Šta je novo?

[MTS] Da li smeju da šalju spam poruke?

Eh, ovako... pre 500 milijardi godina (pesnicko preterivanje) kad su se potpisivali ugovori sa Telekomom cak i za najobicniji prepaid broj, cini mi se da je tamo stajalo nesto u fazonu "broj je vlasnistvo Telekoma a korisniku se samo iznajmljuje"
E sad, ako nisam to sanjao i ako se nesto nije promenilo u medjuvremenu onda im pravno ne mozemo nista. Oni zapravo sami sebi na svoje brojeve salju spam, tako da nista od tuzbe.

E sad, ako nisam to sanjao i ako se nesto nije promenilo u medjuvremenu onda im pravno ne mozemo nista. Oni zapravo sami sebi na svoje brojeve salju spam, tako da nista od tuzbe.

Nije tako, postoji Zakon o zastiti potrosaca tj. ne moze Telekom da bude iznad zakona drzave u kojoj posluje naglasavam posluje.

Sad ima i druga strana, ovo je Srbija i tu Telekom ne postuje zakone jer je los pravosudni sistem, ne vladine oganizanije su lose organizovane a potrosaci tj. korisnici ne znaju svoja prava.

Kada bi sada reagovo javni tuzilac po sluzbenoj duznosti i rekao Telekomu, alo bre prekrsili ste Zakon o zastiti potrosaca i to clan 28. pa ih udario po dzepu Telekom bi se drugi put zapitao da li bi se drugi put tako izivljavao nad korisnicima.

Poslednja izmena:
Malopre sam dobio SMS od MTS-a koji je reklama za neku igru na sreću Državne Lutrije Srbije preko SMSa.
Jel smeju da mi šalju takve poruke koje nisu vezane direktno za njih kao operatora, već da su reklama za druge firme?

E mora biti da je budjenje iz vremenske kapsule vrlo bolno....

neko rece da u ugovoru koji se potpisuje za postpaid stoji da je korisnik usluga saglasan da mu telekom salje reklamne i promotivne poruke. nisam proveravao

Uh, to Jukebox pre 10h ujutru to je nista. Meni stizu reklame za Coca-Cola brrr u 3h uvece (tj. ujutru :)), taman kad zadremam :D

Mogao bih da ih blokiram posto imam Symbian (sve posiljaoce koji nisu u imeniku) ali nekad ce mi trebati nesto a taj SMS ce biti blokiran, zato trpim i psujem :D

Poslednja izmena:
neko rece da u ugovoru koji se potpisuje za postpaid stoji da je korisnik usluga saglasan da mu telekom salje reklamne i promotivne poruke. nisam proveravao

Ne pise to sigurno jer bi tako direktno krsili Zakon o zaštiti potrošača. Onda bi direkno urusavali pravosudni sistem ove zemlje.

Nego to oni izvrcu, uvrcu tumace na razne nacine... navlace vodu na svoju vodenicu ... a mi koricnici to sve trpimo na grbaci.

BTW Sto dzabe da se reklamiraju u mom SMS sanducetu, ako hoce da reklamiraju druge fime to kosta. Svaka reklama se placa, koja bi budala bila saglasna da za dzabe prima reklame u SMS sanducetu?

To znaci ja imam pare i platim Telekomu i kazem hocu da *****avas sve svoje korisnike sa ovom porukom. To je bezobrazno prema nama koji nemamo para da platimo Telekomu da uspamuje svoje korisnike :)

Nesto mi pade na pamet, kada dobijem na LOTO-u, mozda platim Telekomu da uspamuje svoje korisnike sa nekom porukom... :)

Poslednja izmena:
ja koliko se secam da je pre bila neka akcija da se prijavis (u doba mobtela) da dobijas reklame i oni ti to placaju, tipa dobijas neke pare ili dodatne sms poruke na racunu

Ne pise to sigurno jer bi tako direktno krsili Zakon o zaštiti potrošača. Onda bi direkno urusavali pravosudni sistem ove zemlje.

Nego to oni izvrcu, uvrcu tumace na razne nacine... navlace vodu na svoju vodenicu ... a mi koricnici to sve trpimo na grbaci.

BTW Sto dzabe da se reklamiraju u mom SMS sanducetu, ako hoce da reklamiraju druge fime to kosta. Svaka reklama se placa, koja bi budala bila saglasna da za dzabe prima reklame u SMS sanducetu?

To znaci ja imam pare i platim Telekomu i kazem hocu da *****avas sve svoje korisnike sa ovom porukom. To je bezobrazno prema nama koji nemamo para da platimo Telekomu da uspamuje svoje korisnike :)

Nesto mi pade na pamet, kada dobijem na LOTO-u, mozda platim Telekomu da uspamuje svoje korisnike sa nekom porukom... :)

Pa onda ga krše i ovako
Član 78.
Novčanom kaznom od 100.000 do 1.000.000 dinara kazniće se za prekršaj pravno lice ako:

15) nudi proizvode ili usluge potrošaču izvan svojih poslovnih prostorija, putem kataloga, prezentacijom uzorka ili modela, pokazivanjem proizvoda radi obaveštavanja o njegovim svojstvima, ponudom proizvoda ili usluga elektronskim sredstvima i na drugi način kojim se proizvod ili usluga nudi na adresi potrošača, bez prethodne saglasnosti potrošača (član 28);

mali ot ali je ipak vezan za temu...
... dakle, moja zena je jednom glasala sa mog telefona za nekog od onih grandovaca i ja od tad ne mogu da zivim od njih... sad je malo splaslo jer nema glasanja i sl. ali je to bilo bukvalno maltretiranje jer su slali nekoliko puta dnevno poruke u kojima "podsecaju" da je u toku glasanje, pa satro nagrade i sl. Ja sam nekoliko puta zvao korisnicki servis i insistirao da mi ****** vise ne salju poruke ali nije bilo vajde... e sad, trenutno se ne desava nista ali ukoliko opet pocnu sa porukama kad opet pocne ta zaje*ancija ja ne znam sta da radim... probao sam i da posaljem poruku natrag "fino" im govoreci da odje*u ali mi se samo vracala poruka tipa - nije dobar format poruke i sl. posto te poruke salje masina automatski...
... nisam pametan kako ih udaviti da prestanu to da rade... ista prica sa Jukebox-om, "posaljite nekom poklon, pesmu jbm li ga"... katastrofa...

Pozz

^ ahahaha... pa sto nije glasala sa svog mobilnog.... ahahaha

nema sanse, mojoj poznanici se omaklo ovo za Pezo 206 na Pinku - od tada svaki dan makar jedna poruka.

^ ahahaha... pa sto nije glasala sa svog mobilnog.... ahahaha

nema sanse, mojoj poznanici se omaklo ovo za Pezo 206 na Pinku - od tada svaki dan makar jedna poruka.

...pa jeste i sa svog :wall: ali zna da ja retko pregledavam moj racun tj. vidim cifru odem i platim, pa je verovatno mislila da provuce neku poruku preko mene :,,: da je sve u redu kad stigne njen racun:trust:... u stvari, nemam pojma ni da li je samo jednu poslala, to mi je ona rekla... ko ce ga znati... vidim ja da ce biti :whip::smackbum: :laugh: ...

Pozz

Nazad
Vrh Dno