Šta je novo?

Hard prso, pomoc preko potrebna

dr.Tiristor

Slavan
Učlanjen(a)
12.01.2005
Poena
379
Posto sam vec ispisao ceo post a komp se resetovao i sve zeznuo, pisacu skraceno :mad:

Posle nevremena kada se komp sam od sebe ugasio, imam problem sa hardom koji je ceo jedna particija.
Inace je sata 250gb, ali win mi kaze da je 186gb, isto kaze i everest.
Posle restarta kada sam primetio da ne radi, tj kaze da particija nije formatirana, slikao sam ono poznato plavo... Slike su dole.
Imam dva harda jedan 320 i jedan 250...

Jos nesto zanimljivo se desilo (zbog cega se komp i resetovao i ja opet pisem sve ovo) da kada sam cackao info o hardovima po everestu blue screen me je sopio po nosu... Nemam veze zasto... Kad kliknem na opciju aspi u everestu, blu skin izbaci...

Mnoooogo podataka je na tom hardu, i bilo bi super kada bi nekako sredio to, ali bolje da pitam kako nego da se upustam u to sam, jer nemam ni vremena ni zivaca...

Fotke su tu, ako neko moze da pomogne neka se ne ustrucava.
Hvala. :wall:

Prilozi

• 12121.jpg
    12121.jpg
    507.4 KB · Pregleda: 94
  • untitled12111.JPG
    untitled12111.JPG
    67.3 KB · Pregleda: 83
  • r56u6u.JPG
    r56u6u.JPG
    70.2 KB · Pregleda: 72
  • untitled464.JPG
    untitled464.JPG
    35.2 KB · Pregleda: 68
Poslednja izmena:
Pa gde ti je taj disk od 250 gb....?

ti imas disk od 200 gb..

M$ kaze sledece http://technet.microsoft.com/en-us/library/cc975377.aspx
tj. obrisi nesto od podataka sa HDD, pa odradi opet chkdsk

narezi Hiren's CD pa pogledaj sa Partition Magicom, HDD regneratorom i nekim od HDD tools alata sta se tacno desava sa tim hardom... eh da, proveri S.M.A.R.T. vrednosti - da znas da li je HDD prsao...

da bi spasao podatke, moraces da koristis neke Recovery alate, ali ce ti trebati praznog mesta na drugom HDD za sve podatke... samo je bitno da na ovom od 250gb ne pises vise nista...

Taj WD2000JS je hard od 200GB, prema tome, sa kapacitetom je sve u redu. Moguce da je pukao fajl sistem, ali ti GB ne fale.

vidi stvarno... nisam ni pogledao oznaku HDD na slikama... automatski sam predpostavio da vlasnik zna sta ima u racunaru :D

Chkdsk nisi trebao da puštaš uopšte ali šta sad. Ako već hoćeš sam da se zezaš probaj recimo FileScavenger-om da vratiš podatke i iskopiraš ih negde a onda možeš da probaš, ako se dobro sećam Acronis Disk Directorom sa Hiren's boot-a da vratiš particiju. I obavezno ako sve prođe kako treba istestiraj taj disk.

Pa gde ti je taj disk od 250 gb....?

ti imas disk od 200 gb..

automatski sam predpostavio da vlasnik zna sta ima u racunaru :D
Pa i ja sam mislio da znam, ali ocigledno da ne znam... bio sam ubedjen da je 250... Ne znam sta mi je :d

Prso sam i ja drugari, isto kao i taj hard... :S:

Aj probacu sa hirensom, mislio sam da neko ima neki konkretan predlog... Vracao sam i ranije particije sa hirensom, ali mojom greskom, ali ajde reko nije strasno...
Ae pa se cujemo, avicu vam sta sam uradio...

Problem resen, posle sredjivanja bed sektora proradio je sasvim normalno...
Ne znam kako se nisam setio da istestiram prvo, ustvari znam, nemam vremena ni da spavam...
Hvala na pomoci drugari, pozdravljam vas :)

:wave::wave::wave:

Prilozi

• 1dhg.jpg
    1dhg.jpg
    90 KB · Pregleda: 70
Problem resen, posle sredjivanja bed sektora proradio je sasvim normalno...
Ne znam kako se nisam setio da istestiram prvo, ustvari znam, nemam vremena ni da spavam...
Hvala na pomoci drugari, pozdravljam vas :)

:wave::wave::wave:

Ne uzdaj se mnogo u taj disk....
moze da otkaze ponovo svakog trenutka....

pazljivo sa njim...:wave:

To je ionako DL hdd, nista bitno nije na njemu... :)
Pa dok radi radi, treba mi prostor da manipulisem, a ne za backup ;)

Dok radi radi, kad rikne bacicu ga.

Z.

Vrh Dno