Da li je neko probao ovaj proc na ASUS M3A ploci i da li ga je neko klokovao na istoj?
Da li je neko probao ovaj proc na ASUS M3A ploci i da li ga je neko klokovao na istoj?
Jesam, mada nisam dizao napone. Stavio sam NB na 2.2GHz (nisam probao vise, probacu kad stignem i 2.4), a sto se tice jezgara na def naponu je stabilan na x17 (3.4GHz), ali na x17.5 (3.5) puca linx (verovatno zbog temperature jer sa boxom temperature idu na ~60)
Za sad se ploca ponasa dobro osim problema sa memorijom (izgleda da je neispravan primerak).
Pustas Linx procesoru 940 sa boxom, pa jel' si ti sasav?
Taj box ne moze da ohladi doticni procesor na defaultu ni u klasicnom radu, ako se malo napregne masina.
@Lo0odak Znam da nebi trebalo da imam problema. Mene interesuje da li je neko sa bencha koristio ovaj proc na ovoj ploci i kakav je overklok.
@jozza To koliko je naponska jaka nebih mnogo da raspravljam jer ova ploca je u par navrata (citaj BIOS-a) podrzavala 125W CPU a i sam sam je uzeo zato sto je podrzavala 125W CPU. Zasto su poslije izbacili podrsku za te proceve ne znam, znam samo da su me zahebali.
A i to da se naponska grije ko blesava ne znam koliko je tacno jer sam provjeravao na dodir i nesto nisam osjetio da je vrela.
Ima likova na ASUS forumu koji tvrde da koriste PII 940 i 720 na ovoj ploci i da su.
Bolje sacekaj nove phenom-e x2 koji bi trebalo da se pojave pocetkom juna, misliim da ce na ovoj ploci da pasuju odlicno.Da li je neko probao ovaj proc na ASUS M3A ploci i da li ga je neko klokovao na istoj?
Bolje sacekaj nove phenom-e x2 koji bi trebalo da se pojave pocetkom juna, misliim da ce na ovoj ploci da pasuju odlicno.
Jel za ovaj proc bolja 800 ili 1066 ddr2 memorija?
Ne znam dali je ovo vec bilo postavljeno ali tema gde sam hteo ovo da postavim je zakljucana:
http://vr-zone.com/forums/423356/amd-athlon-64-x2-7750-be-can-be-unlocked-quad-core.html
http://gigglehd.com/zbxe/2245916#12
Pozeljno poznavanje Korejskog![]()
Koliki je def napon za ovaj proc? Meni stoji 1.325V a temp za CPU je oko 50C dok je za jezgra 27. Nesto mi je velika temp a proc radi na def podesavanjima.
Ocigledno ti je los kuler za proc, moze to dosta manje.
Ako mu je Freezer 64 PRO slab za taj CPU, onda ne znam!?
Mislim, nema sanse, dobar je otprilike kao TX2 (mozda malo bolji).
Ja cu istestirati TX2 vs Freezer 64 (non pro) kada konacno sklopim makinu... To me odavno kopka![]()
Pa ne znam da li u letnje dane TX2 moze da ohladi Kumu? Ja sam sa Titan TTC nk32 imao velike (prevelike) tempreature na tom procesoru, a koliko znam TX2 nije nesto bolji od ovog Titana, cak po testovima Superstarra jos je i ispao losiji.
Ponavljam se iz druge teme ali je ovde releventno. Kod mene je na [email protected] sa TX2 idle 44 ful load sa orthos-ok posle pola sata 53. Soba bez klime. Meni ovo ne deluje previsoko ali nisam bas siguran.
Ma gdje da bude los cooler i jos sam polirao bazu pa je temp za oko 3C manja nego sto je bila prije poliranja. Ocigledno BIOS brljavi sa temp za CPU jer je nemoguce da temp CPU bude 50C a za jezgra samo 27C. Koliko znam CPU temp treba da bude manji od temp za jezgra a ne obrnuto.
@crossfire ajde bas testiraj ta dva coolera i mene interesuje.
Sto se tice OC-a na ovoj mojoj ploci iz nekog razloga ne mogu da natjeram CPU na 3,1GHz stalno mi puca orthos nakon par minuta. Ne pomaze ni dizanje napona za CPU jedino nisam pokusavao da spustim HT mada ne vjerujem da je on problem jer klokujem preko mnozioca. Za sada ga drzim na 3GHz ali me kopka to sto je proc Black Edition a klokovao sam ga samo za 300 Mhz.
Ma gdje da bude los cooler i jos sam polirao bazu pa je temp za oko 3C manja nego sto je bila prije poliranja. Ocigledno BIOS brljavi sa temp za CPU jer je nemoguce da temp CPU bude 50C a za jezgra samo 27C. Koliko znam CPU temp treba da bude manji od temp za jezgra a ne obrnuto.
@crossfire ajde bas testiraj ta dva coolera i mene interesuje.
Sto se tice OC-a na ovoj mojoj ploci iz nekog razloga ne mogu da natjeram CPU na 3,1GHz stalno mi puca orthos nakon par minuta. Ne pomaze ni dizanje napona za CPU jedino nisam pokusavao da spustim HT mada ne vjerujem da je on problem jer klokujem preko mnozioca. Za sada ga drzim na 3GHz ali me kopka to sto je proc Black Edition a klokovao sam ga samo za 300 Mhz.
Мени исто, 3GHz је максимум, али после сам извалио са овеклок нортбриџа прави огромну разлику, мени ради на 2400 и баш се осети убрзање, тако да то не треба прескочити.
Testiracu, al' ces malo da se strpis posto cekam rezultat reklamacije ploce pa cu tada odluciti da li ostajem na DDR2 ili idem na DDR3...
shoma druze, ja sam tebi jednom rekao da je ta ploca shit!
Pogledaj joj samo naponsku i sve ce ti biti jasno. Ta ploca ima SB600 tj. nema ACC koji je bitan za Phenom ("kec"). Mislim da bi dobio tih 100-200MHz na nekoj ploci tipa 790FX (GX,X)/SB750 ili cak SB710.
Skoro svaki X2 7750+ BE ide na 3.2GHz.
Bolji primjerci na default voltazi, a losiji traze povecanje napona.
Znaci, 3GHz-ostavi ne diraj!
:wave:
edit: @Dule13: Ni ti nemas ACC mada imas bolju naponsku. I tebi :wave:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari