Šta je novo?

AMD Athlon II X2 i Phenom II X2

Ma izvalio sam da imas taj "nagon" prema novom hardveru, ono je bilo vise retoricko pitanje :p

Ma izvalio sam da imas taj "nagon" prema novom hardveru, ono je bilo vise retoricko pitanje :p

Upravo tako. Imam strast prema novom hardveru i mobilnim telefonima. ***, nemoj da se drogiraš, nemoj da piješ, nemoj da se kockaš, nemoj kurve da juriš... Nešto mora. :D

:smoke:

Sva četiri jezgra uspešno otključana i overklokovana!

4coreprime.png

Šta reći nego sjajno!
http://www.rebelshavenforum.com/sis-bin/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic;f=45;t=000164;p=51

Treba ugrabiti prve modele, cela prva serija se uspešno otključava.

Koliko je to 'proverena informacija'?

Postoji mogucnost da se otkljuca Phenom II, ne i Athlon II

Poslednja izmena:
Sva četiri jezgra uspešno otključana i overklokovana!

i ja sad uzmem prvi 550 koji dođe do nas umesto 955 koji planiram, ako uspem da otključam da radi - super, a ako ne šta onda? :)

naravno da se zezam, ali kontam npr. koliki sam baksuz jedino ću ja dobiti primerak sa škart jezgrima.

Ja definitivno kupujem GA-MA770-UD3 rev2.0 i PhII X2 550 BE !!!

Alea Jacta Est !!!

A ja se ipak nadam na nisi u pravu što se tiče GA-MA770T-UD3P i da će se ipak neko smilovati da je uveze ovih dana. Nju čekam pa da konačno sklapam makinu :banana:

Hajmo sada malu pomoc molim.

Zna li neko ista o ovoj ploci GA-MA790X-UD4 i da li se na njoj moze otkljucati Ph II ???

Ja googlao ali ne nadjoh nista, pa pomozite!!!

@zorz
otkljuchava, samo su primerci koje sam ja testirao bili sa felerrichnim chetvrtim jezgrima.

@zorz
otkljuchava, samo su primerci koje sam ja testirao bili sa felerrichnim chetvrtim jezgrima.

Thx.
To sam hteo da cujem!!!
Milose, jel treba neki poseban BIOS ili moze bilo koji i koliki je max Vdimm (na starim plocama je bio max 2.1VP)?

Poslednja izmena:
@zorz
treba, F2a za otkljuchavanje, al za oc je za nijansu loshiji od F3f (ne radi unlock).
max vdimm je 2.3v

x2 550 BE u švabiji cena je 93,5 eura...
A x2 250 bezobraznih 85 eura...
Al' spustiće brojku, ipak je ovo prva tura.

Poslednja izmena:
Sta mislite o ovoj ploci MSI 770-C45 ima dobru podrsku za memoriju DDR3 1600+OC ali ne znam kakve su joj druge opcije u BIOSu i da li moze da se otkljuca PhII X3, X2...

Ploca ima SB710 i uopste nije skupa!!!

u ponedeljak u gigatronu x2 550 8900din, to je ta cena. ali samo 5 komada stiže :S:

http://www.gigatronshop.com/html/products/show_hot_product/15945?height=480&width=560 ovde piše od utorka.

molim vas ljudi posavetujte me. da li da uzmem ovaj X2 ili da idem na x4.
uglavnom na kompu gledam dosta HD materijala i naravno volim igrice da igram (iako nisam nešto preterano dobar u tome).
možda ponekad konvertujem neki HD film za Xbox360 u wmvHD format.
sad ovaj x2 je u igrama sličan čak sa x4 955, zbog iste količine keša i zbog igara što ne koriste više od 2 jezgra.
sve mi se pobrkalo, hteo bih quad ( ali izgleda samo da se falim da imam quad).

i još vezano za ACC i otključavanje. npr. ispostavi se da su dodatna dva jezgra neispravna - šta se dešava?
jel se isključivanjem ACC-a procesor vraća u prethodno stanje i sve radi kao i pre toga?

Poslednja izmena:
Ono što malo tko spominje, čak i kad su otključana jezgra ispravna, je da se događa cold boot problem s pločama :).

Ono što malo tko spominje, čak i kad su otključana jezgra ispravna, je da se događa cold boot problem s pločama :).

Pa cold boot je vezan iskljucivo za nemogucnost ploce da kalibrise/otkljuca neispravno/a jezgra procesora. E sad, postoje 3 mogucnosti/varijante:
1. Ploca nema cpuid kodove u ACC biblioteci pa ne moze da otkljuca CPU i dogodi se cold boot
2. Jezgra CPUa na koja se agituje za otkljucavanje su neispravna pa dolazi do cold boot-a
3. Sublimacija stavke 1. i 2.

;)

Sta mislite o ovoj ploci MSI 770-C45 ima dobru podrsku za memoriju DDR3 1600+OC ali ne znam kakve su joj druge opcije u BIOSu i da li moze da se otkljuca PhII X3, X2...

Ploca ima SB710 i uopste nije skupa!!!

Nisam siguran za otkljucavanje...
Ovaj moj X3 nije mogla da otkljuca MSI DKA790GX Platinum :S:

Jedno laicko pitanje. Da li phenom II na AM2+ ploci sa ddr 2 memorijom, zahteva da ta memorija striktno radi na 1066 mhz ili moze da radi i na manjoj frenkvenciji, npr. 800 mhz.
Pitam ovo jer nameravam da uzmem phenom II x2 550 pa me interesuje da li moram da menjam i memoriju.

Jedno laicko pitanje. Da li phenom II na AM2+ ploci sa ddr 2 memorijom, zahteva da ta memorija striktno radi na 1066 mhz ili moze da radi i na manjoj frenkvenciji, npr. 800 mhz.
Pitam ovo jer nameravam da uzmem phenom II x2 550 pa me interesuje da li moram da menjam i memoriju.
Naravno da ce raditi ;)

Nazad
Vrh Dno