XIGMATEK HDT-S1284
*Ova stranica sadrzi mnogo slika ukupne velicine preko 8MB pa dial up korisnici mogu imati problema sa ucitavanjem iste.
Za pocetak moram da kazem da sam obecao da cu da uradim ovaj mali review jos kada sam kupio ovaj kuler pre oko mesec dana. Razni faktori su su uticali na to da do toga ne dodje ranije ali konacno je gotov i spreman za objavljivanje. Pored jako malo slobodnog vremena koje sam imao na raspolaganju problem mi je predstavljalo i pronalazenje stabilnog kloka koji ce biti dovoljno stabilan da zadovolji uslove testiranja.
Iako nisam u potpunosti postigao ono sto sam nameravao mislim da ovaj mali review moze da docara performanse ovog kulera. Ali o svemu tome malo kasnije. Da pocnemo sa najosnovnijim..
XIGMATEK HDT-S1284 – Specifikacije
A za pocetak malo reklame..
...HDT-S1284 je nova generacija kulera koja opet dokazuje da je moguce spojiti dobar izgled sa sjajnim performansama. U pitanju je H.D.T(Heat pipe direct touch)tehnologija i 4 8mm bakarne cevi koji cine S1284 sjajnim kulerom a poseban dizajn ventilatora cini ga izuzetno tihim. Sa anti vibrirajucim gumenim srafovima, Push-pin/Clip za Intel & AMD, HDT-S1284 nudi ne samo prijatan,pouzdan, jednostavan za instalaciju,vec i sa vrlo mocnim performansama
Tako kaze Xigmatek sajt za ovaj kuler a detaljnije specifikacije izgledaju ovako..
Product Name ‧ HDT-S1284
Product Number ‧ CAC-SXHH4-U01
Dimension ‧120(W) x 60(H) x 159(D) mm
‧ Material Aluminum Alloy
Heat Sink
‧ Heat-pipe Φ8 x 4
Fan ‧ Dimension 120(W) x 120(H) x 25(D) mm
‧ Voltage Rating 12V
‧ Speed 800~1500 R.P.M.
‧ Bearing Type HYPRO Bearing
‧ Air Flow 56.3 CFM [Max]
‧ Air Pressure 1.57 mmH2O
‧ Life Expectance 40,000 hrs
‧ Noise Level 16~24 dBA
‧ Connector 4 Pin with PWM
Weight ‧ 660g (w/fan)
Thermal Resistance ‧ 0.14 ℃/W
Application
‧ All Intel Socket 775 CPU
‧ Core 2 Extreme / Quad / Duo
‧ Pentium Extreme Edition / D
‧ Celeron D
‧ All AMD Socket AM2 / 754 / 939 / 940 CPU
‧ Athlon 64 / FX / X2 / Opteron / Sempron
User Manual
http://www.xigmatek.com/download/HDTs1284-InstallationGuide.pdf
XIGMATEK HDT-S1284 – Pakovanje
Kuler dolazi u zelenkastoj kutiji za koju ne mogu da kazem da je nesto previse privlacna ali je sasvim zadovoljavajuca. Mozda meni ne odgovoara boja ali u krajnjem slucaju pakovanje i nije toliko bitno vec ono sto dolazi unutra. Na kutiji se nalazi par slika klera kao i informacije o samom kuleru. Prednja strana je providna i pruza nam pogled na ventilator.

Kada otvorimo kutiju prvo mozemo da vidimo kesicu u kojoj se nalaze svi dodaci koji ce nam trebati da povezemo ovaj kuler na plocu. U pakovanju se dobijaju psuh pin-ovi za Intel kao i stipaljka za Amd socket. Tu je i mala kesica sa pastom, 5 plasticnih srafova(mada i niisu bas srafovi vec gumeni drzaci,pinovi) za ventilator. Mozda su mogli da stvave par komada vise ali i jedan rezervnii je dovoljan. Citao sam na internetu da ljudi imaju zemerku na kvalitet snale za amd socket i tvrde da je previse savitljiva i da se dosta savija prilikom montiranja. Ja takav utisak nisam stekao.
Ispod se nalazi okvir od penastog materijala iz dva dela. Manji koji drzi ventilator i naravno veci za kuler.

Sto se tice samog kulera sve pise u samim specifikacijama ali mozemo da izdvojimo par stvari.
Kuler je vizuelno zaista impresivan, velikih dimenzija a opet vrlo lagan, 660g da budemo precizniji. sastoji se od 4 bakarne cevi koje su okruzene sa 55 aluminijumskih rebara. Zavrsna obrada na bakru se moze primetiti i nije bas savrsena ali i pored toga dno kulera je izuzetno ravno. Bakarne cevi pri dnu zauzimaju dosta mesta sto na nekim plocama moze da bude problem a takodje kuler pokriva prva dva ddr slota.

Ventilator je velicine 12cm i sa prednje strane se nalazi Xigmatek logo narandzasto bele boje koji jako lepo izgleda.

Poslednja izmena: