Šta je novo?

Unutrashnje farbanje CM Stacker 832 B ...

djolenzi

Slavan
Učlanjen(a)
10.06.2009
Poena
390
Naime nisam josh nigde video ili nisam dovoljno dobro gledao gde tachno,u Bg-u,bih mogao da odradim unutrashnje farbanje kutjishta.Hteo bih da ga ofarbam u mat crnu ali ne bih ja nishta tu da radim izuzev da odvojim unutrashnji deo od spoljashnjeg.Dakle cela ta priprema farbanja kao i samo farbanje bih prepustio majstoru.Pitanje je sledetje: da li iko zna gde mogu to da odnesem da se odradi kako treba,naravno,i koliko bi cela da procedura mogla da koshta?Hvala unapred i pozdrav svima ...

Verovatno tju ih cimnuti u ponedeljak mada bih voleo da znam bar okvirnu cenu cele te zjbncije chisto da znam :]

Peskarenje je ~5-10e max. Ne bih tacno znao za farbanje ali po nekoj mojoj proceni verujem da nije vise od ~40e. Kompletno farbanje haube na kolima je poznanika izaslo 4000din sto je tada bilo nekih 50e.

Peskarenje je ~5-10e max. Ne bih tacno znao za farbanje ali po nekoj mojoj proceni verujem da nije vise od ~40e. Kompletno farbanje haube na kolima je poznanika izaslo 4000din sto je tada bilo nekih 50e.
Powder Coating ne bi trebalo da je vise od 5e po kvadratu.

Samo 5e ? Koliko bi onda iznosila da kazemo neka prosecna unutrasnjost full tower kucista..ako ja negde ne gresim moja racunica je da to nije ni ceo kvadrat ?

*edit* losa racunica..mislim da izadje nekih 3-3.5 m2 za skelet full tower kucista, gledajuci da se farbaju i spoljasnje i unutrasnje strane logicno.

Poslednja izmena:
a kako si izmerio tu unutrasnjost :) dosta praha treba da se nanese da se pokrije svaki deo kucista. a zavisi i koji prah koriste (mislim na kvalitet)

ajde, ako neko ima info ko radi powder coat u NS-u, bio bih jako zahvalan..

firma Clio je uvoznik praha austrijskog proizvodjaca Tiger Coatings, vidi na google za broj telefona, ima ih na spisku generalnih distributera za Srbiju Tiger Coatings proizvoda (na njihovom oficijelnom sajtu). pa ih nazovi i pitaj, pretppstavljam da znaju ko od njih narucuje prah a da je iz Novog Sada.

Pozvao sam ih imaju vise vrsta praha i moze da se bira, ne znam tacno za ovaj sto si naveo, pitacu.
Jedino, kaze mi gazda da ne rade peskarenje. Zna li neko gde bi se onda moglo peskarenje odraditi ?

Jesu li ti rekli koliko minimum moraš praha uzeti?

Samo 5e ? Koliko bi onda iznosila da kazemo neka prosecna unutrasnjost full tower kucista..ako ja negde ne gresim moja racunica je da to nije ni ceo kvadrat ?
U valjevu je 3e po kvadratu, ja sam farbao poklopac CD plejera (to je mozda malo vise od pola kvadrata) i naplatio mi 100din, tacnije dadoh mu za pivo.:D
U beogradu kod kecmana:
Cene zavise od raspoloženja Kecmana koji je raspoložen kako mu prezime i glasi, ali za ono za šta nama treba je i više nego jeftin. Meni je najviše do sada uzeo oko 1000 dindži za dva pleha od CD-a i to da se hvali da me odrao.
Jedino, kaze mi gazda da ne rade peskarenje. Zna li neko gde bi se onda moglo peskarenje odraditi ?
Peskaranje na skretanju za Resnik...Pitajte ljude koji tu žive i nema greške.:)
ajde, ako neko ima info ko radi powder coat u NS-u, bio bih jako zahvalan..

Au voodoo, zar jos nisi nasao powder coating u NSu? :p Verujem da toga ima dosta u NSu.:)

Poslednja izmena:
eto, ja nisam našao...

Aha..pa i to mi je daleko :D

Rece mi komsija auto limar/farbar da ima negde u krnjaci, malo sam se zurio pa nisam pohvatao sve, sutra cu detaljnije pitati. Ja sam trenutno u procesu sredjivanja HAF-a te mi bas i treba peskaranje.

A krnjaca nije daleko?:p

A krnjaca nije daleko?:p

Blize, manje corbe do tamo :p

Pancevacki put, "Janko Lisjak" drugi semafor levo, covek radi i peskarenje i plastificiranje, koristi tiger prasak.

Ceo kostur HAF-a 932 (peskarenje+plastifikacija) izadje 1500din :)

Gazda se zove Goran (064/253 32 41) a mislim da je firma "Kvarc".
Veoma pozitivan covek, cak se ponesto i razume u kompjutere :D

davaj slike! :p

Bice posle i posebno, danas sam odneo ali sam i u nekim obavezama ovih dana, na forum samo na kratko dodjem. Bice u pon. gotovo ali ja idem u utorak po kuciste, takodje ima i jos par finih modova odradjenih i onih koji tek slede :)

znaci da si uspeo sve lepo da iseces

Da, sa strane ostaje kako jeste, samo se gornji plexi menja.
Napred moram da vidim nekako da umirim one LED od power/hdd, uzasno jako svetle, kao baterijska lampa su jaki.
A mic/sluske jack-ovi koji su inace zeleni/roze valjda su ofarbani u crno. I sto se tice eksterijera ima tih ~3-4 promena.

Poslednja izmena:
prefarbaj le diode sa crnim markerom

Crni marker zakon. Tako je meni ortak dao plavi LED vent iz svog NZXT kucista zato sto svetli "vasarski" i "ciganski". Doneo kuci, crni marker odradio svoje, pa je komentar bio "ej, pa ovo sad dobro izgleda". Vratio sam mu, ali nisam propustio da mu kazem da je pajser :)

Ceo kostur, to je skoro sve osim stranica kod HAF-a i plastike. Pa ne bi mnogo vise sigurno, mozda do 2k din. Racunica je ono 5e po m2 za peskarenje, takodje 5e za powder coating. A eto meni je kao sracunao tj. na oko rekao odma 1.5k din.
Evo pogledaj ..

P.S dobro je uradjeno mada moglo bi mu se reci da bude malo pazljiv, na 2-3 mesta je malo ostao kao otisak prsta ili nesto slicno tome, ja sam malo ispravio sprejem i ne poznaje se uopste :)

Prilozi

• IMG_0804.jpg
    IMG_0804.jpg
    176.7 KB · Pregleda: 169
Nazad
Vrh Dno