Šta je novo?

preporuka za LCD

pavlaka

Slavan
Učlanjen(a)
29.09.2007
Poena
304
Imam na raspolaganju 700e i treba mi tv. Od plazme sam odustao jer u Sapcu u tehnomarketu ima bas slab izbor tako da sam resio LCD. Gledam ga sa neke udaljenosti od oko 4m pa mislim da ce mi 42'' biti ok. E sad mi treba vasa pomoc oko modela koji za ove pare moze da se nadje a da je dobar

Ne razumem kako tehnomarket u Sapcu ima slab izbor. Sudeci po sajtu, imaju sve sto ima i u Beogradu.
Zasto odustajes od plasme tako lako. Ne zelim sad da te ubedjujem ali procitao si sta je Nani napisao. Iako ti je budzet sada povecan i dalje neces naci LCD koji ce dobro da barata sa SD materijalom, jer si rekao da ces koristiti za kablovsku i pustanje filmova sa kompa. Ovo pustanje filmova sa kompa shvatam kao dvd materijal ili divx, jer nisi naglasio da ces gledati HD 720p ili 1080p filmove. Za SD bi ti bila najbolja plasma kao sto je vec receno.

Rekao si da ti preporucimo model koji je dobar. Za 700 evra nemam neku preporuku za 40 inca lcd. Ja ne bi isao ispod samsung serije 5 koja je oko 76k, ali tebi i ne bi bilo toliko bitno za kablovsku jer ni samsung serija 5 nece praviti drasticnu razliku od nekog modela u tvom trenutnom budzetu. Jednostavno lcd nije za SD.

Sta bih ja radio u tvom slucaju. Posto vidim da ti je razdaljina 4 metra, ja bi se opredelio za 50 inci plasmu i to SAMSUNG PS-50A410, on je oko 75k. Jeste, opet moras da dodajes 100 evra na tvoj budzet, ali veruj mi isplatilo bi ti se.

Sta bih ja radio u tvom slucaju. Posto vidim da ti je razdaljina 4 metra, ja bi se opredelio za 50 inci plasmu i to SAMSUNG PS-50A410, on je oko 75k. Jeste, opet moras da dodajes 100 evra na tvoj budzet, ali veruj mi isplatilo bi ti se.

Vladavina approved.

tehnomarket u sapcu nema plazme u kutiji nego samo izlozene koje vec rade ko zna koliko i kako i njih prodaju. jedino sto sam video od plazmi ovde a da je bilo kao novo raspakovano i malo radilo je 42b430 samsung i cini mi se q91h samsung. a druga stvar koja me jos jedino odbija od plazme je ta sto je koliko sam video generalni zakljucak da su plazme kvarljivije od lcd-a

na koji zakljucak mislis. Kad kazem kvraljivije mislim i na to da su osetljivije od lcd-a

Pa sta je uzrok takvom zakljucku? Sigurno nije ono palo na pamet da je tako vec je neko nesto rekao, video, cuo i sl. Znaci, odakle ti da se plazme vise kvare?

ne mora da dodaje sto eura... imam ja PS50A410C za 67000 sa 2 godine garancije..
nova, naravno..

i da.. imam plazmu 58'' kuci, tako da - toliko o LCDu...

Pa sta je uzrok takvom zakljucku? Sigurno nije ono palo na pamet da je tako vec je neko nesto rekao, video, cuo i sl. Znaci, odakle ti da se plazme vise kvare?

Uvek je bilo vise problema sa plasmama nego sa lcd-om, ali ne i sa novijim modelima. Nekada su se plasme vise kvarile ali sad im je ukupan failure rate za sve proizvodjace 3% isto kao lcd. Samsung plasme su na primer kvarljivije od panasonic plasmi. LG plasme se kvare vise od samsung plasmi, itd.. Plasme su mnogo skuplje za popravku od lcd-a. Sve ovo ne vidim kao neki problem, ako si zabo los primerak, zabo si ga. Ista stvar moze da ti se desi i sa lcd-om, tako da mi ovo ne bi bilo presudno pri kupovini televizora.

ps. obrisite ovaj oglas, nije mu ovde mesto.

pa to je bar meni jedan od razloga protiv, ne znam za vas ali ne dajem ja svaki dan za tv 700e pa da ne gledam da li se kvari ili ne i koliko kosta servis u koliko se ne daj boze pokvari i zbog svega toga se lomim izmedju lcd-a i plazme jer mi 700e nije malo. jel gore pomenuti samsung 50a410 spada u novije modele? i moze li mi neko reci za sta sve garancija vazi (koju vrstu kvarova).

garancija vazi za sve vrste kvarova, ako nije lom i f. ostecenje...
plazmu samo transportujes u uspravnom polozaju i nema dabrines 2 god..
ako je nepopravljiv kvar, uredjaj se menja za novi..
inace Stav je dobio generalno zastupnistvo i za Pioneer a i Samsung...

Uvek je bilo vise problema sa plasmama nego sa lcd-om, ali ne i sa novijim modelima. Nekada su se plasme vise kvarile ali sad im je ukupan failure rate za sve proizvodjace 3% isto kao lcd. Samsung plasme su na primer kvarljivije od panasonic plasmi. LG plasme se kvare vise od samsung plasmi, itd.. Plasme su mnogo skuplje za popravku od lcd-a. Sve ovo ne vidim kao neki problem, ako si zabo los primerak, zabo si ga. Ista stvar moze da ti se desi i sa lcd-om, tako da mi ovo ne bi bilo presudno pri kupovini televizora.

ps. obrisite ovaj oglas, nije mu ovde mesto.

failure rate je 0,1% za PS50A410C...

pa to je bar meni jedan od razloga protiv, ne znam za vas ali ne dajem ja svaki dan za tv 700e pa da ne gledam da li se kvari ili ne i koliko kosta servis u koliko se ne daj boze pokvari i zbog svega toga se lomim izmedju lcd-a i plazme jer mi 700e nije malo. jel gore pomenuti samsung 50a410 spada u novije modele? i moze li mi neko reci za sta sve garancija vazi (koju vrstu kvarova).

Pa kod nas mozda i moras da gledas da li ce da se pokvari ili ne, ali ja o tome nisam razmisljao kad sam kupovao tv. U inostranstvu garancija na televizor je min 5 godina, a ne bednih godinu dana kao kod nas. Ne mozemo sad da ti garantujemo da se lcd nece pokvariti posle isteka garancije, ali ces barem manje platiti popravku ako to je to neka uteha. Ovo po meni nije razlog da uzmem lcd umesto plasme. Moje potrebe su bile drugacije pa sam uzeo lcd. Prvo, 90% vremena tv koristim kao monitor i gledam HD ripove, a 10% gledam iptv, koji izgleda dosta bolje nego obicna kablovska, a i a656 odlicno skalira SD materijal.

Pa garancija vazi za sve kvarove za koje se ustanovi da nisu bili napravljeni od strane kupca, a naravno na to se izuzimaju prirodne nepogode, poplave zemljotresi, udar groma :)

@k1985

Te cifre su za ukupan zbir za sve proizvodjace, a ne od modela do modela.

Poslednja izmena:
LE40A551P - ako hoces Full HD LCD, za iste te pare...
da li ti 10" znaci???

Pa kod nas mozda i moras da gledas da li ce da se pokvari ili ne, ali ja o tome nisam razmisljao kad sam kupovao tv. U inostranstvu garancija na televizor je min 5 godina, a ne bednih godinu dana kao kod nas. Ne mozemo sad da ti garantujemo da se lcd nece pokvariti posle isteka garancije, ali ces barem manje platiti popravku ako to je to neka uteha. Ovo po meni nije razlog da uzmem lcd umesto plasme. Moje potrebe su bile drugacije pa sam uzeo lcd. Prvo, 90% vremena tv koristim kao monitor i gledam HD ripove, a 10% gledam iptv, koji izgleda dosta bolje nego obicna kablovska, a i a656 odlicno skalira SD materijal.

Pa garancija vazi za sve kvarove za koje se ustanovi da nisu bili napravljeni od strane kupca, a naravno na to se izuzimaju prirodne nepogode, poplave zemljotresi, udar groma :)

@k1985

Te cifre su za ukupan zbir za sve proizvodjace, a ne od modela do modela.
imao LE46A656.. plati sam ga 45000..
prodao..
kupio ps58p96f..
najbolji tv ikada...

Heh, ako znam nekog to ne znaci da moze da zameni prodavnicu.
Meni 5cm pravi razliku a 25cm je ogromna prednost. Ako neko gleda sa 2m onda tih 25cm+ je visak ali sa 3-4m to je must have. Tebi izmedju 40" i 50" nema neke razlike a? Prvi put cujem, ako ukusi su razliciti.

znam i ja neke ljude koji dovoze refubrished A656 iz švabije i ovde ih uvaljuju za male pare. i nemojte slati PM-ove pošto neću da mi onda neko kaže da je kupio krsh.

nije refubrished..
garantujem ti cime god hoces..
f. racun?
uvozna deklaracija?
garancija? sta jos?

Heh, ako znam nekog to ne znaci da moze da zameni prodavnicu.
Meni 5cm pravi razliku a 25cm je ogromna prednost. Ako neko gleda sa 2m onda tih 25cm+ je visak ali sa 3-4m to je must have. Tebi izmedju 40" i 50" nema neke razlike a? Prvi put cujem, ako ukusi su razliciti.
koliko ljudi u BGu gleda TV sa vise od 4 m razdaljine a koliko sa 2?
OK, mozda i jeste subjektivno misljenje ali ti garantujem da 90 posto ljudi ne moze da primeti razliku izmedju HD ready i Full HD rez i da odredi kontrast..

Poslednja izmena od urednika:
Pa nisu ljudi toliko coravi koliko ti mislis ;)
U cemu je stos? Ako ne pustis FullHD materijal na FullHD tv sa propisane udaljenosti onda niko ne moze odrediti razliku izmedju 720p i 1080p materijala. TO sto neki ljudi tvrde da vide je smesno, jer verovatno gledaju razlicit kvalitet videa. BD film na 42", preko HDMI, jedan je HD ready a drugi FullHD - sa preko 3m niko ne moze reci koji je koji. A za kablovsku pogotovu jer kod to nije ni SD kvalitet. Sto se tice udaljenosti znam ljude koji su kupiovali HDTV i namestali pa se vremenom priblizavali. Iskreno, mogu samo zaliti ljude koji kupe HDTV a onda sede previse daleko jer dzaba su trosili novac.

Ocigledno je da covek troluje. Nema sanse da bude 46 a656 45 hiljada a da nije refurbished. Ustvari moze, da je kradeno.

Full hd televizor koji je ispod 50 inca, se ne kupuje zbog toga uopste. Tacno je, ne vidi se razlika ni sa metar na 40 inca izmedju 720p i 1080p , probao sam da je uvidim ali nisam uspeo.

Full hd se kupuje zbog ostalih i bitnijih stvari. Pogledajte malo hd ready lcd modele i ako nadjete neki da je bolji u kontrastu, dubini crnih, reprodukciji boja, skaliranju,detaljima itd, od nekog full hd modela ja vas castim. Slicno i kod hd ready vs full hd plasmi. Ovo izuzima Pioneer Kuro, jer je on prica za sebe.

Prestanite da gledate tu glupu rezoluciju televizora i osvrnite sa na bitnije stvari jer ako hocete kvalitetniji televizor, ne ostaje vam drugi izbor osim Full hd modela. Dakle ako mislite da je ta razlika u ceni izmedju hd ready i full hd televizora (i plasma i lcd) samo zbog rezolucije, onda grdno gresite.

Vrh Dno