Šta je novo?

MSI R4890 Cyclone

Pa saphire toxic mi je skup.Vidim da kosta devetnaest hiljada dinara sto je u ovom trenutku za mene preskupo.Ne znam sta da radim.Jos uvek razmisljam.Vidim da skoro niko nema ovaj model msi-a 4890.A najvise bi od nekoga ko ima ovaj model hteo da cujem utiske.Razlika u ceni mi je velika izmedju toxic-a i ovog msi-a 4890 je nekih cetri hiljade dinara sto i nije mala razlika.
Tako da mislim da ce na kraju ipak biti msi hd 4890 cyclon.
Jos malo cu razmisliti i na kraju prelomiti sta da se kupi.Mislio sam da sacekam nove kartice 5850 ili 5870 ali ce one kod nas biti preskupe tako da sam odustao od njih jer nemam toliko love.

pa ono kupi ti prvi pa napisi neke svoje utiske :)

tek tamo negde u januaru ce da padne malo cena dx11 grafi.

pa ono kupi ti prvi pa napisi neke svoje utiske :)

tek tamo negde u januaru ce da padne malo cena dx11 grafi.
Pa ako se mora sta da se radi.Najverovatnije je kupujem sutra.Ako ne iskrsne nesto drugo.U svakom slucaju hvala na savetu.
Pozdrav.

A zasto mora *bas taj* Ciklon... jel' ima neki poseban razlog?

Ne pametujem, samo me zanima :)

A zasto mora *bas taj* Ciklon... jel' ima neki poseban razlog?

Ne pametujem, samo me zanima :)
Ma nije to nikakav razlog.Jedino sto sam dobio ok ponudu za nju pa sam zato hteo da se malo raspitam u vezi nje.Ne postoji drugi razlog.Sto se mene tice ja bih najradije kupio saphire toxic 4890 ali je cena za nju oko dvesta eura a ovaj msi mogu nabaviti za sto sezdeset eura,pa sam samo iz tog razloga i pitao kakav je pomenuti msi 4890.
Malopre sam bio do win-win-a u balkanskoj i imaju saphire vapor-x i prodavac mi nju preporucuje.Cena je korektna oko 16500 dinara.Tako da jos nisam definitivno prelomio sta kupiti.
Moje zelje su gtx 275 ili hd saphire hd 4890 toxic ali su one malo van mojih finansijskih domasaja.

Aha, onda OK. Pa nista, kada je vec tako, uzimaj Cyclone, 40 evra razlike u odnosu na Toxic nije malo, a same razlike (u performansama, hladjenju, buci... cemu vec) prakticno najverovatnije ni nema. Nazalost, izgleda da je niko "live" nije probao, ali verujem da joj zaista nista ne fali. Osim, mozda, onog dela gde ne izbacuje vruc vazduh van kucista. I moze da se postavi pitanje koristi li Volterra regulatore napona (moze lako da se desi da nije takav slucaj, sa kartama koje ne prate u dlaku ATi-jeve specifikacije, i koriste custom rashladna resenja), te moze li se napon GPU-a lagano dizati iz RivaTuner-a.

U svakom slucaju, izmedju GTX-a 260 i HD 4890, idi na Radeon-a (da se razumemo, ovaj Twin Frozr je odlicna karta, ali 4890 je jednostavno brzi).... a u izboru izmedju jednog od ova dva 4890 - nek' ti je sa srecom! :D

Aha, onda OK. Pa nista, kada je vec tako, uzimaj Cyclone, 40 evra razlike u odnosu na Toxic nije malo, a same razlike (u performansama, hladjenju, buci... cemu vec) prakticno najverovatnije ni nema. Nazalost, izgleda da je niko "live" nije probao, ali verujem da joj zaista nista ne fali. Osim, mozda, onog dela gde ne izbacuje vruc vazduh van kucista. I moze da se postavi pitanje koristi li Volterra regulatore napona (moze lako da se desi da nije takav slucaj, sa kartama koje ne prate u dlaku ATi-jeve specifikacije, i koriste custom rashladna resenja), te moze li se napon GPU-a lagano dizati iz RivaTuner-a.

U svakom slucaju, izmedju GTX-a 260 i HD 4890, idi na Radeon-a (da se razumemo, ovaj Twin Frozr je odlicna karta, ali 4890 je jednostavno brzi).... a u izboru izmedju jednog od ova dva 4890 - nek' ti je sa srecom! :D
Ok hvala na savetu.Jos malo cu videti sta mi je najbolje kupiti.Sad videh na it svetu da je sapphire vapor-x malo pojeftinio pa sad i on ulazi u razmisljanje o kupovini kartice.Mislim ako su cene tacne.Pise da je cena oko 168 eura ako je tacna i zavisi koliki kurs racunaju.
Inace pomenuti msi hd4890 ima u oznaci OC pa pretpostavljam da je to varijanta na 880 mhz,posto vidim da ima tri varijante-850,880 OC i 1000 SOC mhz.
U svakom slucaju jos malo cu razmisliti i sacekati jedno nedelju dana da vidim sta ce se izdesavati na trzistu,mislim mozda ce cene polako padati.Tu prvenstveno mislim na ati modele 4890.

ATI 4890 ce sigurno imati pad cena, dok ne nestane posto se sigurno vise ne proizvodi sad kada je krenula nova generacija kartica a zalihe treba isprazniti ;)

ATI 4890 ce sigurno imati pad cena, dok ne nestane posto se sigurno vise ne proizvodi sad kada je krenula nova generacija kartica a zalihe treba isprazniti ;)
Pa tome se i nadam.Zato hocu jos malo da sacekam i vidim sta ce biti.Kad bih znao da ce cena za 5850 biti tu malo ispod dvesta eura onda bih najradije nju kupio ali poznajuci nase prodavce cena ce dosta jaca.

Da, 5850 ce kostati vise od 200 evra u startu. Realno, mozes ocekivati neki pad 4890 na 13000-14000 din u narednim mesecima, pre nego sto nestane jer ipak kartica cenovno ugrozava 5850 dosta u brzini, ako ne gledamo podrsku za DX 11 itd, sto prvih 6 meseci sigurno nece biti presudni faktor za prelazak na 5 seriju.

Ovo nije kuler kao na 4870, ovo je primetno veci kuler, verovatno i znatno tisi ;)
4890
msi_r4890_cyclone-030609.jpg

4870
5572008a.jpg

Evo ovako.
Igrao sam se sa pomenutom kartom (SOC modelom) i malo sam razočaran
Prvo kuler je loš. Bučan je, užasno se greje, i ne pokriva memoriju, a zbog cirkulacije vazduha isti ne dolazi do memorije, koja nema nikakvo hlađenje. Dalje, hlađenje prelazi preko CF konektora, pa je nemoguće koristiti karticu u CF modu. Dakle, loše hlađenje, visoka cena, nasvirani taktovi.
Bolje je dodati 30 € i kupiti 5850...DX 11, bolje performanse na default kloku, definitivno bolje hlađenje...

Poslednja izmena:
U, extra komentar...

Nazad
Vrh Dno