markoni_slo
Slavan
- Učlanjen(a)
- 08.11.2006
- Poena
- 330
Dakle, sam naslov teme dosta govori... Treba mi top-down kuler koji će biti u mogućnosti da (o)hladi jedan intelov 820d cpu, a uskoro neki quad core! OC me zaista ne interesuje i odavno nisam u tim vodama, ono što mi je bitno jeste tišina. Dakle, treba mi kuler koji ima najbolji silent/performance ratio.
Predviđeni budžet je do 4k dinara, možda koji dinar preko i to je to, a ono što sam ja našao u NSu su sledeći modeli...
GeminII ~ 3k din (bez ventilatora)
GeminII s ~ 3k din
Scythe Zipang ~ 4200 din
Xigmatek HDT-D1284 ~ 1800 din
I sad je dilema šta uzeti od ovih gore pomenutih modela... GeminII mi deluje izuzetno glomazno i nezgrapno, čitao sam da i nije baš najsretnije rešenje za quad core procesore. GeminII s sa druge strane deluje privlačno i nekako sam najbliži kupovini istog, ali i dalje ostajem neodlučan jer i nije neki hladiša.
Scythe zipang, 140mm fan predstavlja svakako plus, lep i skladan dizajn :d i po review-ima (koliko im je za verovati :trust
daje dobre rezultate, ali sa težinom od preko 800gr i push-pin :crash: sistemom montiranja nisam siguran dal bih voleo da mi stoji u kućištu. Xigmatek, paaaaa... možda ipak ne, daje najlošije rezultate u celoj priči (shodno njegovoj ceni, verovatno da jesu dobri) pa shodno tome ne znam koliko je opravdana investicija i dal bih dobio nešto više u odnosu na intel stock kuler.
Znam da ima još par modela drugih proizvođača, kao što su Noctua NH-C12P ili Thermalright SI-128 SE ali nisam spreman da izdvojim toliko novca za njih. Dok je noctua možda i najbolje rešenje jer se u paketu dobija i kvalitetan heatsink i kvalitetan fan, ipak mu je cena preko 5k... Thermalright sa cenom od 4500 din, je blizu predviđenog budžeta, ali on dolazi bez ventilatora, čija kupovina zahteva dodatnu investiciju od barem 500din, opet dolazimo do cifre od 5k ili više dinara!
Predlozi, pored ovih, dobrodošli i poželjni!
Predviđeni budžet je do 4k dinara, možda koji dinar preko i to je to, a ono što sam ja našao u NSu su sledeći modeli...
GeminII ~ 3k din (bez ventilatora)
GeminII s ~ 3k din
Scythe Zipang ~ 4200 din
Xigmatek HDT-D1284 ~ 1800 din
I sad je dilema šta uzeti od ovih gore pomenutih modela... GeminII mi deluje izuzetno glomazno i nezgrapno, čitao sam da i nije baš najsretnije rešenje za quad core procesore. GeminII s sa druge strane deluje privlačno i nekako sam najbliži kupovini istog, ali i dalje ostajem neodlučan jer i nije neki hladiša.
Znam da ima još par modela drugih proizvođača, kao što su Noctua NH-C12P ili Thermalright SI-128 SE ali nisam spreman da izdvojim toliko novca za njih. Dok je noctua možda i najbolje rešenje jer se u paketu dobija i kvalitetan heatsink i kvalitetan fan, ipak mu je cena preko 5k... Thermalright sa cenom od 4500 din, je blizu predviđenog budžeta, ali on dolazi bez ventilatora, čija kupovina zahteva dodatnu investiciju od barem 500din, opet dolazimo do cifre od 5k ili više dinara!
Predlozi, pored ovih, dobrodošli i poželjni!