Šta je novo?

Da li mi to riknjava LCD tv ili... ?

Impreza

Slavan
Učlanjen(a)
20.12.2006
Poena
365
Pozdrav svima,

Imam LCD TV marke Samsung LE32R82B koji je star godinu i po dana. E sad, odnedavno su pocele da se pojavljuju tamne fleke. Najbolje je da pogledate slike koje sam uhvatio fotoaparatom.
Obratite paznju kako se na slici 3378 cak vide pravougaonici za boje koji su bili na prozorcicu Edit Colors (slika 3381)(nesto kao burn in)... a nisam taj prozor drzao duze od 20 sekundi na jednom mestu . Sta da radim? Da li je tom TV-u odzvonilo? Probacu sutra da se raspitam u servisu sta da uradim...

Unapred hvala.

Prilozi

• IMG_3372.jpg
    IMG_3372.jpg
    412.6 KB · Pregleda: 237
  • IMG_3381_resize.JPG
    IMG_3381_resize.JPG
    92.8 KB · Pregleda: 162
  • IMG_3378_resize.JPG
    IMG_3378_resize.JPG
    88.3 KB · Pregleda: 208
Sve ukazuje da nesto nije u redu sa panelom. Servis ti ne gine u svakom slucaju.

Samo da napomenem, da je TV radio spojen na laptop ukupno 2 sata od kako je kupljen. Sada sam ga prikacio na kompjuter samo da bih lakse menjao boje....

proveri da nije refubrished. ili je to bio slučaj samo sa plazmama?

da ipak LCD.
nedavno sam gledao na nekom nemačkom kanalu da se ljudi žale na slične probleme. pa su IT pajkani proveravali odakle se sve prodavnice snabdevaju. i upali kod nekog dilera u podrum, a ono tv-ova koliko hoćeš. a cene su išle od 50e za 32" pa svaki sledeći model + 50e.

uglavnom simptomi su bili fleke po ekranu u raznim bojama i pojava vodoravnih i horizontalnih linija.

Poslednja izmena:
uvek i uvek,tv sluzi za gledanje televizije a ne za experimentisanje sa pc-jem.

Pa rekao sam vec, samo zbog testiranja sam prikljucio laptop.
BTW, danas sam zvao ovlasceni servis i rekli su mi da je 90% panel u pitanju i da su im se slicni slucajevi vec dogadjali...
Jos nesto, vidim da u garantnom listu pise garancija 12 meseci, dok u knjizici na gomilu jezika pise da je garancija 24 meseca.... Cak je i na ove nove Samsungove televizore garancija 24 meseca. Moracu malo da se raspitam da ovi nasi nisu mozda snizili trajanje garancije.

juu ma otkud bi snizili.

tek valjda sa pojavom ovih LED televizorčića na TM-ovom sajtu je osvanulo i "garancija na samsung 2 god"

uvek i uvek,tv sluzi za gledanje televizije a ne za experimentisanje sa pc-jem.

Molim te nemoj da siris dezinformacije.

Šta ovo znači? Da su LCD monitori kvalitetniji od LCD TVova ili...? Paneli, elektronika?

Upravo je suprotno, ali naravno zavisi od velicine,kvaliteta i da li je full hd ili hd ready. Lcd tv u 95% slucajeva ima bolji panel i bolju elektroniku od tft monitora, i pruzace bolju sliku. Rezolucija tv-a ide zajedno sa njegovom velicinom, tj nece ostrina slike biti ista na hd ready tv sa rezolucijom od 1366x768 na 46 inca i na 32 inca. Kod full hd tv-a je sve to naravno bolje i kod njega ce zbog rezolucije 1920x1080 cak i na 46 inca sve izgledati odlicno.

Uzmi mene za primer. Ja koristim 40 A656 kao monitor. Ima S-pva panel.Po pitanju kvaliteta slike je bolji cak i od najskupljeg tft-a. Sedim na udaljenosti od 1-1.3m i ne cini mi se da je blizu. Kakav je dozivljaj? Neverovatan. Igrao sam skoro bio Tomb raider Underworld i ja i ortaci smo pali na dupe kad smo igrali Thailand nivo. Sad trenutno igram Assasins creed i naravno opet je odlicno.

Da je tako svi bi se igrali i radili na TVu.
Naravno da Tv nije samo za tv-program ali nikako nema bolju sliku od dobrog monitora

pisao sam samo zbog problema koje izaziva konekcija izmedju tv-a i kompjutera.imate mali milion tema o tome.nema problema ako povezete neku konzolu i tv i igrate omiljene igrice ,a drugo,ako rikne monitor,mnogo lakse ga promenis.

Nema tu izazivanja nikakvih problema, nego imaju ljudi probleme zato sto ne znaju da podese sve kako treba, overscan underscan, 1:1 pixel itd, ali svakako nista to ne moze stetiti LCD-u naravno :)

I sve vise nestaje razlika "tv" - "monitor", ja uopste ne razmatram ni jedan LCD TV drugacije nego prvo kao monitor, drugo, ok moze i jos neki hdmi source, sat risiver i bd player, a analogni signal ni jedan moj lcd nije i nece videti, niti me zanima kako to funkcionise uopste :)

Naravno da Tv nije samo za tv-program ali nikako nema bolju sliku od dobrog monitora

Upravo suprotno, LCD TV nije uopste za TV (sd analog) vec iskljucivo za digitalni prijem ili digitalni signal u native rezoluciji.
TV sd je onako "pride" .

Nijedan LCD monitor ispod 800Eura ne moze da parira osrednjim LCD panelima koji podrzavaju 1:1 pixel mapping.
Pnaleli i lampe u LCD monitorima su u 95% slucajeva amaterske i ne prolaze cak ni prosecne av standarde.

LCD monitori su nuzno zlo i trebamo ih posmatrati kao office alatke.

Nadamo se da ce TN paneli najzad nestati sa trzista kao jedan ruzan san, i da ce se omasoviti upotreba S-IPS, S-PVA u LCD monitorima i da ce se malo uozbiljiti sa upotrebom kvalitetnijeg pozadinskog osvetljenja.

E nemoj da pricas gluposti molim te kad ne znas ocigledno o cemu pricas. LCD TV itekako imaju bolju sliku od mase monitora, da kazem cak i od najveceg broja LCD monitora, pogotovu onih koji se prodaju na nasem trzistu.

Pravilo je svakako vazilo za CRT monitore, jer su CRT TV bili ograniceni PAL rezolucijom i refreshom i nisu morali da idu dalje, dok su CRT monitori od 640x480 krenuli na 800x600, pa na 1024x768, pa tako dalje i dalje, uz istovremeno povecanje Hz na 75, 85, 100, 120...

Medjutim, sve to je potpuno irelevantno u prici o LCD panelima. U danasnje bolje LCD TV ugradjuju se paneli koji su visestruko bolji nego oni koji se ugradjuju u standardne LCD PC monitore.

Kao sto neko gore rece, ja danasnje LCD TV uopste ne posmatram kao TV, vec kao monitor, zato i vozim 32A656 kao PC monitor - jer je to bio najbolji panel za pare koje sam hteo da dam. Nije mi bilo bitno da li na nalepnici pise LCD TV ili LCD PC, vec samo koliki je panel i kakva je slika. Posto je ovaj ispunio uslove i nije postojao nijedan bolji LCD PC monitor, onda sam uzeo ovaj.

Nego, da se mi vratimo na temu...

Imam potpuno isti problem sa LCD TV-om, star skoro dve godine, garancija istekla... U pitanju je neki philips model od 32 incha, da ne tražim sad tačnu oznaku dopisaću sutra.

Elem, ima li neko predstavu koliko bi okvirno koštala zamena panela? Nešto mi govori da to obično toliko mnogo košta da je bolje kupiti drugi tv. :)

E nemoj da pricas gluposti molim te kad ne znas ocigledno o cemu pricas. LCD TV itekako imaju bolju sliku od mase monitora, da kazem cak i od najveceg broja LCD monitora, pogotovu onih koji se prodaju na nasem trzistu.

Pravilo je svakako vazilo za CRT monitore, jer su CRT TV bili ograniceni PAL rezolucijom i refreshom i nisu morali da idu dalje, dok su CRT monitori od 640x480 krenuli na 800x600, pa na 1024x768, pa tako dalje i dalje, uz istovremeno povecanje Hz na 75, 85, 100, 120...

Medjutim, sve to je potpuno irelevantno u prici o LCD panelima. U danasnje bolje LCD TV ugradjuju se paneli koji su visestruko bolji nego oni koji se ugradjuju u standardne LCD PC monitore.

Kao sto neko gore rece, ja danasnje LCD TV uopste ne posmatram kao TV, vec kao monitor, zato i vozim 32A656 kao PC monitor - jer je to bio najbolji panel za pare koje sam hteo da dam. Nije mi bilo bitno da li na nalepnici pise LCD TV ili LCD PC, vec samo koliki je panel i kakva je slika. Posto je ovaj ispunio uslove i nije postojao nijedan bolji LCD PC monitor, onda sam uzeo ovaj.

Objasnio sam sve vec, nema potrebe za daljom diskusijom, tema nije prikladna. Bilo je vec tema o ovome, ne znam kako je uspeo da propusti s obzirom da je moderator.

Nego, da se mi vratimo na temu...

Imam potpuno isti problem sa LCD TV-om, star skoro dve godine, garancija istekla... U pitanju je neki philips model od 32 incha, da ne tražim sad tačnu oznaku dopisaću sutra.

Elem, ima li neko predstavu koliko bi okvirno koštala zamena panela? Nešto mi govori da to obično toliko mnogo košta da je bolje kupiti drugi tv. :)

Pa ono, panel je najskuplji deo televizora,a za ruke ne znam koliko bi ti trazili. Raspitas se u servisu dal imaju panele za taj model i koliko je, pa odlucis sta ces dalje :)

Poslednja izmena:
Meni su u servisu rekli da doplatim jos malo i da kupim nov TV. Zamena panela se po njima ne isplati.

Nazad
Vrh Dno