Šta je novo?

Pomoc oko izbora TV-a !

desolator5

Slavan
Učlanjen(a)
18.12.2006
Poena
309
Dakle, budzet bi bio do nekih 50.000 din ( moze malo vishe ), koristio bih ga pre svega za gledanje HD ripova i digitalne televizije. Udaljenost je oko 2,5m . Mislim da bi mi 32'' sasvim odgovarala. Nisam siguran da li uzeti plazmu ili LCD.

Razmisljao sam o 32'', u tehnomaniji na ponudi ima LG LF2510, zanima me shta mislite o tom modelu ?

Hvala !

Znaci da je LG platio vise od Samsunga. Stalno pricate da su svi koji ocenjuju placeni, eto.
Sto se tice Delije ako zeli monitor def idi na lcd, ako ti treba veliki ekran za filmove i tv - plazma.

Znaci da je LG platio vise od Samsunga. Stalno pricate da su svi koji ocenjuju placeni, eto.
Sto se tice Delije ako zeli monitor def idi na lcd, ako ti treba veliki ekran za filmove i tv - plazma.

Upravo. Jedini razuman covek na forumu.

LG dobio nagradu za najbolju plasmu? Isti LG koji ima nikakav prikaz crnih i senki. Naravno da su vise platili, jer nikako nisu mogli da budu bolji od Panasonica i Samsunga.

Delija je u pravu, u koji god velemarket, megamarket ili ti u neku tehnicku radnju (radnju sa tehnikom :) ), radnik koji je bio tamo i imalo znao o cemu smo pricali je rekao da ovogodisnje Samsunge treba zaobici zbog loseg kontrasta, izbijanja pozadinskog osvetljenja i vrlo lose crne. Preporuke su uvek isle na stranu LG-a. Imao sam prilike i da vidim neki Samsung b430 ili b450 na dnevnoj (svetlosti ulazila kroz izlog), veliko NE-NE.

Logicno,trenutno najveca profitna margina ja na LG, zato i guraju. LG je poznat po tome.To me ne iznenadjuje LG ima tu strategiju godinama sobzirom da su iza Smasunga u market share. To ne znaci da su LG TV losi, daleko od toga, 2009 modeli Plasme i LCD su mnogo bolji nego prethodnih godina.
Sto se tice tvoje ''recenzije u osvetljenoj prodavnici" vrlo je (ne) logicno. U principu svi LCD i Plasme u prodavnicama ,po instrukciji proizvodjaca/distributera se uvek stavljaju u ''Shop Mode" ili ''Torch mode'' kako ih zovu jel ta moda ima max contrast i osvetljnje ,upravo zbog neonske/dnevne svetlosti i da bi privukli povrsno oko od kupaca. Naravno ako tu modu stavis kuci oci ce te zaboleti posle 30 min gledanja.
E sad ako hoce da guraju bez ikakve price LG plasme, dovoljno da stave sve ostale plasme u ''Normal Mode" i povrsno oko ce odma da konstantuje da LG ima najbolju sliku!!!???

Ne lepim se ni za jedan brand, vec za pojedinacnu seriju i konkretan primerak. Uskoro mi se blizi trenutak pazara pa malo pazljivije pratim desavanja na trzistu... Najgore od svega - u najuzi izbor su mi usli upravo Samsung 656 :) (prednost samo FullHD za PC "desktop") i Panasonic X10. Vise od 1000 evra ne dam za glupi TV. :-/

Slazem se da ne treba da se vezujes za brand nego za pojedinacan model. Za PC desktop Plasma otpada samo LCD. Ako razmisljas o Panasonic X10 ja bih ti savetao da budes oprezan. Panasonic su na tom modelu stvarno spustili loptu. Samsung i LG 2009 modeli su po meni bolja kupovina za novce, pogotovu Samsung B450 model. Panasonic G i V serije su fenomenalne ali i kostaju, Na ovom linku http://reviews.plasmatvbuyingguide.com/plasmatvreviews/panasonic-tcp42x1-review.html
mozes da procitas reviju za X1(US model evropskog/australiskog X10) i ja sam nazalost identicno iskustvo imao kad sam ga imao. Dal isti modeli imaju revizije izmedju raznih zemalja to neznam jel isto tako ima revija na netu koje su pozitivne o X10/X1.
Na ovom linku
http://plasmatvbuyingguide.com/plasmatvreviews/panasonic-th50pz85u-vs-samsung-pn50a650.html
mozes da vidis razliku izmedju proslogodisnjeg Samsunga i Panasonic koje sam inace ja u principu isto video i u 2009 modelima, bez tolike potrosnje struje i temperatura koje su mnogo nize na svim 2009 modelima.
Naravno naj idealnije bi bilo kada bi mogao da ih sve vidis u kucnim okruzenjima pa da sam vidis koja ti slika najvise odgovara. Izabirati TV u prodavnicama ako ti ne daju totalnu kontrolu je nebuloza.

Poslednja izmena:
Sto se tice tvoje ''recenzije u osvetljenoj prodavnici" vrlo je (ne) logicno. U principu svi LCD i Plasme u prodavnicama ,po instrukciji proizvodjaca/distributera se uvek stavljaju u ''Shop Mode" ili ''Torch mode'' kako ih zovu jel ta moda ima max contrast i osvetljnje ,upravo zbog neonske/dnevne svetlosti i da bi privukli povrsno oko od kupaca. Naravno ako tu modu stavis kuci oci ce te zaboleti posle 30 min gledanja.
Bio sam u trenutku kad je momak koji je tamo radio menjao, na moje insistiranje modove na oba televizora (LG 42PQ2000 i Samsung 42B430/450) jer se lomim izmedju ta dva. Samsung je mnogo bio ne gledljiv kad je sunce bilo jako. LG se pokazao ipak malo bolje.

Bio sam u trenutku kad je momak koji je tamo radio menjao, na moje insistiranje modove na oba televizora (LG 42PQ2000 i Samsung 42B430/450) jer se lomim izmedju ta dva. Samsung je mnogo bio ne gledljiv kad je sunce bilo jako. LG se pokazao ipak malo bolje.

Najvaznije je sta se tebi licno svidja. Jel ti si taj koji ce gledati TV a ne sta spesifikacije kazu. Uzivaj. Inace tome se cudim jel Samsung po revijama ima bolje filtere i manju reflekciju ekrana nego ekvivalentni LG. Naravno to zavisi od modela do modela.

Nazad
Vrh Dno