Kad bi cuo Maxtora (by Seagate) iz potpisa znao bi sta je tisina, Hitachi je daleko od neverovatno tihog....
Koja je oznaka tog Seagata? Koja je velicina konkretno u pitanju?
Burst manji od average read? Ispada da kontroleri uopste ne mogu da isprate disk :trust:
Kako to sljaka uzivo![]()
Redefinisao si grafikon
Redefinisao si grafikon![]()
Hehehe :,,:
Gde si kupio? Koliko si platio?
Tacno tako.Pogledaj Access Time i biće ti jasnije što se brzine tiče..
Tacno tako.
U sustini, jedino bitno (i validno) u HD Tach-u za ovaj disk je acces time... nebitan je i transfer, tj. average, kao i onaj bezvezni burst (koji nicemu ne sluzi).
Da pojasnim (BelThaZoRu):
Ima hardova koji, po HD Tach-u (HD Tune-u, bilo kom drugom testu za ocitavanje transfera, nebitno) imaju bolji average read od VelociRaptor-a (ko je rekao Seagate? :d), ali u "real life" osecaju u radu nisu mu ni blizu... a ni sam test harda se ne zasniva samo u onome koliko izbaci HD Tach za average read, vec i u brdu drugih parametara, koje pokazuju neki drugi programi za testiranje.
WD VelociRaptor je opasno brz hard. Tacnije, najbrzi single hard. Tacka.
(a da nije na 15K RPM, tj. nije neki SCSI... nisu dva harda u RAID 0 ili nesto slicno)
WDC 5000AAKS
Star oko2.5god. Uraqdjena defragmentacija obe particije.
Win Vitsta SP2
Ma opustencija... HD Tach je ionako Seagate-ova disciplinaHvala na pojasnjenju.
Ja sam nekako ocekivao da ce grafik nekako da odskoci u odnosu na ovaj drugi WD koji imam (ne bas kao za SSD naravno). Access time znam da je jezivo brz u odnosu na druge. Inace se stvarno oseti brzina velociraptora najvise kad se podize sistem.
Pozzzz
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari