Martin Mystere
Čuven
- Učlanjen(a)
- 04.02.2007
- Poena
- 935
Imam laptop Toshiba A100-599 i zeleo bih da zamenim postojeci HD nekim veceg kapaciteta posto je ovaj postao malo potesan za sve moje potrebe. Konkretno razmisljam iskljucivo o nekom od 500 GB, ali ima jedna stvarcica koja me malo muci pa bi mi trebao mali savet. Naime postojeci HD je na 5400 rpm a ja sam izmedju ostalog razmisljao o nekom od 7200 rpm (konkretno Seagate momentus) ali nisam siguran da li bi to bio pametan potez, tj. kako bi ugradnja istog uticala na povecanje temperature unutar laptopa i kako bi prenosenje i tresenje uticalo na rad brzeg HD? Takodje me interesuje da li bih ugradnjom HD na 7200 rpm dobio bolje karakteristike u radu i ako da, koliko bolje tj. isplati li se ugradnja takvog HD?
Ukoliko se po bilo kom pitanju ne isplati ili nije pozeljna takva zamena, kakav je u nacelu WD5000 BEVT HD na 5400 rpm i da li je to dobar izbor, a ako ne sta bi ste mi preporucili?
Ukoliko se po bilo kom pitanju ne isplati ili nije pozeljna takva zamena, kakav je u nacelu WD5000 BEVT HD na 5400 rpm i da li je to dobar izbor, a ako ne sta bi ste mi preporucili?
Poslednja izmena: