kizanbg123
Slavan
- Učlanjen(a)
- 02.12.2008
- Poena
- 365
Interesuje me kako i koliko moze da se klokuje proc iz naslova za najbolje performanse :whip:. Citao sam "upustvo" za klokovanje AM2+ procesora ali nista novo nisam saznao, po principu "imate ovo, ovo i ovo to se povecava, i smanjuje, sto? Nije ni bitno" Kapiram da je fora kod Phenoma II mali fsb i udri po mnoziocu, i da se tu javlja NorthBridge frekvencija koja kod mene ima mali uticaj samo na memoriju, i da ima fre. Hyper Transport magistrala koji kod mene nema nikakog uticaja.
E sad, uspeo sam da klokujem prc do 3.9Ghz (stabilno) sa OCZ Vanquisher-om, na MA770-UD3 i sa jednim modulom od 2GB Geil 800Mhz
Ali po testovima Everesta i Super-pi testa na 3.9ghz radi isto kao moj stari E5200 OC na 3.0Ghz (Tragicno :wall
. Drugih testova nemam sa kojim bi poredio. Sad me interesuje da li je tu fora sa NB i HT da se podesavaju ili jednostavno nisu merodavni testovi za AMD-a
Povecavao sam NB i HT do 2.2Ghz ali nista se nije osetilo
E sad, uspeo sam da klokujem prc do 3.9Ghz (stabilno) sa OCZ Vanquisher-om, na MA770-UD3 i sa jednim modulom od 2GB Geil 800Mhz
Ali po testovima Everesta i Super-pi testa na 3.9ghz radi isto kao moj stari E5200 OC na 3.0Ghz (Tragicno :wall
Povecavao sam NB i HT do 2.2Ghz ali nista se nije osetilo