Šta je novo?

Media Player preporuka...

Da li uz KMPlayer treba instalirati jos neki dodatni codec ili ima sve sto je uobicajeno potrebno?

Da li uz KMPlayer treba instalirati jos neki dodatni codec ili ima sve sto je uobicajeno potrebno?

all in one, ustvari kodeci su integrisani, ne instalira ih u sistem, tako da ne stvara ni zbrku u sistemu kao neki kodek packovi...

turbo

OK, hvala.

Veceras sam malo probao KMPlayer i stvarno izgleda ekstra, gomila opcija.

Jedino ne znam sta je najbolje podesiti pod "Screen Controls", da li "Keep Display Aspect Ratio" ili nesto drugo?

Malo mi je prenašminkan :) Navikao sam na MPC, ima sve što mi treba. Pored njega CCCP+AC3 i to je to ;)

VLC mi jedini ne pravi problem sa naglim ubrzanjem snimaka. Koristio sam KM i jako mi se svidja, ali to ubrzanje iritira i nazalost nisam nasao resenje za problem.

Treba mi kodek ili program koji pusta prevode u Windows Media Plajeru, ima li takav?

. . ..kad se KMP zbuni, u pomoc uskache VLC..

Preporucujem SMPlayer. Uz njega sigurno neces dobiti neki virus ili slicno (kao sto se dobija u k-lite codecs pack). Ja sam sa njim uspeo svaki video fajl da otvorim, jer player koristi mplayer kao backend.

Ako zelis zvanicne build-ove:
http://smplayer.sourceforge.net/

A ako zelis skoriji (od pre dva dana) build iz svn-a:
http://mulder.dummwiedeutsch.de/home/?page=projects#mplayer

Ovo za K-lite je glupost.
Ja koristim K-lite codec pack već dugo vremena i NIKAD mi nije prijavljen virus/worm/malware/backdoor ili bilo koji štetni proces.

Sem što u sebi ima "asocijacijaciju" za MPC i MPC-HC ima i asocijaciju i za Windows media player.

Osim toga većina player-a instalira gomilu nepotrebnog ćubreta i pokušava da "zove kuću" tj tzv "calling home" radi informacija o onome šta gledamo.
Među plejerima koji koriste tu mogućnost da špijuniraju šta ko sluša je upravo i KMPlayer koga vidim mnogi preporučuju a sem njega su tu i PowerDVD I WinDVD kao i Windows media player koji takođe kontaktiraju njihove matične sajtove a sve u nameri o navodnoj upotrebi iliti špijuniranja šta ko "igra" preko njihovog "igrača".

Nikad ne bih preporučio za dužu upotrebu PowerDVD, sem toga što se plaćaq, on u sebi ima i google toolbar i pozadinske procese koji (koliko ja znam) NISU potrebni za gledanje filmova, ali i FORSIRAJU registraciju da MORAŠ da se registruješ kako bi uopšte gledao filmove.
Tako nikad neće dobiti mušterije koje bi izdvojili taj novac (a nije mala para u pitanju) za kvalitetan media player.

WinDVD je skoro isti kao i PowerDVD, isto ima pozadinske procese...

Kad je u pitanju K-lite codec pack, da nebi kontaktirali sajt dovoljno je samo da odštiklirate "visit site for updates" (ili tako nešto) pri samoj instalaciji kodek pakovanja.

Uz K-lite možete probati već probati Zoom player koji ima odličan interfejs ali i AVS media player koji je potpuno besplatan i koliko znam on nema nikakve "third party softwares" u sebi, a podržava sve glavne formate uključujući flash, real media, quicktime, real itd...

Tu je i VLC za koji znam da ne špijuniraju svoje korisnike.
Izbegavaj RealMedia player i QuickTime, RealPlayer zbog špijuniranja i slanja datoteka real serveru a QuickTime zbog preglomaznosti i instaliranja nekoliko nepotrebnih programa (isto kao iTunes)

Mada ga nisam puno koristio za muziku su mnogi hvalili AIMP player koji nije glomazan a ima veliki izbor skinova... i kodeka

Za video - K-lite sa instaliranim MPC - Home cinema
Za audio - AIMP

Tu je i JetAudio koji se3m muzike pušta i video fajlove, uklljučujući RealMedia i QuickTime fajlove...

Toliko od mene. :)

Klite je veci blootware i djubre od svega sto si naveo

Kmp +cccp.

WMP11, ffdshow, haali splitter... i video i mp3 :)

MPC Homecinema i nista drugo.

@weasel Taman posla, naročito K-Lite Standard. Tu dobiješ MPC-HC, FFDShow, Haali Spliter, DirectVobSub i još par splitera, tipa FLV, koji se i ne moraju instalirati. 90% stvari dekodira FFDShow.
Ja koristim Full verziju jer mi trebaju razni spliteri zbog Avisynth i VFW kodeci za VirtualDub koje bih, ako ne ovako, morao zasebno.
E, sad, neki preteraju pa instaliraju K-Lite Mega a dovoljna im je Standard ili Basic verzija.

WMP 12 i K-Lite. Još ako oćeš dodaš DFX Audio Enhancer i super ti je.
Mnogi pljuju sve Microsoftovo, ali ovo su baš baš sredili. Ja još od početka avgusta koristim WMP i nisam imao nikakvih problema niti naleteo na nešto šta on nema.
I po drugim forumima sam video da dosta njih koristi ovo.

Možda sam već ranije rekao ali ja sam alergičan na taj K-Lite još od ranije, pravio je totalno zbrku i instalirao gomilu gluposti tako da ga nikad više nisam ni probao :)

nista vise osim MPC HC

Ajmo da skinemo Diskografiju nekog muzicara samo jer nam treba jedna pesma.Ma sta vam je ljudi stikliracemo u winampu samo tu jednu pesmu ...

K-Lite = bloatware

Poslednja izmena:
Na koju tačno verziju misliš, Mega, Full, Standard ili Basic?
Ako misliš na poslednju, zeznuo si se negde u proračunu.
FFDShow + Haali Spliter + FLV Spliter + DirectVobSub = bloatware?!?!
I don't think so. Ovo je najosnovnija varijanta da pustiš najzastupljenije formate: AVI (većina filmova), MKV/MP4 (novi, aktuelni formati), FLV (youtube), MPEG1/2 (razni klipovi + DVD) u plejerima koji nemaju interne kodeke.
Sta je manje od toga?

Ne znam ne koristim ih zaista...ja sam verovatno video neku verziju sa 1000 nepotrenih ****** ...Nisam ni znao da ima te sa 3-4 standardne stavke ;)

mada ja
Tacno znam sta mi je potrebno za ono sto ja pustam i to isntaliram .

Poslednja izmena:
@swiper Da, gotovo si identični. CCCP je mahom radjen za Anime. Ali, dobar je i za ostalo.
@weasel Kodek pakovi olakšavaju korisnicima traženje kodeka jer su all-in-one. A naročito su dobri za neiskusne korisnike.
Problem je što se nadju "genijalci" koji svima preporučuju najglomazniju verziju, ili čak 2 kodek paka, što dovodi do ozbiljnih pritužbi. Time kodek pakovi izadju na loš glas. A često sam vidjao predloge "Ma, samo instaliraj KL Mega".

A pri tome i ne pitaju šta nekome treba i da li već ima neki kodek pak na sistemu.
Kome treba samo za gledanje filmova, CCCP, KL Basic ili Standard su dovoljni.
Ko kompresuje filmove koristeći VirtualDub ili neki drugi program sa VFW/ACM interfejsom, idu Full ili Mega verzija. Jednostavno.
A moguće je i ručno izabrati željene komponente. Niko ljude ne tera da instaliraju sve.
Instaliram OS pa pišem sa mobilnog. Neće da stane sve u jednu poruku.

Dobro slazem se za one neiskusne ok je pack taj najmanji. Za one koji se rauzmeju skinuce tacno ono sto im treba

btw : I Mkv je radjen za anime ali predobar je za ostalo ;)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno