Šta je novo?

AMD Athlon II X2 i Phenom II X2

Gigabyte GA-MA770T-UD3P, PCIe/DDR3/SATA2/GLAN/7.1
AMD X2 Phenom II 550, 3.1GHz/7MB BOX 64Bit BOX Black edition
Memorija DIMM DDR3 2x1GB 1600MHz OCZ Value CL8, OCZ3V16002GK
Kupljeno, prvo sam htio uzeti A790X Gigabyte GA-MA790XT-UD4P, PCIe/DDR3/SATA2/GLAN/7.1, pa posle MB SAM2+ A770 Gigabyte GA-MA770-UD3, PCIe/DDR2/SATA2/GLAN/7.1, i na kraju sam poslushao par ovdje ljudi, koji su pohvaliti GA-MA770T-UD3P, koji uopshte nije loshija i od visoko rangiranje perjanice MA790FXT-UD5P.
Test na stranici:

http://www.xbitlabs.com/articles/mainboards/display/gigabyte-ma770t-ud3p_10.html

Roba stizhe sutra, pa eto, nek' mi je sa srechom i hvala onima koji su mi pomogli. :)
poz bench0vci

tnx. :)

Pozz ljudi...E ovako da li ce biti dovoljan jedan HyperTX2 da ohladi X2 550BE na default naponu , znaci blazi OC na 3.5ghz??? Ako ce i box kuler biti dovoljan ja se ne bunim

bice ti dovoljan jer on je nesto bolji od box coolera tj nista spektakularno ali je bolji za 4-5 stepeni

Pozz ljudi...E ovako da li ce biti dovoljan jedan HyperTX2 da ohladi X2 550BE na default naponu , znaci blazi OC na 3.5ghz??? Ako ce i box kuler biti dovoljan ja se ne bunim

Bice dovoljan za kako kazes def. V i blazi o/c.
Ne znam samo kako izdrzite pored tih BOX coolera. Silom prilika, prinudjen sam da slusam urlanje jednog BOX-a u odnosu na koga je TX2 milina (mada je meni previse bucan i on :S:).

@matrixxsu: U mom slucaju (E7300) TX2 je bolji ~10 stepeni od BOX-a u load-u

Poslednja izmena:
pa super onda...mada intel bas ima tanke box coolere i cak mislim da je amd-ov malko i bolji

hmmm.... dosta bolji, pogotovo na 955 :D

intel kaci iste box coolere kad je poceo da proizvodi p4

Stiglo juche, otkljuchan je Phenom ll X2 Be 550, i vishe nije X2, sada je X4 Phenom ll B50.
Naravno da sam morao update bios na F2, i sve perfekt radi.
Ne mogu da verujem da je moguche ovako neshto uraditi, AMD definitivno pobjedjuje, jer se u masama prodaje.
A rezultate chu ako Bog da, pokazati.
Plocha GA-MA770T-UD3P, definitivno best buy za male pare.

Stiglo juche, otkljuchan je Phenom ll X2 Be 550, i vishe nije X2, sada je X4 Phenom ll B50.
Ne mogu da verujem da je moguche ovako neshto uraditi, AMD definitivno pobjedjuje, jer se u masama prodaje.

Svaka cast i da te sluzi dugo i dobro :). AMD ima taktiku koja neverovatno dobro radi u ovim ekonomski teskim vremenima :).

LJUDI POMOC... E ovako imam plocu GA 720D-US3 i X2 550BE

Prvo sam imao probleme sa F2 biosom znaci default s kojim je ploca stigla a to je bio da nekad nije hteo da postuje a i kad je postovao posle prvog restarta jednostavno se ne budi komp tj vrte se ventovi i kao radi ali ne radi...

E sad sve te probleme sam resio sa F5A biosom i onda mi je uredno prepoznavao X2 550BE (pre toga je bio model unknown)

I onda nastaje problem...Hteo sam da probam da otkljucam malog sto sam i uspeo i skontao (posle pokretanja Linx--Zabo komp posle 10 sekundi) da su jezgra felericna...I ok aj da vratim na staro...

Odem u BIOS isklucim Nvidia Clock Calibration save changes i sto se desi

BSOD!!!! Morao sam da ga startujem iz Safe moda da bi krenuo uopste...Ali kad uspem da pokrenem Windows on i dalje ocitava Phenom X4 B50 model i sva 4 jezgra sto rezulutje BSOD pri svakom pokretanju racunara...

Kako da se vratim na stanje koje je bilo pre...Pomagajte...Hocu da vidim samo dva jezgra i necu BSOD vise :)

Zorz??? :) :)

LJUDI POMOC... E ovako imam plocu GA 720D-US3 i X2 550BE

Prvo sam imao probleme sa F2 biosom znaci default s kojim je ploca stigla a to je bio da nekad nije hteo da postuje a i kad je postovao posle prvog restarta jednostavno se ne budi komp tj vrte se ventovi i kao radi ali ne radi...

E sad sve te probleme sam resio sa F5A biosom i onda mi je uredno prepoznavao X2 550BE (pre toga je bio model unknown)

I onda nastaje problem...Hteo sam da probam da otkljucam malog sto sam i uspeo i skontao (posle pokretanja Linx--Zabo komp posle 10 sekundi) da su jezgra felericna...I ok aj da vratim na staro...

Odem u BIOS isklucim Nvidia Clock Calibration save changes i sto se desi

BSOD!!!! Morao sam da ga startujem iz Safe moda da bi krenuo uopste...Ali kad uspem da pokrenem Windows on i dalje ocitava Phenom X4 B50 model i sva 4 jezgra sto rezulutje BSOD pri svakom pokretanju racunara...

Kako da se vratim na stanje koje je bilo pre...Pomagajte...Hocu da vidim samo dva jezgra i necu BSOD vise :)

Zorz??? :) :)

Clear CMOS... :)

Dobro za tebe, stabilnost? Jesi li pogledao batch?

Mislim da su sada u opticaju kod nas 0922 BATCHevi ...

Hmmm evo mene dosade ponovo...E ovako zanima me koje su normalne temperature u idle i load za 550BE

I generalno koje su temperature koje su zabrinjavajuce...Stvarno ne bi sad da kupujem CPU kuler posto mi treba kesh za zvucnike :) ali definitivno ce pasti kuler u dogledno vreme (tj kad bude plata)

JA kontam ako izvucem sa Box kulerom do 50C u loadu bice super...Inace idle sa ukljucena sva 4 jezgra je bio oko 50C

nesto mi to mnogo cak i za 4 jezgra...meni je sa 4 jezgra pod linxom koji je radio vise od pola sata pokazao 56 stepeni dakle u full load-u

Nishta skinuti onu fabricku zvaku i staviti makar neki CoolerMAster ili OCZ Freeze

probaj to i stavi neki mali cooler od 8cm da ti ubacuje vazduh u kuciste jer on bas duva onda negde izmedju procesora i cipseta i utice pozitivno na temperaturu

Ovi X2 550BE su me "kupili" i cak razmisljam da uzmem jedan i zamjenim X3 720BE!? Naravno, da nmoze da se otkljuca.
Kad se 550BE otkljuca, koliko moze na def. naponu?
Ovaj X3 720BE moze do 3.2GHz.

Moj 550 be moze do 3680MHz na difolt naponu, neki mogu i vise.
Sve zavisi od primerka do primerka...

Sedi na du.. i ne diraj nista ;)

Trust me, i know what i am talking... :D

Moj 550 be moze do 3680MHz na difolt naponu, neki mogu i vise.
Sve zavisi od primerka do primerka...

Sedi na du.. i ne diraj nista ;)

Trust me, i know what i am talking... :D

Citirao si me prije nego sam editovao post :d

Znas kako, kada dodjem u BG kupicu 2 komada ortacima, a posto ih ne zanima otkljucavanje i o/c, malo cu da se igram :-devil-: i da biram :-devil-:

Ipak 3.2GHz i 3.6GHz nije isto, right ;)

:wave:

Poslednja izmena:
ma extra je taj 550be i radi stvarno na skoro 3,7ghz sa default naponom i garant bi isao na 4ghz za boljim hladjenjem

nesto mi to mnogo cak i za 4 jezgra...meni je sa 4 jezgra pod linxom koji je radio vise od pola sata pokazao 56 stepeni dakle u full load-u

sa kojim hladjenjem? na box nema šanse, kad se otključaju i druga dva to već postaje vrelo, meni i na 3.6 pod full loadom je oko 50C, kad bi otključao ostala dva sigurno bi crashovao sa boxom i to na defaultu jer za njega je predviđen onaj jači box sa heatpajpovima.

hladio sam ga sa coolerom koji ide uz 940be,a taj ima bakarno jezgro i cevi i dosta je bolji od ovih sto idu uz 720 i 550be...to sam samo probao cisto radi sebe da vidim max oc na defaultu i bila je temperatura 75 stepeni ali je prosao linx...dok sam imao thermalright 120 i 720-ku meni je cpu radio preko 3,8ghz i prolazio je linx i nije bila veca temperatura od 65stepeni i da sam imao taj thermlright dok je bio kod mene 550be on bi garnt isao na 4ghz

Poslednja izmena:
Moj primerak očito nije toliko raspoložen - na 1.488V i 3.9GHz prolazi Spi u W7 dok bilo šta drugo daje BSOD, na 4GHz puca već pri bootu. Idle na tim taktovima je oko 35-6 sa GeminiS dok ne uspeva ni da se zagreje nešto spec, pošto pukne čim se duže od 30s optereti 100%. Na ovom naponu i 3.84GHz trenutno ne prelazi 46-7 stepeni posle nekoliko sati OCCTa. Ne znam koliko je verovati očitavanjima (najnoviji CoreTemp), u sobi je klima na 26-27, pri default podešavanjima napona je idle temp 33, max oko 42-3, tako da mi deluju realno.

Zaključak - o kojim naponima pričate za stabilnih 4GHz pa makar i uz 65 stepeni? Nije da planiram da ga držim na toliko, već samo informacije radi pošto su mi nešto velike te temperature o kojima pričate.

Nazad
Vrh Dno