Šta je novo?

ATI 4890??

BojanSU

Slavan
Učlanjen(a)
22.01.2008
Poena
309
e posto nisam naleteo na temu o ovoj kartici,zanimaju me vasa konkretna misljenja o istoj!planiram da je pazarim,pa zato pitam.

e posto nisam naleteo na temu o ovoj kartici,zanimaju me vasa konkretna misljenja o istoj!planiram da je pazarim,pa zato pitam.

Extra je, odlicno se klokuje, do 1ghz za gpu! Kosta oko 230e nova, imas i na oglasima polovne 4870 za nekih 130-140e...:guitar: Ja bih uzeo neku 4870, i to polovnu.

Poslednja izmena:
heh,pa fora je u tome sto vec imam 4870,pa bi da je menjam za ovu.da li se isplati?

Mislim da se ne isplati

Definitivno se ne isplati. Sačekaj sledeću generaciju.

To sam i hteo da mu objasnim.😉 Stvarno ne vidim zasto bi je menjao, lepo kazu ljudi, sacekaj nesto novije.😉

e do jaja,taman sam se naostrio da je menjam,ali cu ipak poslusati savete! tnx 🙂)

Ja sam prešao sa 3850 na 4890 i naravno da je ogroooomna razlika.
Silom prilika, dok nisam nabavio novo napajanje, držao sam 4890 na klokovima 4870... mogu samo da ti kažem da i nije neka mnogo primetna razlika 🙂

ako igras pasijans razlika se ni ne vidi

ne kupuj, hteo sam i ja kupiti prije par dan GTX 295 ali su me "pametni ljudi" ubjedili da uzmem tu iz potpisa i mogu vam reci da sam zadovoljan hehe.:wave:

a da li ima uopste neke (vidljive) razlike izmedju XFX 4870 1gb xxx edition i 4890 1gb default?

uglavnom ne...sintetika je jedno a igre sasvim drugo..razlika postoji u par fps-ova ali ti to nikako ne mozhesh da primetish, osim shto cjesh na kraju nekog testa da vidish da je jedna izbacila bolji skor upravo za tih par fps-ova. kada kazhem par mislim do 4-5 sigurno, ne 10 i preko 10...mada i to je jako diskutabilno na vishim rezolucijama ali koliko nam iskustvo govori, malo je ljudi koji igraju na 26" monitorima sve na high itd...

:wave:

Poslednja izmena:
Ako hoćeš mogu ja da izvrtim neki test na taktovima 4890 i 4870, da vidimo kolika je tačno razlika?

Pa koja je svrha toga? 4870 i 4890 na istim taktovima nece dati iste rezultate. Od igre do igre ce se primetiti optimizacije na novom cipu / odnosno nece.

4870 i 4890 su skoro identični. Jedina razlika je u tome što je 4890 modifikovan tako da može da dostigne veće taktove od 4870.

Šta bi te interesovalo od testova? 3DMark? Crysis?

Poslednja izmena:
Pa i nisu skoro identični. U mom slučaju to što 4870-ici malo fali mi sreću kvari. Uporedi stock 4870 (one se po mom iskustvu ne klokuju nimalo) i ovu kod mene koja je flashovana sa editovanim biosem na 990 / 4440 🙂 Razlika je stvarno velika!! Tj. - dovoljna...

Pa i nisu skoro identični. U mom slučaju to što 4870-ici malo fali mi sreću kvari. Uporedi stock 4870 (one se po mom iskustvu ne klokuju nimalo) i ovu kod mene koja je flashovana sa editovanim biosem na 990 / 4440 🙂 Razlika je stvarno velika!! Tj. - dovoljna...
I gde si ti sada ovde rekao da postoji bilo kakva razlika osim taktova između 4870 i 4890? (pri tome mislim na 4870 sa 1GB memorije)

Poslednja izmena:
I gde si ti sada ovde rekao da postoji bilo kakva razlika osim taktova između 4870 i 4890? (pri tome mislim na 4870 sa 1GB memorije)

Bas tako, sve ostalo je isto, osim napona naravno...😀

Sta ima inzenjeri, kako ste? Cuo sam za vasu posebnu sposobnost shvatanja mikrocipa pukim pogledom na isti pa bih da vas pitam nekoliko pitanja:

Mislite li da ni jedna jedina promena nije izvrsena u odnosu na r770 (osim za postizanje viseg kloka)? Razmislite jos jednom, nemojte se zuriti... Te razlike ne moraju biti znacajne ali sigurno postoje. Skok sa 750 na 850mhz je 13%, skaliranje nije nikada idealno a opet ima slucajeva gde je 4890 i do 20% brzi nego 4870. Isto je sa procesorima razlicitih steppinga, donose bolji oc, ali isto tako ima primera gde su izbacene neke greske i gde su poboljsanja opipljiva. Za pocetak, preporucujem sledeci interview da pogledate: http://www.youtube.com/watch?v=9gyzY_-42N0
Obratite paznju na ...we have done a number of improvements in order to be able to get to the new performance levels ...we removed many of the critical paths that were in the 4870..
Ja ne tvrdim da su to neka drasticna poboljsanja, ali ih ima. Naravno, u ogromnoj vecini slucajeva mogu biti zanemarena ali je problem u tome sto retko koji 4870 ide na taktove 4890, da li vredi dati 100e vise - ne vredi.

Poslednja izmena:
Sva poboljšanja su vezana za dostizanje većih taktova i nešto manju potrošnju u idle-u. 4890 nema ni za dlaku više teksturnih jedinica, niti širu memorijsku magistralu. Čak je i proizvodni proces istih 55nm.

Ljudi koja je bolja 4890 ili Gtx275?
Dal se isplati kupovati i dal menjati ovu iz potpisa za ovaj monitor???

Sva poboljšanja su vezana za dostizanje većih taktova i nešto manju potrošnju u idle-u. 4890 nema ni za dlaku više teksturnih jedinica, niti širu memorijsku magistralu. Čak je i proizvodni proces istih 55nm.

To je zato sto je to po tvom poimanju tako. Po tebi su jedina unapredjenja moguca dodavanjem teksturnih jedinica i magistrale? Mislim da sam fino objasnio na primeru procesora.

Možda je zato i nije mnogo skuplja... Imao sam 4850X2 u mašini i jedva sam čekao da je izvadim i vrnem 4890. 4870 mi je takođe prespor za Crysis, a 4890, klokovan - nije! Enough! 🙂 To je trenutno najbolja single GPU kartica. Ok, GTX285 jeste bolji, ali nije 120+ evra bolji!

Eh,Maxo pretera ga,pa nije bas toliko skuplja 🙂

Nazad
Vrh Dno