Šta je novo?

Opera 10 - pitanja i odgovori

Ma ja sam bas danas probao, stavili su novi skin koji mi se uopste ne svidja. Kreiranje Unit naloga baguje, ili izbaci gresku da je korisnicko vec zauzeto ili mail adresa, a nalog je u stvari napravljen :S: I kad sam otvorio nalog tamo vidim zalbe da servisi bas i ne funkcionisu, tako da sam se vratio na build 1589, necu da se zezam sa tim barem dok ne izadje final.

Inace ranije sam se zalio na pucanje....od kada sam disk cache vratio na default-nih 20MB nije pukla nijednom.

Mogli su da stave custom biranje broja speed dial polja u okviru onih opcija, ovo bas i nema smisla da je fiksirano...

Mogli su da stave custom biranje broja speed dial polja u okviru onih opcija, ovo bas i nema smisla da je fiksirano...
Idi u C:\Users\tvoj user\AppData\Roaming\Opera\Opera 10 Preview (Vista) i otvori speeddial.ini pa sam podesi broj kolona i redova.

Da, znam za to. :) Ali reko ovako usput, kada su vec ubacili onu opciju da se menja broj logicno bi bilo da su stavili da mozemo i custom broj speed dial button-a da izaberemo. :)

Ma ja sam bas danas probao, stavili su novi skin koji mi se uopste ne svidja. Kreiranje Unit naloga baguje, ili izbaci gresku da je korisnicko vec zauzeto ili mail adresa, a nalog je u stvari napravljen :S: I kad sam otvorio nalog tamo vidim zalbe da servisi bas i ne funkcionisu, tako da sam se vratio na build 1589, necu da se zezam sa tim barem dok ne izadje final.

Inace ranije sam se zalio na pucanje....od kada sam disk cache vratio na default-nih 20MB nije pukla nijednom.
pa ne moras ti uopste da kreiras unite nalog i da aktiviras to u operi. radi ona i bez toga :)

pa ne moras ti uopste da kreiras unite nalog i da aktiviras to u operi. radi ona i bez toga :)
Ma nije valjda :D:p
Kazem, skin mi se uopste ne svidja, pa sam se samo zbog njega vratio na stariji build, mozda i ima negde da se nadje stariji skin ali me mrzelo da trazim.

Ljudi, konacno mi FB normalno radi u Operi, ne znam da li je zbog ovog downgrade-a koji sam izvrsio ali kod svih sada mogu da ostavim komentare, linkove itd :p

Poslednja izmena:
Користим упореду Chrome, Opera 9.64, Firefox и Operu 10 BEta, и могу рећи да је она доста боља од свих. Просто се осјети у сваком детаљу.

e evo sad sam u 10-ci... na prvi pogled i nije bas toliko brza... lepo izgleda
konacno mogu da koristim mouse 4 za otvaranje novih tabova a da se isti ne vrati stranu nazad,

nego jel moze da se namesti kad kliknem na Panels da ne suzava stranicu,nego da ide preko nje?

Pa mislio sam da ti to treba....

Uvek mozes da razvuces panels dokle zelis, samo uhvati ivicu i vuci ako vec ne zelis da se otvara u novom tabu.

Poslednja izmena:
Ja koristim uporedo (isprobavam) Mozillu 3.0.11,mozillu 3.5 RC3,Operu 10beta i SRWare Iron,Safari4.E sad svaki od njih ima svojih prednosti ali sto se tice brzine(pokretanja i otvaranja stranica) SRWare Iron tu razbija ove ostale tako da za surf koristim njega!Mozille koristim zbog dodataka (uglavnom gracemonkey-a zbog pretrage po rapidu i provere linkova).Inace sam prosecan korisnik i to su neka moja subjektivna iskustva.Cekam da izadje finalna verzija pa cu verovatno ostaviti samo nju i Iron mada je i opera lepa i nije mi pravila nekih problema ali nemam pojma ima nesto sto mi ne odgovara!Sto se safarija tice nemam pojma,toliko su nahvalili tu njegovu brzinu ali ja je nesto nisam video uporedjujuci sa ovim ostalim browserima!

Iron je prebrz, stvarno. Ja ga koristim na netbooku. Ima čak i adblock u sebi i ima modifikovanu fanboy listu sa opere za adblock.

jel stvarno toliko bolji od FF-a? koristio sam Operu pa presao na FF zbog izgleda i add-on-a...
Opera je uvek bila bolja od FF-a : )

Mislim da je ovo upgrade za neki software kome sam se najviše radovao ikada :wave: najviše zato što ću konačno moći u speed dial da ubacim mnooogo više sajtova : ) <3 speed dial :guitar:

Auuu totalno sam zaboravio na taj trik, zju zju

Ima li nacin da prebacim passworde iz FF u Operu?

Nigdje nisam vidio opciju za import passova. Mozes li mi reci kako da importujem passove?

Nigdje nisam vidio opciju za import passova. Mozes li mi reci kako da importujem passove?

Ako si ih exportovao iz mozille na hard onda trebas taj fajl da importujes u operu.E sada nemam na win 7 operu a mrzi me da idem na xp pa koliko mi se cini u operi u onom meni-u ides na prvo valjda file i tu je pri dnu opcija export/import,mada nisam skroz siguran!

Poslednja izmena:
Ima samo opcija za import bookmarka ali ne i za passworde.

Brate izvini ja mislio za bookmarkse tek sad vidim da si trazio za passworde.Sacekaj mozda neko zna ali ja mislim da ne moze ali mozda gresim!

Ukapirao sam ja da ti pricas za bookmarkse :D
Trazio sam po netu ali nisam nasao rijesenje pa sam pomislio da neko ovdje zna.

imam jedan problem sa operom nadam se da nisam omasila temu i da ce mi neko pomoci. do pre nekoliko dana sve je normalno radila i odjednom na primer kada udjem da saljem mail sa yahooa na sve one dugmice kao sto su attach, save draft, spelling. . . moze da se klikne ali na send ne moze kao da ne postoji,ali ga ima samo nece da ga oznaci to mi se isto na primer desava i kod fb-a kod nekih aplikacija. . . . uninstalirala sam i instalira i opet isto, sad sam instalirala i ovu opera 10 i opet to isto ne funkcionise. . . nadam se da sam uspela nekako da objasnim u cemu je problem jer nisam bas strucna :( i nadam se da neko zna sta je i da ce moci da mi objasni sta da uradim. . . hvala unapred p.s isto imam problem kao sto je neko ovde napisao da na fb-u takodje ne mogu na necijem zidu da ostavim komentar ali ne razumem kako je to resio, pa ako neko moze da pomogne i objasni mi po mogucnosti korak po korak :)

poslednji build je 1622 a da citas changelog znao bi zasto nece

No automatic updates this time around.

Dobro, znaci kad se pojavi neki update preko Help - Check for Updates to su neki stabilniji update-ovi za koje je preporucljivo da ih svi instaliramo, a ovi build-ovi do kojih vi linkujete su, u stvari, snapshot-ovi koje mogu da budu nestabilni. Jel' tako?

pa i taj beta 1 koji si instalirao je snapshot, a beta 2 je stabiliniji jer je vise bugova otklonjeno, svaki noviji snapshot najcesce bude stabilniji od prethodnog. e sad, nekad dodaju u novijim snapshotovima nove stvari, i one normalno znaju da baguju, ali to se tako radi da se iskristalise do finalne verzije. svaki beta snapshot se izbacuje da ga korisnici testiraju kako bi final verzija bila sto stabilnija i kvalitetnija. ja koristim verziju 10 od prvog alpha snapshota zato sto je bio mnogo kvalitetniji i brzi od 9.64

Nazad
Vrh Dno