Šta je novo?

MSI R4890 Cyclone

omnik

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
855
Moram priznati da sam nakon predstavljanja 260GTX Lightning Black Edition ohrabren sam da pustim ekskluzivno za benchmark forum prve informacije o MSI 4890 Cyclone, pre isteka NDA :D ovaj put nesto za ATI fanove...

Postoje 2 verzije:
R4890 Cyclone SOC --> core/memory – 1GHz/4000MHz (nema nista SOCijalno u vezi ovog modela :))
R4890 Cyclone OC --> core/memory – 880MHz/3900MHz

Sta izdvaja MSI R4890 Cyclone?

-Cyclone Thermal Desing
Prvi model HD 4890 sa 10cm PWM Fan. Temperature su nize ~30 C u odnosu na referentne modele.

Kako to izgleda u praksi (compare MSI 4890 Cyclone vs MSI 4890 ref.):

-Superpipe Technology
2*8mm heatpipes

-Najkvalitenije komponente
Hi-c CAP = veca stabilnost GPU i veci overklok
Solid cap = duzi radni vek
SSC (solide state choke) = no buzz :eyebrows:

-Native HDMI
Podrska za 1080P reprodukciju kao i 7.1 channel audio.

Naravno, tu je i klasika... GDDR5 1GB 1.0ns memorija itd ali to je vec sve poznato...

Ukoliko ima pitanja, tu sam :)

Poslednja izmena:
+1 za "no buzz"........

ne deluje ti zato sto tako kazu geek-ovi sa xtremesystems foruma ili zaista imas neku realnu zamerku?
meni kuler deluje odlicno. posle ove karte, MSI nastavlja u istom ritmu, dajuci vise za ulozen novac. svaka cast.

ne deluje ti zato sto tako kazu geek-ovi sa xtremesystems foruma ili zaista imas neku realnu zamerku?
meni kuler deluje odlicno. posle ove karte, MSI nastavlja u istom ritmu, dajuci vise za ulozen novac. svaka cast.

Ma najmanje me zanima izgled coolera, ako na to mislis. Nego djeluje mi nekako premali, a onako da hladi?

A MSI je ozbiljno usao na trziste vec odavno.

U esktetiku ne volim da se uplicem, zar nije najbitnije da li radi dobar posao? :)

Jos uvek nisam siguran da li ce se pojaviti na nasem trzistu. OC model stize u prvoj polovini avgusta.

Moje iskreno mishljenje je da bi ova karta bila i te kako zanimljiva nashem trzhishtu, pogotovo ako joj cena ne bi prelazila 250e.

Time bi se smanjio rizik od jurnjave 1ghz jer ne bi bilo potrebno da se voltmoduje i dodatno "budzi" [ josh bolje imalo bi prostora za josh brzhe taktove, jer ako pogledamo poslednje rekorde upravo su radjeni na ovim kartama ;]. Kuler ne obecjava mnogo, ali svakako je bolji od bilo kog stock-a.

Ali avaj, uvek mi dobijamo neke polu shanse a ne prave prilike ...

Ma najmanje me zanima izgled coolera, ako na to mislis. Nego djeluje mi nekako premali, a onako da hladi?
10cm je puna kapa, ona 4870 ima 9cm, a recimo palit/gainward stavlja na svoje karte po 8cm koliko mi se cini, tako da...

Uzmi samo Cyclone OC, pa ćemo da ga modujemo da bude SOC :)
Jedva čekam da vidim dokle će de da ide !!!
Uz poslednje vmod-ove 4890 od grka te karte zaista "lete"

evo shta turci rade
http://www.hwbot.org/result.do?resultId=869767

: ))

Shalu na stranu, za ljude koji ne rade ovake stvari bilo shta preko tih 1000mhz ne bi imalo preteranog smisla, tj u svakodnevnom radu se ne bi osetila razlika u odnosu na recimo 850mhz...

A niko ne komentarise 17db u idle, to je npr. ono sto je mene pridobilo kod ove karte ;)
Malo je proizvodjaca koje obracaju paznju na buku i to bas pocinje da me zivcira...

Jedino što je to specifikacija. Videćemo kako će biti u praksi :)

I CoolerMaster za svoje 120mm fanove navodi da se vrte na 2000rpm, imaju 70CFM i 19dB?! :d :D

Jedino što je to specifikacija. Videćemo kako će biti u praksi :)

I CoolerMaster za svoje 120mm fanove navodi da se vrte na 2000rpm, imaju 70CFM i 19dB?! :d :D

Mozda toliko pravi vent, ali se rachunica izgubi kad u jednachinu udje telo hladnjaka, gril, itd.

Definitivno ni u teoriji nisu moguće takve specifikacije, jedino da su merili buku sa 10 metara udaljenosti...

Buka moze da se zanemari ako se "odvrnu" zvucnici ili stave slusalice :D
Bas je j.ebacka kartica, jeste da ne izgleda nesto ali performance nadoknadjuju to :D

A niko ne komentarise 17db u idle, to je npr. ono sto je mene pridobilo kod ove karte ;)
Malo je proizvodjaca koje obracaju paznju na buku i to bas pocinje da me zivcira...
To i nije mnogo bitno, jer je i fabricki cooler na HD 4890 u leru, sa 24% obrtaja (pri ~60 stepeni), jaaaaako tih...
U full load-u vec dodaje gas, ali u idle-u je zaista prilicno tih, prakticno necujan.

Tako je CARe.
I ja sam bio zadovoljan sa 4890 u idle ali pri loadu malo oce da ne prijatno susti - kao usisivac .
Ovaj cooler na MSI je podesen na 50% a pri opterecenju ide na 73% , primetno susti ali prijatnije nego 4870-4890 pri loadu.
Spas je manual control podesim na 50-55% i ne ide preko 70C (4870 MD1G):d

Ovaj cooler na MSI je podesen na 50% a pri opterecenju ide na 73% , primetno susti ali prijatnije nego 4870-4890 pri loadu.
Spas je manual control podesim na 50-55% i ne ide preko 70C (4870 MD1G):d

Ovo nije kuler kao na 4870, ovo je primetno veci kuler, verovatno i znatno tisi ;)
4890
msi_r4890_cyclone-030609.jpg

4870
5572008a.jpg

kuler deluje zanimljivo i sigurno lepo gladi gpu, mada misim da je najpametnije da se sav topao vazduh izbacuje napolje, kao kod referentnog kulera, a ne ovako da ostaje unutar kucishta, tako da, u loshe provetrenom kuciahtu ima da se usija kao rerna :)
ono shto mislim da je najveca mana je shto ostavishe memoriju i naponsku gole

kompletno karta deluje ipak kao i shto samo ime kaze SOC-ijalno tj OC-ijalno :), kao neki 4770 model :)

Koju graficku karticu od ove dve kupiti?

Evo da ne otvaram novu temu.Posto me interesuje kupovina ovog modela kartice.Tacnije malo se lomim oko dva modela kartice pa mi treba vasa pomoc.
1.MSI Quiet ATI R4890-MD1G CYCLONE HD4890 1GB GDDR5 HDMI
link-
http://images.google.com/imgres?img...4890+1GB+GDDR5+Cyclone+Cooler&hl=en&sa=N&um=1

2.MSI launches its new GTX 260 Twin Frozr card
link

http://www.fudzilla.com/content/view/12694/34/

Eto interesuju me ova dva modela.Citao sam za msi gtx 275 Twin Frozr i kazu da je dobra kartica pa pretpostavljam da je i gtx 260 solidno odradjen.
Sto se tice msi hd 4890 oko ove kartice ne znam ama bas nista pa bi mi neki vas savet dobro dosao.Konkretno oko nje me interesuje kakva je sto se tice hladjenja,da li dobro hladi,da li su kuleri bucni,ima li kontrolu obrtaja kulera?
Kakva je sto se tice klokovanja?
Znam da ove dve kartice nisu u istoj klasi ali me ipak interesuje vase misljenje oko odabira kartice.
Ostatak moje konfiguracije je sledeci
proc-intel core2duo e8500 kloknut na 3,8 ghz
ploca-asus P5Q-E
memorija kingston 2x2 giga hyperx 1066 ddr2
hard wd 750 caviar black 32mb
napajanje chieftec cft 650 cs-650 w
dvd rezac samsung
kuciste chieftec dragon big tower.
Da napomenem da mi je kuciste uvuceno u policu i iako je big tower nije bas najbolje provetreno iz razloga sto je uvuceno u policu.U njemu imam 5 kulera i to 3 osmice ubacuju vazduh od napred i sa strane a dve osmice pozadi izbacuju vruc vazduh.
Monitori samsung t220 i lcd samsung le40f86bdx 40 incha.
Sta bi se uz ovu moju konfiguraciju najbolje slagalo?Od ove dve kartice.
Imam vremena da razmislim do subote.U subotu kupujem karticu definitivno.
Hd 4890 mi je skuplji petnaest eura od gtx 260,ali mi to nije problem.
Znaci sta je vas savet i ako predlozite jednu karticu obrazlozite mi zasto ste vi za taj model.
Kartica bi se koristila za igranje igrica i gledanje hd filmova i bila bi vezana na oba lcd-a.
I jedna i druga kartica izgledaju besno sa kulerima ali ne znam koja ima bolje reseno hladjenje i koja se bolje klokuje?
Interesuju me utisci nekih korisnika koji imaju bas ovaj model msi 4890 cyclone.
Eto nadam se da vas nisam smorio.
Pozdrav.

ne znam da li je neko probao msi cyclone ali evo ja sam uzeo sapphire 4890 new line, i pravo da ti kazem grafa je odlicna, mada sad se kajem jer sam zurio da kupim vido sam u oglasima jos bolju 4890 toxic.
i sto se tice teme ja ne znam stvarno u cemu je problem posle igranja crysis-a na enthusiast 4h grafa je max imala temperaturu 61c. ali je provetreno kuciste stvarno 2x80mm intake, direktno u kartucu duva 80mm sa stranice i 120mm exhaust.

ne znam da li je neko probao msi cyclone ali evo ja sam uzeo sapphire 4890 new line, i pravo da ti kazem grafa je odlicna, mada sad se kajem jer sam zurio da kupim vido sam u oglasima jos bolju 4890 toxic.
i sto se tice teme ja ne znam stvarno u cemu je problem posle igranja crysis-a na enthusiast 4h grafa je max imala temperaturu 61c. ali je provetreno kuciste stvarno 2x80mm intake, direktno u kartucu duva 80mm sa stranice i 120mm exhaust.
Pa saphire toxic mi je skup.Vidim da kosta devetnaest hiljada dinara sto je u ovom trenutku za mene preskupo.Ne znam sta da radim.Jos uvek razmisljam.Vidim da skoro niko nema ovaj model msi-a 4890.A najvise bi od nekoga ko ima ovaj model hteo da cujem utiske.Razlika u ceni mi je velika izmedju toxic-a i ovog msi-a 4890 je nekih cetri hiljade dinara sto i nije mala razlika.
Tako da mislim da ce na kraju ipak biti msi hd 4890 cyclon.
Jos malo cu razmisliti i na kraju prelomiti sta da se kupi.Mislio sam da sacekam nove kartice 5850 ili 5870 ali ce one kod nas biti preskupe tako da sam odustao od njih jer nemam toliko love.

Nazad
Vrh Dno