Šta je novo?
Gde bese mogu da se nadju ti Jazz-avci?

Sampro. Nazvao sam ih i drugi dan mi stigli na kućnu adresu. Obratite pažnju da oni koriste neki A2B express ako ne idete lično, pa me pošiljka izašla 500din, kao težina paketa, bla bla.

Nisu zakošeni ovi stalci pa drajveri biju "u vis", treba i to imati u vidu...
Znam to, pa zato i napisah ono "da se nasteluje po visini"... pa da se namesti da tacno gadja u usi ;)

2 MegaSkot:
Da, Sampro, zaboravih. Oni jos uvek bejahu u centru Zemuna?
I kad vec pomenu boje - ovi tvoji su crni, jel' tako?

Da crni, legli uz Logi ko budala i šamar. Zemun, da.

Dao sam jednom ortaku stolaru, da mi napravi od crne iverice ovako nešto, pa to ide na stalak i gore šrafim zvučnik. Na taj način zvučnik će biti pozicioniran 90 stepeni u odnosu na stalak. :)

a66c7e30b5.jpg

E ovo je vec pametno, dobra ideja da zvuk bije u tebe :)

Nemoj samo da te sabije zvuk kad ih odvrneš. Onaj u reklami je "letio", a tebe će to dobro da zgruva onda... :d:d:d

E ljudi, sledece subote trebalo bi neko moje drustvance da napravi zezanje na otvorenom, u dvoristu. Kako se stvari odvijaju, najverovatnije cu za ozvucenje morati da se pobrinem ja, pa me zanima da li moj z 5500 moze da doraste zadatku? Pitam jer svako nase "malo okupljanje" obicno preraste u zurku... Znam da u sobi odvaljuje, ali se plasim da ce da omane na otvorenom, mada vufer zaista uliva poverenje. Ne bih zeleo da se ispalim pred ljudima, jer gde god stignem hvalim Logi, jer to i zasluzuje. Konkretno pitanje, da li ce posluziti svrsi, i da li ga je neko pustao na otvorenom u fulu i kakvi su utisci, eventualno neki savet. Hvala! :)

Z-5500 nije pravljen a radi na max duze vreme. Mozda ostanes bez njih.

Pa dobro, ne bih ga ja odvrtao bas do kraja, ili boost, ne daj Boze, drzao bih ga recimo u rasponu od 2 do 3 cetvrtine, eventualno ako me pogodi neka pesma minut - dva do kraja i to je to... I da, ako je problem hladjenje, postaracu se da uz vufer prilepim jedan veliki ventilator, just in case...

Poslednja izmena:
Ja za zurke nikad ne bih koristio svoje ozvucenje a ono je dosta jace od Z-5500. Ipak, nije pravljeno za tako nesto. Ides na svoj rizik.

E ljudi, sledece subote trebalo bi neko moje drustvance da napravi zezanje na otvorenom, u dvoristu. Kako se stvari odvijaju, najverovatnije cu za ozvucenje morati da se pobrinem ja, pa me zanima da li moj z 5500 moze da doraste zadatku? Pitam jer svako nase "malo okupljanje" obicno preraste u zurku... Znam da u sobi odvaljuje, ali se plasim da ce da omane na otvorenom, mada vufer zaista uliva poverenje. Ne bih zeleo da se ispalim pred ljudima, jer gde god stignem hvalim Logi, jer to i zasluzuje. Konkretno pitanje, da li ce posluziti svrsi, i da li ga je neko pustao na otvorenom u fulu i kakvi su utisci, eventualno neki savet. Hvala! :)

Ma slobodno iznesi, ja sam ga koristio u dosta prilika na otvorenom. Jedina mana je sto napolju bas nece biti kao u sobi, odnosno bice drugaciji i slabiji zvuk. A inace ne brini da ce da ti pregori, ja sam se bas izivljavao na njemu i dosta je izdrzavao. Po defaultu Logitech mu je zakljucao max snagu, da ne bi dolazilo do pregorevanja opreme i zato se mnogima cini da nema distorzije pri najjacem zvuku, a to zapravo i nije max snaga. Nebitno ovo, samo cu ti reci slobodno iznosi, nista mu ne fali, samo pazi da ga ne izgrebes ili eventualno ovlazis.

Ma slobodno iznesi, ja sam ga koristio u dosta prilika na otvorenom. Jedina mana je sto napolju bas nece biti kao u sobi, odnosno bice drugaciji i slabiji zvuk. A inace ne brini da ce da ti pregori, ja sam se bas izivljavao na njemu i dosta je izdrzavao. Po defaultu Logitech mu je zakljucao max snagu, da ne bi dolazilo do pregorevanja opreme i zato se mnogima cini da nema distorzije pri najjacem zvuku, a to zapravo i nije max snaga. Nebitno ovo, samo cu ti reci slobodno iznosi, nista mu ne fali, samo pazi da ga ne izgrebes ili eventualno ovlazis.

Ma da, mislim da ce to da bude ok, naravno, vodicu racuna, sve su to ok ljudi, nece biti pijanih budala koje bi mogle da ga poliju pivom :p a i bice na verandi, zajedno sa kompom, tako da ce biti zasticen od rose... U svakom slucaju, hvala na odgovoru.

Pa Srbija je globalni fenomen, te su valjda i poskupljenja zato globalna :)

A onda mene napadaju na HiFi forumu i tvrde da nije istina da su cene nize u inostranstvu......

x-fi sa ovim zvucnicima, u filmovima ne znam kako da namestim da mi zadnja dva rade lepo i realno prenose prostorni zvuk, naime jedva da ispustaju nekakav zvuk, koristim ih kao direct (line in),filmovi su naravno da dolby digital podrskom.

Poslednja izmena:
6ch direct koristis? Proveri podesavanja u X-Fi. A zasto lepo ne koristis SPDIF pa da Z-5500 radi decodiranje za filmove dok X-Fi radi za muziku i igrice.

Da, 6ch.SPDIF tj digital sam prestao da koristim jer svaki put posle restarta kompa moram iznova da namestam u control panelu x-fija digital izvor,ne bih da experimentisem sa alternativnim drajverima...

Koji OS imas, koje drivere koristis? Takav problem su prijavljivali pre vise od god dana. Otada verzije drivera koje postoje nemaju tih problema.

Optika radi odlično na X-Fi, ako ga imaš na zvučnoj.

Skini najnovije sa sajta. Ja koristim 2.18.0013 (pod device manager 6.0.1.1373).

hvala ti, skinuo sam ih pa mi bilo cudno otkud 2.xx..... kad mi u deviceu stoji 6.xx..... znaci ok, sutra cu instalirati pa videti jel je ok

Koje kablove za zvuchnike da uzmem za z-5500 poshto mi trebaju neki duzhi i po mogutjstvu kvalitetniji i da li tje biti neke promene u kvalitetu zvuka...

kablove imas u maloj piramidi, ja sam uzeo kvalitetne digital 1.5m za nekih 1000 i kusur dinara, postoji razlika u kvalitetu zvuka u odnosu na one koje dobijes uz njih, ali posto tebi trebaju duzi izaci ce te par hiljada, pa ne znam koliko ti se to isplati. radnja se zove kanibal

Pa znas kako,meni je logitech direktno refundirao zvucnike u koji su bili u garantnom roku,a niko odavde nije ni hteo da ih pogleda.I to mi je refundirao svotu po kojoj mogu da kupim nove zvucnike ovde (posto je bila i opcija slanja novog seta,ali imali su pre problem sa Srbijom..pa su mi ponudili cash) a ne svotu po kojoj mogu da se kupe napolju.

Ne mogu da izdrzim, a da se prokomentarisem da je cena 5500-tke u Nemackoj samo malcice veca od 200 evra... :S:

http://www.guenstiger.de/gt/main.asp?produkt=351662

O kakvom onda "globalnom poskupljenju" je ovde bilo reci? :wall:

Ne mogu da izdrzim, a da se prokomentarisem da je cena 5500-tke u Nemackoj samo malcice veca od 200 evra... :S:

http://www.guenstiger.de/gt/main.asp?produkt=351662

O kakvom onda "globalnom poskupljenju" je ovde bilo reci? :wall:

Gebraucht=polovno, koristeno.

Tako da, jesu jeftiniji nego kod nas, ali ne toliko znacajno. Uostalom ako odes na Logitech-ov site, videces cenu od.....

http://www.logitech.com/index.cfm/speakers_audio/home_pc_speakers/devices/224&cl=roeu,en

Jel tako ,)

Ukratko - nije tako :S:

Nemacki mi sasvim dobro ide, a gde si nasao "gebraucht" nije mi bash najjasnije.

Kada sam davao link, cena je bila oko 205 evra (ako se dobro secam).
U medjuvremenu se nesto promenila, ali je kod nas i dalje vise od 100 evra veca.

Sto se tice cene na Logitech sajtu, to je MSRP iliti Manufacturer Suggested Retail Price i nema blage veze sa trzisnom cenom nekog proizvoda.

Pogledaj cenu za MX3200 (110€):
http://www.logitech.com/index.cfm/keyboards/keyboard_mice_combos/devices/140&cl=roeu,en

pa pogledaj cenu u prodavnicama (~55€ iliti duplo manje):
http://www.guenstiger.de/gt/main.asp?produkt=391174

Za neke stvari se cena manje razlikuje, dok za neke mnogo vise.

Ukratko - nije tako :S:

Nemacki mi sasvim dobro ide, a gde si nasao "gebraucht" nije mi bash najjasnije.

Verujem da ti nemacki jezik bolje znas, a "gebraucht" sam "nasao" tako sto sam kliknuo na likn koji si posla, lepo se otvorila stranica (sve na nemackom) na kojoj kada kliknes odakle mu ta cena, on te redirect-uje na nemacki e-bay, zar ne? I zbog toga se i cena menja. E sada, na doticnom site-u lepo pise gebraucht. Mozda da si malo istrazio bi video, a ne samo kacio cene koje bi zeleo da budu za nov proizvod.

P.S. Sto ne znaci da nisi u pravu, daleko od toga. Cak i sa "pravim" cenama na nemackom e-bay-u ne izadje vise od 350 evra.

Ljudi, gde je najbolje oterati Z5500, koji su van garancije, na servis?

Hvala!

crkli?

Vrh Dno