Šta je novo?

Gigabyte GA-M720-US3 ima li je ko?

neogeo

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
10.08.2002
Poena
770
Ima li neko od clanova foruma ovu plocu i kakva su mu iskustva sto se tice parametara za o/c kao i samog o/c potencijala???

LINK ka ploci i slicka: ga-m720-us3_big.jpg

Poslednja izmena:
Ajd sam da odgovorim.
Ploca ima DualBIOS (za svaku pohvalu), IEEE1394 TI (za svaku pohvalu), ALC888 (OK) i mozda najznacajnije poboljsanje 2Oz PCB ( hladnija, izdrzljivija i trpi vece o/c opterecenje a sve zbog duplog povecanja Cu sloja u procesu proizvodnje samog PCBa ploce)!!!...
Toliko sto se tice h/w a sta je sa o/c opcijama unutar samog BIOSa???

Ja jos nisam nijednu montirao,tako da ti zasada ne mogu pomoci,ali sam cuo da je vrh!!!

Ma ploca je fenomenalna (bar na gledanje) ali kakve su o/c opcije videcemo!
Ja bih je uzeo odmak samo kad bi imala ACC opciju koju ima AMD cipset...

:S:

Probah ploču. Brza, agilna, zamenili smo na Phenom X4 9650 konfiguraciji GA-MA790X-DS4 i prvi utisci su da je računar dosta bolji, neću imati vremena da više probam jer čovek nosi računar. Obzirom da dolaze AM3 ploče sa DDR3 memorijom ne bi se na tvom mestu previše bavio ovom pločom jer ona je dno 7xx serije, a prave stvari dolaze za par nedelja.

@vukasin-coral:

- U pravu si. :)

Dali je ok ova ploca za Athlon 64 X2 7750?

Poslednja izmena:
Eee, super!!!
Mogu vam rteci da sam presrecan zbog ovog podatka.
Znaci, za bas malo para dobijate SOLIDNU PLOCU i X3 procesor kome se otkljucava 4to jezgro (bice i dual korova sa 6M L3 kome ce moci da se otkljucaju preostala 2 jezgra :)).

pozz

ja ti mogu reci impresije u vezi 770-ke UD3 - FANTASTICNA PLOCA!

Verujem i da je ova 'vidija na istom nivou i kvaliteta i BIOS implementacije.

Moje licne preference su vezane za 770-ku, jer je razliak u ceni zanemarljiva, ali svakako ostaje cinjenica da u tom cenovnom rangu nema bolja ploca da se kupi, nevezano za plavu ili zelenu platformu (ne pratim toliko plavu, pa neka me neko ispravi ako gresim, ali mislim da tamo nema tako napakovane i mocne overklokerske ploce za te pare!?)

Poslednja izmena:
Neđo još kad stigne revizija 2 sa sb710 i acc-om biće apsolutni best bay nižeg segmenta .

Samo da se nadovežem na ovo gore.
Mislim da je ODLIČNA varijanta GA-MA770T-UD3P. Nenam koliko će koštati kod nas ali AM3 Phenomu treba ovezbediti prirodno okruženje (DDR3), mada ni ovoj ovde ništa ne fali (samo da je rev 2.0 i što niža cena)!

;)

GA-MA770-UD3 rev 2.0 dolazi u Srbiju polovinom sledece nedelje (bar tako kazu da ce biti rev 2.0, javicu vam sta je stiglo) a ovu drugu GA-MA770T-UD3P niko nece da uveze zbog radi DDR3ke.

Bljak (to je zbog ove sa DDR3kom). :wall:

:S:

Poslednja izmena:
Ne mogu da verujem pa GA-MA770T-UD3P sa 2 gb ddr3 i pII 720be prestavlja odličan odnos performansi i cene + sad je veliki talas prelaza na ddr3 , ne mogu da svatim ovoliku inertnost dobavljača i ne zainteresovanost za želje potencijalnih kupaca . Nema svako novca za top modele sa ddr3 .

Poslednja izmena:
Nego, maločas nešto gledam na GA sajtu. Ova nova revizija 2.o od GA-MA770-UD3 ima neki BIOS koji slovi ovako: FBD 2009/04/20

1. Update ACC code and CPU ID (Support AGESA 3.3.2.4 code for Phenom X3 CPU)

Ajd ako ima neki znalac neka razjasni šta znači ovo FBD i Update ACC code.
Plašim se da nam ne otkažu podršku kroz ACC što se tiče otključavanja... Mada mislim da neće jer bi trebalo da pod Update ubace mikrokodove za nove CPUe...

Uh, ja bas nisam "pratio na casu sto se tice nVidia ploca :S: Nisam ni znao da nVidia ima mogucnost otkljucavanja 4. jezgra!

Ova GA-M720-US3 je bas fina ploca za "prezivjeti" do prelaska na DDR3 (negdje sam procitao da se predvidja da se cijene DDR2 i DDR3 memorija izjednace u cetvrtom kvartalu ove godine...).
Koliko sam primjetio da je mana ove ploce nizak FSB koji postize, ali to nije problem za "Black Edition" CPU-ove, right?

I jos jedna stvar koja se tice DDR3 memorije: Kad se pogleda graficki prikaz kretanja cijena memorije u zadnjih 6 mjeseci vidi se da je prelazak na DDR3 veoma blizu...;)
-Patriot DDR3 1600MHz-

Prilozi

• Patriot2.bmp
    251.1 KB · Pregleda: 63
Poslednja izmena:
Cene DDR3ke i DDR2ke su se malte ne izjednacile.
Sto se tice ove ploce, totalno si u pravu sto se prezivljavanja tice (do prelaska na DDR3ku, to i ja planiram).
Ili GA-MA770-UD3 rev2.0 (pitanje je da li ce da otkljuca 550icu)

Cene DDR3ke i DDR2ke su se malte ne izjednacile.
Sto se tice ove ploce, totalno si u pravu sto se prezivljavanja tice (do prelaska na DDR3ku, to i ja planiram).
Ili GA-MA770-UD3 rev2.0 (pitanje je da li ce da otkljuca 550icu)

Sto se tice rev. 2.0 ploce i mene zanima otkljucavanje. Zamolio sam user-a Nedjo da provjeri (zaboravio izgleda ;)).
Ja sam toliku zbrku napravio kupovinom ovog X3 720 da je to cudo! Koliko me CPU odusevio, toliko me ohladila ploca.
Odlucio covek (tj. ja) da mu treba X4 i nikako da nabavi odgovarajucu plocu :S:.
Bolje mi je bilo da sam kupio neku jeftinu plocu i "vozio" X3 do prelaska na DDR3, ali ajde...

Ina sve sto je potrebno u osnovnom obimu i bitno je da lepo radi (greje se kao i sve nF oloce)!

AMD je sam napravio ovaj custom bios da bi povecali prodaju svojih procesora. :D Sto jeftinija ploca = vishe mase ce navaliti na nju. :eyebrows: :banana:

Nije bitan chipset u ovom slučaju je bitan proizvođač i šta se krije ispod F1 . Kako sam shvatio čak ni u upustvu koje se dobija uz ploču se nepominje nvidia clock calibration .

drzim ti palceve da ti ta ploca super radi i da "otkljucas" sva jezgra koja su na raspolaganju :)

Mali obrt: Danas me ljubazno pozvali i obavjestili da plocu ne mogu nabaviti do pocetka jula (tada stize kontigent GA ploca) i ponudili mi MA770-UD3 rev 2.0 uz 15Eura doplate (imace je sredinom sledece sedmice) :smoke:.
Nesto mi puno ta doplata, ali evo lomim se...

Da li da cekam M720D-US3 do pocetka jula ili da sledece sedmice uzmem MA770-UD3 (SAMO ako bude rev 2.0)?

Nazad
Vrh Dno