Šta je novo?

PSP 3000 CFW konacno 503GEN-A+ChickHEN R2

to znaci da rade narodne igre, jel tako ?
cekaj ako izadju neke igre npr krajem godine, ima li akakve veze dal ti je firmware stariji od aktuelnog ?
sad bi mogao da se pazari PSP. Ipak je tu novi MGS, Rezi (jedva cekamd a vidim sta spremaju), Assassins Credd Bloodlines. Bice dobrih igara.

Hmm ja imam 5.50 fw i ne kapiram kako ovo da odradim. 3004 je moja konzola

Da rade igre u ISO i CSO formatu.
Nisam probao POPS loader-emulaciju PS, ali izgleda da radi, bar po izjavama drugih.

to znaci da rade narodne igre, jel tako ?
cekaj ako izadju neke igre npr krajem godine, ima li akakve veze dal ti je firmware stariji od aktuelnog ?
sad bi mogao da se pazari PSP. Ipak je tu novi MGS, Rezi (jedva cekamd a vidim sta spremaju), Assassins Credd Bloodlines. Bice dobrih igara.

Ako je stariji nije problem, ali izgleda da Sony vec izbacuje psp sa novijim revizijama maticnih ploca TA-090v3.

Pih, majku mu. Resistance mi je instalirao 5.03 ali sam ja apdejtovao na 5.50. Da sam znao da sačekam... Dobre vesti, u svakom slučaju.

zar ne moze nekako firmware da se vrati na stariji ?

Heh, Cvejo, kupio si u pravom trenutku konzolicu ;)

Neka čeka Ceca :p

MENI OVO NE RADI

Sta ti ne radi? ChickHen R2?
Ima par caka. Flash karticu formatiraj u konzoli. Uradi restire defaults settings, iskljuci auto USB, iskljuci sve opcije vezane za UMD. Ako to odradis ne bi trebalo da bude problema.
Koja ti je verzija konzole?

ovako

Sta ti ne radi? ChickHen R2?
Ima par caka. Flash karticu formatiraj u konzoli. Uradi restire defaults settings, iskljuci auto USB, iskljuci sve opcije vezane za UMD. Ako to odradis ne bi trebalo da bude problema.
Koja ti je verzija konzole?

Sve sam uradio kako treba!!!!

Moja verzija je ona famozna 4.01 - skinuo sam originalni 5.03 instalirao, stavio CHr2 nije hteo iz prve da radi ali je proradio, pa sam instalirao eloader i sve je radilo dobro
jedino sto nisam znaio da ne treba da se gasi psp i ja ugasio moram sve da radim opet

caka je u tome sto vise CHr2 nece da se startuje, samo se ukoci i ugasi i to je to.

Sve sam uradio kako treba!!!!

Moja verzija je ona famozna 4.01 - skinuo sam originalni 5.03 instalirao, stavio CHr2 nije hteo iz prve da radi ali je proradio, pa sam instalirao eloader i sve je radilo dobro
jedino sto nisam znaio da ne treba da se gasi psp i ja ugasio moram sve da radim opet

caka je u tome sto vise CHr2 nece da se startuje, samo se ukoci i ugasi i to je to.

Sve si dobro uradio, loader instaliras samo jednom i to je to, sledeci put samo izaberes opciju boot in cfw. Desi se da se prilikom aktivacije Chickhen r2 konzola zabaguje, onda obavezno izvadi bateriju i sacekaj malo. I meni se slicno desavalo u pocetku ali os kada sam pogasio opcije koje sam pre naveo butuje mi se konzola svaki put kao treba. Inace izasao je i novi CFW enabler 3.01:banana:
http://forums.mformature.net/showthread.php?t=3977

hm, kako ja opet da pokrenem chickhen r2? svasta sam pokusavao i nista!!!

isto - samo se ukoci i to je to.

Format ms using PSP Format MS > System Settings
-Copy ChickHen Mod to the root of ms
-Extract it there if asked to merge then click yes
-Turn off UMD Auto Start and UMD Cash > System Settings
-Change System Language to English > System Settings
-Change Character Set to US(437) > System Settings
-Remove MS and turn off PSP
-Remove Battery and wait some time
-Now put back MS and turn PSP on
-Go to the Photo , scroll down to MS and press X
-Wait till the Box loads the Egg pic then press X
-Scroll down to the end of the list

here u go the PSP restart directly with ChickHen loaded

Format ms using PSP Format MS > System Settings
-Copy ChickHen Mod to the root of ms
-Extract it there if asked to merge then click yes
-Turn off UMD Auto Start and UMD Cash > System Settings
-Change System Language to English > System Settings
-Change Character Set to US(437) > System Settings
-Remove MS and turn off PSP
-Remove Battery and wait some time
-Now put back MS and turn PSP on
-Go to the Photo , scroll down to MS and press X
-Wait till the Box loads the Egg pic then press X
-Scroll down to the end of the list

here u go the PSP restart directly with ChickHen loaded

ja kada pritisnem x on me vrati nazad moram da pritisnem O da bi uso u MS.

I ovu varijantu sam pokusao nista samo se ukoci, stane par sekundi i ugasi se.

Nazalost nikako, bar dok se ne pojavi aplikacija sa kojom ces moci da spustis fw na 5.03 ili dok se ne pojavi cfw koji ima podrsku i za 5.50.

Nemoj previse da se nadas da ce to biti uskoro
Posle v5.03 ukinuta je podrska za alpha-transparency TIFF ciji bug je (po 2. put) koriscen za sve ovo. Ako se neko seca i iPhone je prvi put jaibreakovan preko specijalne slike zbog buga u prikazu iste

Evo malo detalja kako sve to funkcionise:

Poslednja izmena:
Imam ponudu PSP3000 sa fw 5.02...pitanje za @vlada o dali moze ova verzija konzole i fw da se flesuje ?

vidim da ti niko ne pise pa da ti objasnim. Tvoja verzija jos uvek ne moze da se hakuje!!!!

Poenta je sto samo 5.03 moze da se hakuje. Ako si imao 5.03 i updejtovao moraces da cekas da izadje chikhen r3 koj ce ti dozvoliti da hakujes i tvoju verziju. Ako si updetovao na vecu verziju onda si se zeznuo posto nije omoguceno da se vraca na staru verziju.

za one koji imaju 5.03

Sve u svemu ovo sada je prvi korak, probijanje famozne 2000 i 3000 verzije.
Sve je ovo sada pipljivo, nece moci da se gasi psp, a ako se ugasi ovaj nacin hakovanja vise ne deluje.

Poslednja izmena:
Ovako ako se odlucis da updateujes FW, prvo proveri da li novi, pogotovu zvanicni FW, donosi neka poboljsanje od kojih ti imas koristi.

Konkretno od FW v5.03 na v5.04 jedino je je ukinuta podrska za alpha-transparency TIFF (koji je omogucio ChickHEN R2). Od ovog poboljsanja ti i tvoj PSP nemate ama bes nikakve koristi i kada primenis ovaj "update" FWa neces moci da koristis nezavisne programe

Recimo preporucujem odlican C64 emulator vice-2.1.21-1.0.zip
samo ga ubaci u PSP/Game folder

Ovaj emulator kao i dosta toga drugog ne moze sa v5.04 FW da se pokrene a pitanje kada ce moci

Poslednja izmena:
Znaci zadrzim fw 5.02 odradim 503GEN-A+ChickHEN R2 i uzivam u emulaciji Commodore64- koji sam uzgred obozavao.

I L I J A hvala na svim savjetima i preporukama.

Vrh Dno