stvarno veruješ da će GT5 biti fliper?

Znam, ali nije sve tako sjajno i bajno, greske u trkanju se desavaju, desavaju se trkacki incidenti, i malo je smesno za igru koja se deklarise kao vrhunski simulator, da se jos uvek samo odbijas od branike i protivnike do kraja trke.. To je bilo smesno i neprihvatljivo u simulacijama pre vise od 10 godina, a kamoli sad.. Razumem sta hoces da kazes, sa pravim ljudima i dobrim vozacima se moze zavrsiti trka i bez ijednog dodira, ali nije to to...

@ baner

Pa ne znam vise, ne bi me cudilo da ostane tako..

Poslednja izmena:
Aj bre ne unosi zbrku Borise :) Ako je recheno da su 170 automobila odabrani da imaju damage, to je to, nema sad tu nascar i wrc, shta ima u wrcu 10 modela automobila, a u nascaru jedan (official vehicle of NYC Taxi :d), pa menjaju nalepnice :)

Dobro izgleda igra zaista.
Inace trebali su da stave damage za sve il da ne stavljaju uopste, malo je bzvz kao 15% ima damage a 85% ne.

Jedino mi se cini da ima malo staza, koiko sam ja skapirao rekli su da ce biti preko 60 staza na 20 razlicitih lokacija, a to mi se cini bas skromno, da ne kazem slab izbor staza skoro kao u Forzi 2.
Inace u Forzi 3 najavaili su oko 115 staza, znaci skoro duplo vise.
Mada dobro s obzirom da u GT5P ima 6 lokacija sada 20 se i ne cini tako malo, ali opet s obzirom na onako dobar izbor staza u GT4 ocekivao sam da ce u 5-ici biti ne znam ni ja sta.
Ali dobro s obzirom da nemam PS3 i da sumnjam da cu se bas naigrati ove igre te cinjenice me bas i ne uzbudjuju mnogo :D

Zna li neko oce libiti Ferarijevih, Porseovih i Lambordzinijevih vozila ovog puta u igri ?

Mack, shta ce ti vishe od 20 lokacija ? :) Forza 2 ima 3 lokacije i 180 generichkih staza od po pola kilometra koje nisu ni za shta ;)

GT5 ce imati sve najbitnije i najbolje staze na svetu + najbolje izmishljene + josh po neshto (top gear aerodrom, drag strip u Vegasu :)), i tu sigurno staza nece faliti, isto kao shto nece faliti bilo chega shto se tiche "contenta". To je poslednje shto u GTu fali, i shto je ikad falilo.

Shto se tiche Ferrarija, ima ih vishe komada u prologu a to znachi da imaju licencu i to znachi da ce ih sigurno biti vishe, ja ochekujem 10ak. Za Porsche se josh ne zna, RUF ce biti sigurno, a Lamborghini su valjda najavili, izmeshao sam, ti italijani su ionako svi isti, nisu ni za q :d

Poslednja izmena:
Pa reaslno 20 lokacija je nista ako mene pita, inace u Forzi 2 ih ima 12.
Pazi u Forzi 3 bi trebalo da bude oko 35 lokacija sto po meni isto nije neki pozamasan broj, tako da je 20 malo (pogotovo za tako jedan naslov)

Po meni tako jedna igra kao GT il Forza trebalo bi da ima oko 100-tinak razlicitih lokacija, ali dobro tako nesto mozemo ocekivati tek mozda za 5,6 godina.
Recimo u Forzi 5 il Gran Turismu 7 :D

Sto se mene tice (pricam za Forzu 3) nek ostave jedno 5,6 staza iz dvojke (samo jos malo nek ih poboljsaju u smislu detalja) i nek ubace jos Monako, Azurnu Obalu, Alpe, Moncu,Hong Kong, Bahrein i jos nekoliko gradova sem Nju Jorka recimo jos Rio,Moskvu ili Sankt Petersburg, London, Pariz, Rim, Tokio, LA i sasvim dovoljno.

Cini mi se da u PSP verziji ima Lambordzinija, tako da ce ih verovatno biti i u GT-u 5.

Niste citali IGN tekst, nece biti Porsche-a nazalost i ovog puta.. A sto se tice staza, mislim da je najnoviji prevod da je 60 najavljeno sa jos 20 nenajavljenih..

Nazad
Vrh Dno