Šta je novo?

ArmA 2

O cemu ti pricas bre!:trust: Pa zar nije bolje da istestiraju igru u svom studiju pa da skontaju gde su bagovi, sumnjam da su oni i testirali tu igru. Mislim sramotno je izdati igru sa hrpom bagova, to govori o razvojnom timu kako su aljkavi

Овако имају играчку заједницу (већином залуђенике за овакав тип игара) који ће у најкраћем да је тестирају и постују багове. Мислим да су на овај начин уштедили огромну количину времена. Није ово супер марио, већ једна огромна симулација. То што су US i ENG верзију заказали за 20. јуни говори да им се жури и да су на овај начин (издавањем недовршене игре) жељели да до те премијере бар оне веће исправе.

Бар се надам.:D Ма шта ме брига, знам да ће игру временом полирати и да ћу имати оно што чекам и обожавам (досадио ми стари флешпоинт који и даље играмо).

ja sa final 1.01 patchom nisam primetio neke bagove do 5te misije... za dalje cu videt

Овако имају играчку заједницу (већином залуђенике за овакав тип игара) који ће у најкраћем да је тестирају и постују багове. Мислим да су на овај начин уштедили огромну количину времена. Није ово супер марио, већ једна огромна симулација. То што су US i ENG верзију заказали за 20. јуни говори да им се жури и да су на овај начин (издавањем недовршене игре) жељели да до те премијере бар оне веће исправе.

Бар се надам.:D Ма шта ме брига, знам да ће игру временом полирати и да ћу имати оно што чекам и обожавам (досадио ми стари флешпоинт који и даље играмо).

Koliko se secam, prica sa prvom ArmA-om je bila ta da su morali da izdaju igru u onom stanju, u tom trenutku, jer bi u suprotnom mogli da stave katanac na vrata. I sta sad, nastavak izlazi, a prica apsolutno ista.
Neko nekog ovde voza...

Arma 2 Huge Battle Over 1500 AI!!!
Обавезно погледајте у HD верзији
[YOUTUBE]8KK6Fo3Y0AU[/YOUTUBE]

jel ima resenja za Manhattan misiju ja sam sve ispunio zadatke unistio bazu i nema glavnog.... sad lutam po mapi...

^^Koliko god da sam odusevljen scenom i desavanjima na tom videu, toliko sam razocaran efektima pucanja iz tog SAW-a...kao da gledam nesto iz praistorije.

uninstall... upravo sam poceo da igram operation flashpoint i mogu reci da je 3x bolji...

Odgledah ovo i jedina stvar koju sam primetio je ocajna animacija dok puca, znaci to je jedna slicica i to rascvetana cak i dok puca rafal sto je katastrofa sto nisu odgledali neki video da malo vide kako to stvarno izgleda...

@nex999 ма све се то да дорадити mod-ом
@klesk123 инсталирај Arma 1 па скини CWR mod.. Cold War Crisis & Resistance кампање ....прелазим по ко зна који пут..савршено :party:

Daj Boze da neki mod pomogne, ono je stvarno uzasno. Znaci 2d bitmapa koja se pojavljuje i nestaje ispred cevi, pa CStrike mi deluje dosta bolje. *** kad tako osnovna stvar mora da se moduje i prepravlja od strane zajednice...

To je ono što me nervira kod Arme - sve živo moraš da prepravljaš dok ne dođeš do toga da igraš igru, a u tom trenutku je cela igra izgubila sve čari igre i više izgleda kao mod. Još je pitanje da li u multiplayu smeš da koristiš modove koje si instalirao ili server traži da imaš neke bizarne modove već instalirane da bi mogao da igraš. Zbog toga će ovo u multiju igrati veoma mali broj ljudi, što je šteta jer igra neće ispuniti svoj potencijal.

OFP 2 će da pojede ARMA 2 za doručak zbog svega ovoga.

BUGMA 2

Е како и ви претјерујете! Инсталирао сам игру и екстра је! Касније ћу да идем у детаље. Једино ме нервира оно замућење (печ је 1.01 финална верзија)

Е како и ви претјерујете! Инсталирао сам игру и екстра је! Касније ћу да идем у детаље. Једино ме нервира оно замућење (печ је 1.01 финална верзија)

uglavnom sve je OK pre i posle menhatten misije koja je najveca i najslozenija ....... i kad nesto pukne stvarno nemam volje da igram celu misiju koja traje 4-5 sati???

meni je ostalo samo da ubijem jos glavnom vodju koji se nije pojavio a citam da se nesumicno pojavljuje posle unistavanja baze a ja ga nigde nisam video i sta sad da radim a samo tu misiju igrav vec vise od 10h

Sta da radim u prvoj misiji, u kampanji, na brodu? Gde da idem ? Obisao sam ceo brod . Moji kompanjoni stoje kao ukopani. Nigde nemam viewpoint na koji treba de idem.Gde je brifing. Ne postoji prevod u konverzaciji. \svuda pise no translate. U sigle misijama je sve ok. Da li vama krene kampanja u crnom ,verovatno bag, pa kada sevujem pa relodujem pojavi se slika (ja i ostali na brodu)??

Poslednja izmena:
Чисто да се зна, игра ради преко хамачија!

Probao sam ARMA 2 (ne i igrao),i cini mi se da je pristojna,ali mi izgleda sa graficke strane kao da nije skroz zavrsena tj da je prerano ugledala svetlo dana.
A to mislim time sto neke stvari izgledaju ok a neke bas lose (zastarele),misleci time i na modele i na texture.

Sam gameplay se zasniva naravno na realnosti i ima zesci smek.

Inace sam je probao u rez 1680x1050 i sve na high i sve klizi (na very high imam oko 18fps,znaci ne moze).

Ali me nista i ne cudi,jer su arme izlazile uvek "prezahtevne" pa je onda sve peglano naknadno velikim patchevima,pa ce verovatno tako biti i sa ovom.
Mada se bojim da ovo sto igram i nije finalni proizvod nego ko zna odakle i sta je ovo,jer u meniju pise da je izabran jezik nemacki a sve je na engleskom i td.

Prve ocene i krecu se u proseku oko 70:
http://www.metacritic.com/games/platforms/pc/arma2

Jedna od recenzija (citat):
"Is hard to evaluate a game like ArmA II. In its current status it should deserve a lower rating, but in the future is pretty obvious that the game will get better, so we have choose to look beyond the present. A remarkable shooting simulator with too many bugs, but also with an amazing scope and proposal."

I jos jedna (citat):
"It's a shame the developers obviously didn't have enough time to finish ArmA II properly before they shipped it: There are many bugs in the game and the AI's actions mostly just don't make sense at all. One piece of advice: Get patch 1.01 – with it the game is at least moderate fun. Still, we hope that some further patches will follow and fix ArmA II's major flaws so that it will finally become the great game it could be – next time, however, we'd like to see the game finished by the time of its release!"

P.S.
Izgleda po ovim recenzijama gore da je i moj zakljucak ipak ispravan iako je nisam nesto posebno igrao.

Poslednja izmena:
Немам појма о чему ви причате?! Графика је одговарајаћа за овакву тематику и даје некакав осјећај реализма. Звук је феноменалан! Сама игра је захтјевна али уз одговарајаућа подешавања све клизи без икаквих проблема! Игривост је одлична и после дужег времена је изашла игра која ме држи прикованог за монитор. И да-играње у мултију је екстра! Ко год жели да се прикључи нека се јави на пм. Што се тиче багова, од 1.01 нисам осјетио ништа значајно. И да-једино ме нервира што се понекада освјетљење нагло мијења (вјероватно што сам смањио видљивост).

Poslednja izmena:
To ti je onaj efekat gledanja u sunce, a lik ko da boluje od anemije 30 godina pa ima blackoute svaki put kad se naglo okrene, ustane, potrci ili to ili je sunce na 2-3km od njega.. Najbolje je u prvoj misiji jutro skroz oblacno a ja kad se okrenem ka strani odakle pucaju na mene jedva vidim bilo sta....

To ti je onaj efekat gledanja u sunce, a lik ko da boluje od anemije 30 godina pa ima blackoute svaki put kad se naglo okrene, ustane, potrci ili to ili je sunce na 2-3km od njega.. Najbolje je u prvoj misiji jutro skroz oblacno a ja kad se okrenem ka strani odakle pucaju na mene jedva vidim bilo sta....

Blur сам искључио, а што се тиче ефекта гледања у сунце, на неким мапама та драстична разлика је баш уочљива. 19.06. излази 1.02 и биће исправљени многи багови, посебно они везани за АИ.

Za patch 1.01...citat: "Patch 1.01 is out now for the German version of ARMA 2! Please visit the Game Updates (http://www.arma2.com/support/updates/folder.html?lang=en ) page to download the patch and read more information about it (in German language)."

Tako kazu na http://www.arma2.com/arma-2-german-beta-patch-101-released_en.html

Ali nece svuda da se install final verzija patcha (kaze wrong cd key) a beta verzija patcha hoce.

A i onaj efekat gledanja u sunce je traljavo uradjen,ako je uopste to trebao da bude taj efekat.
I meni vise lici kao da se osvetljenje naglo menja.

Poslednja izmena:
Ma ovo moje radi ok.
Nego je moje pitanje bilo da li da sacekam noviji patch, zbog vise ispravljenih gresaka.

Poslednja izmena:
Ja cu sacekati i taj patch 1.02 pa cu je tek onda ozbiljno zaigrati,verovatno ce ispraviti sto sta,a bice tu brzo i 1.03 garant.
A mozda cu sacekati i tu verziju koja izadje posle 29 juna (po Gamespotu datum izlaska)

Ovo ispod sam iskopao na Bohemia Interactive forumu: (http://forums.bistudio.com/showthread.php?t=74560 )

DEMO: June 15/16

PATCH 1.02: June 19/20

505 Release: June 19 (version 1.01)

Steam Relaease: June 26/30 (?, version 1.01/2 ?)

koju li verziju onda igramo sada :lupko:

Poslednja izmena:
Ја играм 1.01, финалну. Што се тиче инсталације, проста је и неко ју је већ споменуо на претходним страницама. ХОће ли неко преко хамачија да се организујемо?

Sad sam malo igrao, tj. u kampu malo vezbao :).
Bogami na 1680x1050 na very high secka.

Stavio sam sve na high i radi ok.
4870 @750/950, E5200 @3,75GHz, 4GB Ram-a.

Na kojim podesavanjima vi igrate ?

Poslednja izmena:
Ja sam vec napisao par postova ranije,ali evo opet
1680 x 1050 sve high i pliva,na very high oko 18fps.

Vrh Dno