Šta je novo?

[MTS] Da li smeju da šalju spam poruke?

Bartman

Slavan
Učlanjen(a)
30.06.2005
Poena
320
Malopre sam dobio SMS od MTS-a koji je reklama za neku igru na sreću Državne Lutrije Srbije preko SMSa.
Jel smeju da mi šalju takve poruke koje nisu vezane direktno za njih kao operatora, već da su reklama za druge firme?

I meni je stigla...
Izgleda da Telekom sve moze...

Nije nista novo da salju takve poruke. Ako su pred izbore slali poruke za koga da se glasa ovo i nije toliko strasno:), btw i meni je stigla ista poruka..

Poz

Za izbore su morali da se ušlihtaju ''izvesnim'' političkim strukurama za dž, ali za ovu poruku su uzeli kintu od DLSa da pošalju svojim korisnicima !!!

Jel znate da je neko pokrenuo kolkektivnu tužbu pred Sudom protiv MTSa za spamovanje i kršenje korisničkog ugovora?
Ako postoji recite pošto bi se vrlo rado bi se priključio takvoj tužbi, jer MTS zloupotrebljava korisnički ugovor kad god je to moguće.

nemojte tako... ako ne posaljete - ne mozete osvojiti. Izbor je tvoj!

NOT!!! ;)

Jel znate da je neko pokrenuo kolkektivnu tužbu pred Sudom protiv MTSa za spamovanje i kršenje korisničkog ugovora?
Ako postoji recite pošto bi se vrlo rado bi se priključio takvoj tužbi, jer MTS zloupotrebljava korisnički ugovor kad god je to moguće.

Samo javi, i ja cu da je potpisem.

Razumem duhovitost, ali ovo je više tragično nego komično :)
U ovoj zemlji svi, uključujući i MTS, hoće da uzmu lovu na neku foru, a love nema. Lepo je rekao Bata Trlaja: ''Mala bara puno krokodila'' :D

Ako su pred izbore slali poruke za koga da se glasa ovo i nije toliko strasno:), btw i meni je stigla ista poruka..

Poz

Ja i dalje cuvam poruku od mts-a koju sam dobio na dan izbora prosli put (predizborna cutnja kao fora), u kojoj me podsecaju za koga da glasam - za stranku koja je trenutno "debelo" na vlasti.... posle toga, ovo danasnje "obavestenje" kako su ga nazvali me nije iznenadilo, ali me je u trenutku iznerviralo

Cuo sam od jednog lika, bas vezano za te telekom poruke, da ako prijavis uznemiravanje u telekomu da ti ih vise nece slati, ali nisam nikad probao :d

Gde moze da se vidi ta tuzba i ko ju je pokrenuo?
Neverovatno je to sto rade ali ne rade samo oni? Svi operateri nas stalno zatrpavaju sa nekim promonitvnim shitovima od kojih 1/10 iole valja.
Neko je sada spomenuo da mogu da im se javim i samo kazem da ne zelim da me obavestavaju o promotivnim akcijama, da li je to stvarno moguce?

Cuo sam od jednog lika, bas vezano za te telekom poruke, da ako prijavis uznemiravanje u telekomu da ti ih vise nece slati, ali nisam nikad probao :d

5ti put prijavljujem da mi ne salju te poruke - ni RIK ni Tuborg ni promocije koje kakve!

Usput kada smo kod lutrije - da li neko zna nekoga ko je cuo za osobu koja je dobila 7micu na lotou?? Svake druge nedelje neko u proseku bude izvucen a nikako da procitam u nekim novinama: "znate pre 10 godina ja sam ulozio 20% loto dobitka u ovaj posao... bla bla bla"

Nije moguca da su svi "oni" (ako postoje) prokockali SVE pare, dali sve na zenske, pice, alkohol i opojna sredstva. Bar jedan da se javi ja sam ulozio pare u to i to

Poslednja izmena:
Nemojte zaboraviti ni Jukebox reklamiranje, i to svaki put prije 9-10h ujutru.

Plus kako im mreza radi "odlicno" pa nekad stigne nocu . Ja se slogiram probudim da vidim ko je sad sta se desilo kad ono Jubox.... I to po 100 put

Meni je Jukebox stizao u 1:15...evo malopre mi po ko zna koji put stigla reklama, pa sam ih pozvao i trazio da prestanu da mi salju spam poruke i kao javice vam se nas tehnicar u roku od 48 casova da vam iskljucimo komerijcalne poruke...

Same .. Danas oko 13.00 ... Mene mrzi da cekam 2 sata da se jave na call centru ...

evo ja upravo razgovaram :)

Ja mu objasnim a on meni : za koju uslugu ste se prijavili ....
Ja : a ne bih ja nikakve vise usluge...
on:napisacemo nalog u roku od 24h cu dobiti informaciju o isljucivanju :)

Ako prodje sve kako treba onda extra .... da zavrsim sa juboxom i dragim osobama ....

Poslednja izmena:
znaci po defaultu je ta "promotivna pogodnost" ukljucena svima? znaci treba ih zatvoriti i baciti kljuc...

hehe sve bolje do boljeg
vb_devil.gif

Poslednja izmena:
Dobio sam njima razumno objasnjenje. Imaju rupu od 30og do 2og tj mozda i vise, pa ti racunaju kao od proslog meseca. Ja nisam shvatio tu rupu, posto to izgleda da mogu da shvate samo oni koji rade tamo tj da ih ubede. A ja prethodni racun isto nisam iskucao 100 poruka tako da nisu mogli sa tom njihovom logicnom rupom da me nabede. I onda sam odma sledeci mesec vratio karticu (krivo mi broja al ***) i kad je pitao razlog zasto vracam (mora da napise kad se raskida ugovor) rekao sam mu zato sto me kradete lik je poceo da se smeje meni u lice.
Onda sam mu pokazao racun, gledao ga je jedno 2 min, dao kolegi (malo i on gledao) i rekao: Za reklamacije mozete otici u nasu poslovnicu i mozete prijaviti svaku vasu sumnju u vezi mesecnog racuna.
A isto se secam(za prepaid) kad mi je za jedan poziv od 30ak sec (pre ovog zaokruzivanja na minut) kostao oko 60 dinara. I to ne samo meni nego nekoliko ljudi koji imaju 064 prepaid. I to nije bilo jedan dan, nego po 10ak poziva. Sa jednom dopunom od 200 din nisam mogao 4 razgovora da obavim (naravno nemam gprs ukljucen)....
Izvinjavam se za off, ali cisto da znaju ljudi.

jel uopste moguce dobiti listing uz racun kod MTSa?!?

^Ja prekjuce bio u poslovnici MTSa u Goce Delceva. Za 5 min sam podneo zahtev da dobijam listing uz racun. Listing je dzabe. Devojka koja radi tamo je bila vrlo prijatna.
Sve ovo ne znaci da kad krene MNP necu prece negde drugde, jer da sam zadovoljan ne bih ni trazio listing :)

I meni stigla ta poruka, naravno odmah pozovem po peti put i kazem im po peti put da mi iskljuce njihovu uslugu "komercijalni SMS" oni jos mene poceli da ubedjuju da sam nekad igrao tu igru i da mi zato salju.

Naravno ja nisam igrao tu igru niti mi je ikada palo na pamet, onda su mi rekli samo posaljite jednu SMS poruku na 8899 u kojoj pise STOP...

stvarno bezobrazno od MT:S-a!

BTW Tu poruku su mi poslali u nedelju za vreme popodnevnog odmora, sto je bas drsko od njih.

Poslednja izmena:
Moze, a mislim da ima na njihovom sajtu da posaljes neku poruku i dobijes listing poziva,poruka i gprs koriscenja.

ZAKON o zaštiti potrošača

http://www.parlament.sr.gov.yu/content/lat/akta/akta_detalji.asp?Id=278&t=Z

Član 28.
Ponuda proizvoda i usluga potrošaču izvan poslovnih prostorija prodavca i davaoca usluga, putem kataloga, prezentacijom uzorka ili modela, pokazivanjem proizvoda radi obaveštavanja o njegovim svojstvima, ponudom proizvoda i usluga elektronskim sredstvima i na drugi način kojim se proizvod ili usluge nude na adresi potrošača, dozvoljena je samo ako postoji prethodna saglasnost potrošača.

2. Prekršaji
Član 78.
Novčanom kaznom od 100.000 do 1.000.000 dinara kazniće se za prekršaj pravno lice ako:

15) nudi proizvode ili usluge potrošaču izvan svojih poslovnih prostorija, putem kataloga, prezentacijom uzorka ili modela, pokazivanjem proizvoda radi obaveštavanja o njegovim svojstvima, ponudom proizvoda ili usluga elektronskim sredstvima i na drugi način kojim se proizvod ili usluga nudi na adresi potrošača, bez prethodne saglasnosti potrošača (član 28);

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno