Šta je novo?

Logitech MX1100

Takođe i meni SteelSeries QcK savršeno odgovara, ali...

Verujem da kvalitet klizača varira od serije do serije. Čini mi se da samo mali bočni klizač kači podlogu, dok gornji i donji ne...

Vidim da su klizači montirani tako da se mogu vrlo lako skinuti i zameniti - pitanje No.2 - da li se negde kod nas mogu naći ovi klizači, ali baš za MX1110 koji se samo stave umesto ovih fabričkih?

Poslednja izmena:
Takođe i meni SteelSeries QcK savršeno odgovara, ali...

Verujem da kvalitet klizača varira od serije do serije. Čini mi se da samo mali bočni klizač kači podlogu, dok gornji i donji ne...
Vrlo verovatno da je tako...
Vidim da su klizači montirani tako da se mogu vrlo lako skinuti i zameniti - pitanje No.2 - da li se negde kod nas mogu naći ovi klizači, ali baš za MX1110 koji se samo stave umesto ovih fabričkih?
*Bas* za taj? ;) :p

typo, ali edit više nije moguć... :p

Poslednja izmena:
kupio bih ovaj mish ali nije mi jasno u cemu je razlika izmedju mx1100r i mx1100, kontam da je pakovanje drugacije i siromasnije za mx1100r ali dali postoji ikakva druga razlika osim sto sa njim dolazi punjiva baterija u odnosu na mx1100 bez r??

nema ....to je razlika...kud ćeš veću :)

pa nije problem kupiti punjivu bateriju u prodavnici kontas, samo me zanimalo dali postoji jos neka razlika u odnosu na mx1100 bez r

^ Laksi je?
Model bez "R" bi trebalo da ima mesta za 2 AA baterije ali moze da radi i sa samo jednom. Nisam 100% siguran u to, neko ko ima MX1100 moze da potvrdi. U MX1100R staje samo jedna.

Tačno je, u model bez R staju dve AA baterije, a radi i sa jednom. (mada je to već rečeno u ovoj temi)

Poslednja izmena:
^ Laksi je?
Model bez "R" bi trebalo da ima mesta za 2 AA baterije ali moze da radi i sa samo jednom. Nisam 100% siguran u to, neko ko ima MX1100 moze da potvrdi. U MX1100R staje samo jedna.

Tacno. Ima mesta za 2 baterije ali cak i u uputstvu pise da moze da radi sa samo jednom.

@nsAce

Da li ima smisla da ponavljaš moj odgovor koji se nalazi u postu iznad? :trust:

Naručito što je ovo već jednom rečeno u ovoj temi.

Ajde da dignem temu iz mrtvih :)

Kolega je uzeo MX 1100 pre neki dan, i koliko sam ga neshto malo drzao, svideo mi se . Ergonomski mi odgovara, bezzichan je i kvalitet izrade mi deluje da je na prilichno visokom nivou. E sad ono shto mene zanima kako se on ponasha za gaming, prvenstveno u FPSovanju. Da li i dalje postoji ona varijanta da ne detektuje male pokrete i slichno i da li ima nekih problema sa njim na duzze staze, generalno?

Ja sam igrao WarCraft TFT na Battle.net-u sa njim i nisam imao problema tipa lagovanja i slično. Sad... FPS, ne bih umeo da ti kažem.

Ajde da dignem temu iz mrtvih :)

Kolega je uzeo MX 1100 pre neki dan, i koliko sam ga neshto malo drzao, svideo mi se . Ergonomski mi odgovara, bezzichan je i kvalitet izrade mi deluje da je na prilichno visokom nivou. E sad ono shto mene zanima kako se on ponasha za gaming, prvenstveno u FPSovanju. Da li i dalje postoji ona varijanta da ne detektuje male pokrete i slichno i da li ima nekih problema sa njim na duzze staze, generalno?
Sasvim je OK u te svrhe, mislim ja samo FPS-ove i voznje i igram na kompu :)... jedino sto imam utisak da mu malo fali DPI-ja, malko mi fali kada se gadja u glavu, da ga onako "usitni", da lepo nanisanis (mada bi to moglo da bude i do podloge, iako sumnjam). Mislim da bi bilo potaman da ima okruglo 2000 DPI.

E da ne otvaram temu, kakva vam je preciznost scroll-a?

Imam problem, izgleda mi kao da skrol ne radi bas najpreciznije. Ne znam da li je do drajvera ili do misa?

Ja problema nemam, scroll radi fenomenalno... i free, i onaj click (ili kako se vec zove... a taj preferiram).

Kod mene kada je na standarnom (sporom) kada vrtim lagano, preskoci neki put.

Isto se javlja i na brzom skrolu.

OK, znaci ipak cu morati da reklamiram :(

Ja sam moj zamenio za Performance pre NG i mogu reci da se nisam pokajao, sa mx1100 me stalno bolela ruka dok je sa ovim uzivancija kao i sa Revolution.

Preskakanja nisam imao na mx1100

Imam misonju skoro 6 meseci i ne bih ga menjao i za sta zasad.Potpun uzitak, baterija jos traje (2 bat) nemam uopste osecaj da je bezicni.

Eto, ovo je odličan primer koliko je nezahvalna stvar preporučiti nekome miša.

Meni recimo nije legao, od kada ga koristim šaka mi trne, a to je došlo dotle da počinje da me boli i dok ne radim za računarom i ujutru kad se probudim. Do sada sam oklevao da ga zamenim jer mi je bilo bezveze da prodajem relativno novog i skupog miša upola cene, ali ne vredi više ovako...

Što se svega ostalog tiče, miše se pokazao odlično, nema taj problem sa skrolom, baterije solidno traju, kvalitet izrade je odličan (ne pokazuje ni najmanje znake habanja)...

Eto, ovo je odličan primer koliko je nezahvalna stvar preporučiti nekome miša.

Meni recimo nije legao, od kada ga koristim šaka mi trne, a to je došlo dotle da počinje da me boli i dok ne radim za računarom i ujutru kad se probudim. Do sada sam oklevao da ga zamenim jer mi je bilo bezveze da prodajem relativno novog i skupog miša upola cene, ali ne vredi više ovako...

Što se svega ostalog tiče, miše se pokazao odlično, nema taj problem sa skrolom, baterije solidno traju, kvalitet izrade je odličan (ne pokazuje ni najmanje znake habanja)...

Pa posle bezmalo godinu ipo korishtenja, dobro da si reshi da ga menjash ;)

Uglavnom, se shto si ovde napisao je razlog da mozzda uzmem nekog misha sa "konzervativnijim" dizajnom. Da platjam (dosta) pa d moram da ga prodajem, zato shto mi ne odgovara, ne isplati se :(

Meni MX1100 savrseno lezi, pre sam imao MX1000 (uzasna punjiva baterija)

Ovde mi dve duracell baterije traju 6 meseci minimum. Kada je u pitanju posao, sve zavrsavam samo misem.

Programirao sam tastere - skrol na levo je cut, na desno je paste i skriveno dugme je ALT+TAB, pa je za rad u Word-u i Excel-u je nezamenjiv :)

Pa posle bezmalo godinu ipo korishtenja, dobro da si reshi da ga menjash ;)

Uglavnom, se shto si ovde napisao je razlog da mozzda uzmem nekog misha sa "konzervativnijim" dizajnom. Da platjam (dosta) pa d moram da ga prodajem, zato shto mi ne odgovara, ne isplati se :(

Pa, *** nadao sam se da ću se vremenom navići...

Inače, pre ovog miša sam koristio MS Laser Natural Wireless 6000 koji ima daleko neobičniji dizajn od ovog Logija, pa mi je savršeno legao. Izgleda da totalno zavisi od osobe do osobe i da neki generalni saveti ne postoje.

Vim da se tema malo ubajatila ali juce sam kupio ovog misa i mogu reci za sad me odusevljava :cigar: Malo me je iznenadilo klimanje scrola kad se stavi u "voziiii" mod ali sta da se radi...Ono sto mi nije bas jasno i ako moze neko da mi odgovori je koliku vrednost ima dpi ako se stisne - odnosno + BEZ SetPoint softvera???
Kolko sam skontao bez setpointa na plus daje 1600dpi a na minus valjda 400dpi(sto bi bilo logicno),dakle samo ta 2 moda,ne pravi skaliranje izmedju tih vrednosti sto ukazuje da set point imitira 1400dpi,1200dpi,...600dpi.Nije mi jasno jer ako stisnem dpi - cini mi se da je vise od 400dpi...dpi dpi dpi dpi :wall:

Poslednja izmena:
I da odgovorim sam sebi :laugh: MX1100 hardverski tj. bez SetPointa ima 2 moda za osetljivost i to 800dpi ako stisnete taster - ,i 1600dpi ako izaberete taster + sto su i default vrednosti za sensitivity nakon istalacije SetPoint-a :wave:

Vrh Dno