Šta je novo?

Gigabyte GA-M720-US3 ima li je ko?

Mali obrt: Danas me ljubazno pozvali i obavjestili da plocu ne mogu nabaviti do pocetka jula (tada stize kontigent GA ploca) i ponudili mi MA770-UD3 rev 2.0 uz 15Eura doplate (imace je sredinom sledece sedmice) :smoke:.
Nesto mi puno ta doplata, ali evo lomim se...

Da li da cekam M720D-US3 do pocetka jula ili da sledece sedmice uzmem MA770-UD3 (SAMO ako bude rev 2.0)?

Za 770-UD3 revxx nije provereno da li oce da otkljucava CPUe, a ova jeste i jeftinija je (15e kao sto kazes) tako da ces je posle lako prodati kad skupis lovu za bolju plocu!!!

Mene bash 'oce... :S:
Danas sam otisao po plocu M720D-US3, ali sam nemem pojma zasto zamolio da mi flash-uju zadnju verziju BIOS-a.
Operacija je iz nekog razloga posla po zlu, ali zahvaljujuci Dual-BIOS-u sve je sredjeno.
Nisam htio probati otkljucavanje u radnji da mi ne bi kenjkali... Avaj, na ploci nije radio integrisani zvuk i koliko sam primjetio na brzinu ne radi ni PWM kontrola broja obrtaja fan-a koji non-stop radi na 100% :S:
Imam SB 5.1 Live ali koji klinac da placam plocu koju necu moci kasnije prodati!?

Epilog: Ploca vracena (nisam htio platiti) i o5 sam bez ploce :wall:

P.S. Nemam volje vise pa ce ovaj X3 mozda i u oglase a ja cu uzeti neki Q8300 ili Q9300, Q9400...

Imam tu plocu i nikakvih problema sa njom nemam, radi kao sat. Mislim da sam dobio i vise nego sto sam trazio, za manje para(55e) tesko da moze bolje. Hvala svima onima koji su mi je preporucili!

Poslednja izmena:
Imam tu plocu i nikakvih problema sa njom nemam, radi kao sat. Mislim da sam dobio i vise nego sto sam trazio, za manje para(55e) tesko da moze bolje. Hvala svima onima koji su mi je preporucili!

Znam da imas :p
Pogledaj kolika je temperatura chipseta pa javi. Nasao sam negdje podatak da temperatura u slabo provjetrenom kucictu ide do nevjerovatnih 80C :zgran: inace je do 40C

Ovo su temp u idle stanju. Inace kuciste je Codegen Briza ili kako se vec zove i nisam bas nesto zadovoljan sa njim, moram da menjam to skorije(da me ne shvatite pogresno za kineza je super ali meni ne odgovara zbog temeratura i estetike).

Prilozi

• GA-720D-US3.JPG
    GA-720D-US3.JPG
    146.5 KB · Pregleda: 111
Poslednja izmena:
Meni CPU radi za 24/7 na 3500MHz ali sam ukljucio C'n'Q i to pod WIN7 jebacki odradjuje svoj posao a temperature su mi cpu#1=35/ cpu#2=35 a cpu=45!!!

Poslednja izmena:
Ovo su temp u idle stanju. Inace kuciste je Codegen Briza ili kako se vec zove i nisam bas nesto zadovoljan sa njim, moram da menjam to skorije(da me ne shvatite pogresno za kineza je super ali meni ne odgovara zbog temeratura i estetike).

dobre su ti temperature kad pogledamo kakvo je kuciste...graficka se dosta greje i ona greje celo kuciste...stavi neki cooler da ti duva unutra

Planirao sam Antec Skeleton jer je ceo otvoren(cini mi se iz iskustva da je najniza temp kada je case open) a i praktican je za menjanje komponenti i vrlo atraktivan uz sve to. Sta znam, mozda i nisam u pravu.

Meni je skeleton toliko ruzan da nemam reci to da opisem, ali ukusi su razliciti.
Temperatura ne mora da bude najniza kada je case open, to zavisi os strujanja vazduha oko komponenata.

naravno da si u pravu i da su komponente hladnije za par stepeni kada je kuciste dobro provetreno i naravno kad je otvoreno...naravno to govorim iz svog iskustva

Poslednja izmena:
Imam drugara koji je cesto u Nemackoj. Za 5-6 dana ide u Hamburg i vec sam ostavio u jednoj radnji Skeleton-a za 107e. Kod nas je bezobrazno skup, ne bih se cimao da je do 150e - ovako ga dobijam za 107e. Ako ne valja - menjacemo ponovo :) . Ne bi trebalo da budem u minusu kada ga dobijam po toj ceni.

Skini bocnu stranicu i vidi onda.
To je blago receno- katastrofa! :p

Meni CPU radi za 24/7 na 3500MHz ali sam ukljucio C'n'Q i to pod WIN7 jebacki odradjuje svoj posao a temperature su mi cpu#1=35/ cpu#2=35 a cpu=45!!!

Pogledaj moje temperature dok mi je CPU na 3600MHz 24/7 sa ukljucenim C'n'Q.

Prilozi

• temp.JPG
    temp.JPG
    72.4 KB · Pregleda: 104
Ploca stigla danas. Cena vise nego divna 50e po danasnjem srednjem kursu. Prvi utisci ili mi je stara ploca prijavljivala pogresno temperaturu ili se ovde procesor mnogo vise greje
temperatura.jpg
(na Neo V3 nemperatura skoro nikad nije pokazala preko 40, 60 kada pustim Ortos). MCP se greje u ***piiiiip*** tako da ne gine jos neki vent u kucistu. Updejtovao sam bios preko Gigabyte-vog @BIOS-a sa F2 na F3. Jedino sto sam primetio da se famozna opcija za otkljucavanje procesora pomerila iz skrivenog menija (Ctrl+F1) u meni M.I.T.

Ja imam ECS nForce 720 i mogu ti reći da su očitane temp. čipseta kod mene veoma slične tvojim, dakle isti se zaista greje k'i besan, ne smeš da ga pipneš kol'ko je vreo. Rešenje- ubacih jedan TT blower da duva direktno u pasivni hladnjak i temp. istog je pala za >15 stepeni...

Poslednja izmena:
znaci ova maticna se puno greje?

ja bas misli da klokujem na njoj 550be....

pa mozes da clockujes je podizanjem mnozioca neces opteretiti cipset...cipset se optereti kad mu podizes fsb

znaci ova maticna se puno greje?

ja bas misli da klokujem na njoj 550be....

Pa 'ajde mi navedi neku AM2+ kojoj se čipset ne greje?
Nema to veze, ja i dok nisam ubacio dodatni cooler nisam imao nikakav problem sa nestabilnošću...al' rekoh ajde da ipak smanjim temp. malo..
BTW mislim da je ova GA ploča iz topic-a izvanredna kupovina, šteta što je nije bilo na tržištu kad ja uzeh ovaj ECS (kraj marta):mad:

a kako se na ovoj ploci klokuje 550BE? isti onako dizanje mnozioca ili?

Svi procesori Black Edition klokuju se dizanjem množioca, iz BIOS-a ili Windows-a, kako ti volja... Svi ostali parametri ostaju na default-u, tako da ploča praktično nije pod nikakvim extra opterećenjem kao kod klasičnog oc-a...

ja sam cuo da ta ploca nema tu opciju u biosu... hmmm.... izgleda da je neko dobro lupio...

a koju je bolje uzti, ovu ili GA-MA770-UD3?

moze li mi neko prevesti ovo
Note: Due to AMD AM2+ CPU limitation, memory module DDR2 1066 or above speed is only supported by 1 dimm per channel.

edit: jel ova ploca uopste ima mogucnost otkljucavanja?

Poslednja izmena:
To sa RAM-om znaci da mozes da imas samo jedan modul po kanalu koji radi na 1066MHz, znaci, ne mozes da stavis 2 modula koji rade na toj brzini u jedan kanal, a mozes da stavis 2 na 800MHz.
Ta ploca narvno ima opciju menjanja mnozioca u BIOS-u.
Sa tom M720-US3 mozes da probas da otkljucas dodatna jezgra, dok sa 770-UD3 (rev. 1 koja se kod nas prodaje) ne mozes.
Ali ako te to ne zanima, onda mozes da uzmes 770-UD3.

Poslednja izmena:
ok, hvala na odgovoru!

edit: jos 1 pitanje, da li ovu ili biostar TA790GXB A2+?

da li ce se ta biostar manje grejati?

i koja bi bolje podnela memoriju na 1200mhz?

Poslednja izmena:
Nece se taj biostar 790 manje grejati, čak mislim da se više greje...
@zorz
podizanje mnozioca na default naponu proc-a nije nikakav stres za plocu, tek kad pocne da dize napon pocinje stres za MoBon(i CPU), malo vise zagrevanja, sta tu ima da se razmislja? HTT na defaultu, FSB na defaultu, naponi na defaultu...
@max21
Mozes i iz Win-a da menjas mnozioc, samo ti je to vece smaranje

Nece se taj biostar 790 manje grejati, čak mislim da se više greje...
@zorz
podizanje mnozioca na default naponu proc-a nije nikakav stres za plocu, tek kad pocne da dize napon pocinje stres za MoBon(i CPU), malo vise zagrevanja, sta tu ima da se razmislja? HTT na defaultu, FSB na defaultu, naponi na defaultu...
@max21
Mozes i iz Win-a da menjas mnozioc, samo ti je to vece smaranje

OK, ako ti tako kazes, tako ce i biti ;).

opet ja xD

mislim da je ovo zadnje

a Asus M4A78? i jel on ima ACC?

Nazad
Vrh Dno