Šta je novo?

Preporuka za LCD

fat_cat

Slavan
Učlanjen(a)
24.05.2008
Poena
304
Ovako stoje stvari.Budzet mi je 600-650e,posedujem WD HD TV i LCD ce mi sluziti za gledanje materijala sa pomenutog plejera,posto sam se od nase jadne kablovske oprostio.Ne mora biti Full HD.Zanima me preporuka Samsunga na prvom mestu,ili mozda cak Toshibe.Jos jedno pitanje kakvi su ovi Philipsovi,osim sto lepo izgledaju?

Ciljam na 37,40,mozda cak i 42 ako je ovo dovljno para.

Unapred Hvala,pozdrav

Pa Samsung jeste prvi za LCD. I Sony uzima od njih, moze da se proveri naravno. Ako tv koji kosta vise nudi nesto priblizno dosta jeftinijem modelu sigurno necu bacati pare uzalud.

Pa Samsung jeste prvi za LCD. I Sony uzima od njih, moze da se proveri naravno. Ako tv koji kosta vise nudi nesto priblizno dosta jeftinijem modelu sigurno necu bacati pare uzalud.

Ne uzima Sony od "njih" već Sony i Samsung imaju više zajedničkih fabrika panela, ali panel iako je najskuplji deo TV-a ne čini TV. Pozadinsko osvetljenje i elektronika uz prosečan panel mogu da čine vrlo dobar TV ili da odličan panel "pokvare".
Potpuno je pogrešno upoređivati proizvođače. Jedino ima smisla porediti modele koji pripadaju istom cenovnom rangu (čak i u slučajevima kada paneli nisu istih dimenzija - "više" slike za iste pare).

Pozdrav

What HiFi da ocenu koliko im platis, to se zna. Bolje je pratiti specijalizovane sajtove koji testiraju tv i daju ocene. Kad je izasao A656 svi su bili odusevljeni slikom i crnom kod tog lcd i jednostavno vise nisu mogi da preporucuju Sony koji je to nudio po primetno vecoj ceni.

Uvek me silno zabavi kad neko proglasi Samsung vrhunskim brendom :D
Verovatno vodeci se mislju da su Korejanci tate u tehnologiji za Japance, Amerikance, Nemce...

Verovao ti ili ne Samsung jeste vodeci proizvodjac lcd-a trenutno i vrhunski je brend, i to niko nemoze da opovrgne. Samsung je uvek bio u prednosti nad sonyjem po pitanju odnosa cena/kvalitet. Ne razumem zasto gledate na sony kao na neku elitu. Mozda je to nekada bio ali vremena se menjaju.

Alk0 uvek se iznenadim kad ljudi iznose pausalne ocene koje su direktno vezane za predrasude o kojima se govori, tipa :
kakav samsung sony je zakon > zaboravljajuci da je u ovom slucaju sony odlican jer je sony sony a ostali su njesra.
pa posle sony-a dolaze nemci pa amerikanci. muhahaha , eto sta su predrasude,
sony cak ni nema svoje panele nego iste kupuje od samsunga, ne zato sto je to eto tako, nego zato sto ih je IZUZETNO tesko napraviti ( proveri cenu jedne fabrike koja pravi panele naj novije generacije , a samsung ih ima nekoliko ) a pored toga samsung ima jedne od najboljih panela na svetu, inace bi sony kupovao od nekog drugog zar ne.

podsetio bih pored toga da je sony posle nekoliko neuspesnih serija za komp. monitore odustao od pravljenja istih.

Cinjenica je da Sony ima nekoliko jako dobrih modela, ali je isto tako cinjenica da ti modeli kostaju znatno skuplje od konkurencije koja je (mozda) nesto losija, ali zato i znatno jeftinija.
Takodje je cinjenica da je Samsung izbacio _neke_ serije koje su po odnosu cena/kvalitet daleko ispred svega sto nudi konkurencija.
Prica je ovde kao da se poredi BMW i Mercedes, pa koji je bolji. Nemci kazu da je BMW3 bolji od C klase Mercedesa, petica se kolje sa E klasom, dok je sedmica daleko ispred S klase po mnogo cemu - ali nije ni S klasa losa i "za bacanje".
Jednostavno, kao i kod mnogih drugih renomiranih proizvodjaca, neki modeli su uspesniji, neki ne. Treba pokriti celu gamu i nece isti iznos R&D novca i uopste truda ici u sve modele podjednako - Samsung je forsirao A6 seriju i tu je ocigledno napravio odlicnu kombinaciju, Sony je gurao malo jace modele koji su fantasticni ali i kostaju vise.
Svadja oko toga da li je bolji Sony ili Samsung - generalno, je zato potpuno deplasirana. Mozemo da pricamo samo o odredjenim modelima u slicnoj ili istoj klasi.
Inace, da Sony nije vise sto je nekad bio uverio sam se kada sam pre 9 godina kupovao svoj poslednji CRT televizor. Uvek sam do tada pazario Sony i to je bilo "zakucano", ali me je ortak nagovarao da pogledam Philipsa. Kada sam ih stavio jedan pored drugog i pogledao sliku, opredelio sam se za Philips. Verovali ili ne ima ljudi koji mi i dan danas dodju u kucu i kada vide sliku na tom 9 godina starom Philipsu nicim izazvano kazu "Au, kakva slika" (istina uglavnom kada je pusteno nesto sa satelita).

Dobro de, nemam ja nista protiv neka kupuje svako sta god mu srcu drago, samo sam izneo svoj stav :wave:
A on, pak, nije pao sa neba nego je plod iskustva za razlicitim brendovima.
Postoji jako puno merila po kojima se gleda koji je uredjaj "bolji" od nekog drugog i neka svako koristi sebi najvaznija, nikakav problem...

... uvek se iznenadim kad ljudi iznose pausalne ocene
...
sony cak ni nema svoje panele nego iste kupuje od samsunga, ne zato sto je to eto tako, nego zato sto ih je IZUZETNO tesko napraviti ( proveri cenu jedne fabrike koja pravi panele naj novije generacije , a samsung ih ima nekoliko ) a pored toga samsung ima jedne od najboljih panela na svetu, inace bi sony kupovao od nekog drugog zar ne.

....

A mene iznenade ljudi koji su spremni da uđu u diskusiju i da tvrde nešto u šta nisu sigurni.

Ponovo.
Sony ne kupuje panele od Samsunga već Sony i Samsung ili ako je nekom draže Samsung i Sony imaju više zajedničkih fabrika panela.

http://news.cnet.com/Samsung,-Sony-join-forces-on-LCDs/2100-1041_3-5171753.html

Koga mrzi da otvara link (vest od 9. marta 2004.):
"Consumer electronics giants Samsung and Sony have established a 50-50 joint venture in South Korea for the production of liquid crystal displays for flat-panel televisions.

The two companies said in a statement that they will invest $1.8 billion (2.1 trillion won) in a new entity called S-LCD. The venture is located south of Seoul and will focus on making LCD displays for large televisions using the "seventh generation" manufacturing process. This production method increases production efficiency by allowing more subpanels to be cut from a single 1870-by-2200-millimeter glass plate.

The facility is slated to begin mass production by the middle of next year and will be capable of producing 60,000 LCD panels per month, the companies added. "

http://news.cnet.com/Sony,-Samsung-complete-LCD-plant/2100-1041_3-5271407.html
Vest od 15.juna 2004. :
"Sony and Samsung on Thursday said they finished building a major plant for making LCD panels, which are going into a growing number of televisions."

Još malo informacija šta je Sony radio i šta radi po pitanju LCD panela.

http://www.businessweek.com/technology/content/apr2006/tc20060411_153142.htm

http://business.timesonline.co.uk/tol/business/industry_sectors/technology/article3440594.ece

http://www.flatpanelshd.com/news.php?subaction=showfull&id=1238147308

http://www.reuters.com/article/technologyNews/idUSTRE5511HL20090602

Pozdrav

Poslednja izmena:
retji panasonic pored zivog pioneera... suludo :d

Ziv je jos uvek, nazalost ne jos dugo ali ima ga po radnjama... :)

gledao sam opise ali i uzivo jedan pored drugog i kuro je jos uvek nesto najbolje sto postoji... ;)

Procitao sam razne gluposti na forumu, ali to da je samsung najbolji u LCD tehnologiji je najveca budalastina na svijetu, na pet drugih mjesta kazu da su Sharp i Philips najaci a ovdje pojedinci pljuju na Philips vjerovatno zato sto nisu vidjeli nijedan bolji model uzivo nego seriju 3000 pa im nevalja.

Ajoj procitao sam i ja razne gluposti na forumu ali reci za Philips da je najaci? Daj mi linkove gde si to procitao molim te. Philips nije ni u top 5 proizvodjaca lcd-a, niti ce ikad biti.

Proizvodjaci poredjani po kategoriji cena/kvalitet.

1. Samsung
2. Sony
3. Sharp
4. Toshiba
5. LG

Prihvatite ovo ili nemojte. Ja sam ih tako poredjao i mislim da predstavlja najbolju sliku stvari kakve jesu. Znaci ove informacije nisam nalupetao, vec su zakljucak iznet mesecima citanja avforuma, avsforuma, raznih reviews po netu i ostalih foruma na koje sam naisao.

Poslednja izmena:
EISA best value lcd je Samsung, best value plasma je Panasonic, best Europian lcd je Philips, best Europian plasma je Pioneer. Bugatti Veyron je mozda najbolji auto ali hoces li reci da je Volkswagen bolji od Mercedesa ili BMW? Znaci lcd sa najboljim odnosom cena/kvalitet je Samsung a za plazmu Panasonic. Sta je meni bitnije? Ne kupujem najbolje tv jer kostaju ko polovni auto a ne vrede toliko. Kao sto rece neko na drugom forumu AVR kosta 150e da se napravi, u USA je 500$ a kod nas 800e.

Setao sam se pre neki dan kroz Tempo, i vidim SHARP LCD televizor, mislim da je bila neka 32"
cena oko 40.000 sa neverovatno dobrom slikom, ostro, jasne boje itd. dok su Samsung i LG televizori unaokolo pustali istu tu prezentaciju, ali vidno slabijeg kvaliteta.

U cemu je fora?

EISA best value lcd je Samsung, best value plasma je Panasonic, best Europian lcd je Philips, best Europian plasma je Pioneer. Bugatti Veyron je mozda najbolji auto ali hoces li reci da je Volkswagen bolji od Mercedesa ili BMW? Znaci lcd sa najboljim odnosom cena/kvalitet je Samsung a za plazmu Panasonic. Sta je meni bitnije? Ne kupujem najbolje tv jer kostaju ko polovni auto a ne vrede toliko. Kao sto rece neko na drugom forumu AVR kosta 150e da se napravi, u USA je 500$ a kod nas 800e.
Nemoj sad da menjas pesmu na najbolji odnos cena/kvalitet kada je prica bila o najboljoj plazmi, gde je pioneer jos uvek mama sto lepo pise u ovom tvom postu... ;)

Evo koliko je dobar Sharp u odnosu na Samsung. Ljudi mere ozbiljnom opremom i pored zanimljivih foruma koje svi citaju, ovo je po meni jedan od najboljih sajtova za testove LCD-a. Iako je na francuskom, grafikone je lako razumeti, a gore mozete da birate i druge modele i proizvodjace i da ih uporedite.

Pogledajte spektar boja kod Samsunga i kod Sharpa, pogledajte Luminance... Samsung jednostavno jede za dorucak ovog Sharpa...

http://www.lesnumeriques.com/duels.php?ty=10&ma1=36&mo1=192&p1=3378&ma2=106&mo2=439&p2=5072&ph=16

@akki Ako ti stvarno smatras Pioneer boljom kupovinom ok, ja bih se pre odlucio za V10. Pogledaj mogucnosti V10 i Kuro...ok... Kuro ima bolju crnu (za nijansu) i to je to. Sta je sa ostalim osobinama? Kuro nije vredniji koliko je skuplji. Ali ovde pocinjemo da zalazimo u licni interes, neko ko kupi nesto nema sile da prizna da to vise nije najbolje zar ne? Kao sto rekoh neka bude i Neo najbolji jer sto vise konkurencije to bolje za kupce.

Setao sam se pre neki dan kroz Tempo, i vidim SHARP LCD televizor, mislim da je bila neka 32"
cena oko 40.000 sa neverovatno dobrom slikom, ostro, jasne boje itd. dok su Samsung i LG televizori unaokolo pustali istu tu prezentaciju, ali vidno slabijeg kvaliteta.

U cemu je fora?

U cemu je fora? Da si pratio malo forum video bi da gledanje televizora u radnji nema nikakve veze sa zivotom jer su im podesavanja slike skroz nebulozna. Problem je sto ne mozete da trazite prokleti daljinski da podesite sliku kako vama odgovara. Prodavce bas boli uvo sta cete da menjate jer je televizor u shop modu pa se podesavanja vrate na staro posle nekog vremena.

Koliko neobavestenih ljudi sto se tice najkvalitetnijeg proizvodjaca. Uzmite citajte ozbiljnije forume pa ce vam se javiti.

Pa taj lik nije sigurno bio banovan iz razloga sto smo sumnjali da li je kredibilan ili ne, vec iz drugih razloga, a ja mislim da je to reklamiranje tamo gde ne bi trebalo. Ako zaista ima tako jeftine televizore kao sto tvrdi, a da je sve legitimno, stvarno ne vidim razlog da se preporucuje kupovina preko njega, ali naravno sve preko PM-a.

edit:

LE42A551 ne postoji. Postoje 32",37",40",46",52" A551.

Moja greska u kucanju,model je LE40A551..

Citiracu Nani-ja a evo i link sta on kome nadam se verujete vise nego meni http://hdtelevizija.com/2008/12/06/pomoc-pri-kupnji-novog-hdtv-a/

"Sto se plazmi tice naveo si da je LG ispred Samsunga, imas hrpu recenzija na netu, nadji link gdje je to bilo koji LG model ispred konkuretnog Samsunga u istom rangu.
Pocevsi od a410 i 2009 b450 modela pa do B850 modela! Tvoje cinjenice nikakve osnove nemaju.
Hajmo dalje kazes kad su u pitanju LCD-ovi Sharp na prvom mjestu :)))
Zaista se nasmijat.
Na prvo mjesutu su Sony i Samsung modeli sa Led Backlightom (Sony X4500 i Samsung B9000)
Samsung N650 sa CCFL osvijetljenjem je best buy.
Da ne zaboraivmo i Panasonic-a koji u 2009 ima IPS-alpha panele sa najboljim vidljivim uglom i u samom vrhu pokretnom rezolucijom.
Ne da tu LG-a nema, nego nema Sharpa i Toshibe a o LG iza svih ovih modela moze se pricati…"

Nazad
Vrh Dno