Šta je novo?

Moje skrivanje kablova - iliti unutrasnjost vaseg kucista

Da bre, kako si ga vezao onako, ko da oce da pobegne iz kucista :D ?!?

Ovo je kuciste moga koleze servisera Miska. Kada mi je reko da je odradeo cable managment nasmejao sam se, dok mi nije pokazao drugu stranu kucista. :D
Bogami... Misko ga je odradeo za sve pare, vidi samo sta je kablova sa zadnje strane, k'o u dzungli! :D
Od napred jednostavno nije moglo bolje! :p

2 baneNS:
Kol'ko kuciste... a gdi ti je 'ardver tu? :d:d:d

Ma ne valja raditi cable management u tom chieftec-u... izgleda prazno.
Tebi treba goomila kablova na sve strane :d

Nema veze...ja volim sto je veliko i sad sredjeno...meni se svidja

Stvarno, 'ajd' stavi nesto u to kuciste, pa slikaj opet

P.S. Odlican posao, cak te ni PATA optika nije sprecila da sve to odradis valjano

Hvala...i pata optika i pata hard ispod optike:p

Da bre, kako si ga vezao onako, ko da oce da pobegne iz kucista ?!?

Hard nije vezan nego ubacen u onu gumu za vezivanje sto recimo sluzi kad stavis nesto na galeriju na auto ili slicno...to je za eliminaciju vibracija a samim tim i buke...ima vec thread o tome.

@mitarus

tu sam:wave:

Poslednja izmena:
Jedan forumski savet :).
Kad hoces vise poruka da citiras, u donjem desnom uglu poruke, imas oznaku http://www.benchmark.rs/forum/images/buttons/light/multiquote_off.gif.
Ispod svake poruke, koju hoces da citiras, kliknes na to dugme, i onda kliknes dole na Odgovori http://www.benchmark.rs/forum/images/buttons/light/reply.gif, u donjem levom uglu cele teme ;), tako ces dobiti citate u svojoj novoj poruci, i na jih tako odjednom odgovarati.

A hvala....stvarno nisam znao kako se to radi probao ali nisam uspeo...hvala jos jednom:wave:

..

Prilozi

• Image215.jpg
    Image215.jpg
    523.3 KB · Pregleda: 346
Ja od ovoga ne umem bolje da sredim kablove.:p Ako neko ima ideju da li jos nesto moze da se odradi ovde neka predlozi.

@Ivanza

Mozda za pocetak da iscupas sve neiskoristene sata kablove i ono smece od dodatnog USB-a i eSata porta sto si nakacio na zadnju stranu... Umesto 6+2 pinskog kabla na grafiku povezi 6 pinski, a sve ekstra kablove od napajanja skupi zajedno i naguraj ispod DVD rezaca tako da se sto manje vide... To bi trebalo delimicno da pomogne, a sledeci korak je bushenje rupa u kucistu za cable management :D

EDIT: Da i ovo sto je Bishop rekao je na mestu :D

Poslednja izmena:
Za početak okreni hardove, sakrićeš te njihove kablove.;)

Ali mislim da bi ti bilo pametnije da središ tu šumu iza kompa:p

Ne mogu da se okrenu hardovi zato sto dve devetke to onemogucavaju. Za tako nesto moram da skinem ta dva kulera a ne skidaju mi se.:p

Svaki kabl ima svoju funkciju.:p

@Ivanza

Mozda za pocetak da iscupas sve neiskoristene sata kablove i ono smece od dodatnog USB-a i eSata porta sto si nakacio na zadnju stranu... Umesto 6+2 pinskog kabla na grafiku povezi 6 pinski, a sve ekstra kablove od napajanja skupi zajedno i naguraj ispod DVD rezaca tako da se sto manje vide... To bi trebalo delimicno da pomogne, a sledeci korak je bushenje rupa u kucistu za cable management :D

EDIT: Da i ovo sto je Bishop rekao je na mestu :D

Trenutno mi ne pada napamet da busim kuciste.:type:

Taj Corsair ima 4x6+2pin. Nego, sto nisi one fanove za HDD okrenuo da ubacuju vazduh na njih ?

Svi fanovi izduvavaju vazduh. Na stranici kucista sam sa unustrasnje strane zalepio filter za aspirator tako da ovaj sistem veoma dobro usporava prodor prasine.:smoke:

Svi fanovi izduvavaju vazduh. Na stranici kucista sam sa unustrasnje strane zalepio filter za aspirator tako da ovaj sistem veoma dobro usporava prodor prasine.:smoke:
Ti fanovi treba da ubacuju vazduh i tako hlade diskove.;)
Filter vrsi funkciju kad vazduh ulazi u kuciste tj kad fanovi ubacuju vazduh.

Zar nije mnogo lepse imati "cool" komp pa makar ga morao i otvarati jednom u dve nedelje da malo obrises prasinu?! Nisam bas siguran kolko su efektivni ti izduvni fanovi u HDD bay-u, mislim samo okrenuvsi ta dva fana komp bi ti se nasao u chudu kad oseti priliv svezeg vazduha...

A i s obzirom da odbijas da saradjujes sa nasim predlozima za cable management :D, mozda sledeci predlog za menadzeriju kablova bi bio da zatvoris kuciste tako da ne moze da se vidi nista unutra :p

Poslednja izmena:
Razmotricu mogucnost da ta dva kulera okrenem da uduvavaju vazduh.:type: sto znaci da cu do i uraditi.:smoke: Oni su ranije bili namesteni da uduvavaju vazduh medjutim ne mogu da se setim da li sam tada bio koristio i filter za aspirator. Jedino sto se secam je da je tada moje kuciste upijalo prasinu ko sasavo.:p

Pa sve dok imas vise CFM koji izduvavaju vazduh nego CFM koji uduvavaju, trebalo bi da bude ok sto se tice prasine... ali opet temperature ce ti biti vece.

Dve devetke sam okrenuo malopre i sutra bi trebalo da bacim novu slicku na forum.:type:

Kada bih imao SATA CD/DVD to bi bilo nešto bolje, ovako:

Poslednja izmena:
Nista nije sredjivano. Sta mi treba sve?

-Busenje rupa, koliko, kojeg precnika,pozicije rupa, cime?
-Produzetci za kablove od napajanja, svi, gde ima da se uzmu?
-ata kabl od dvd-a ima da mi smeta, kupovina jeftinog dvd citaca/rezaca sa Sata, koji model?
-Sta jos zaboravljam?

zavisi sta zelis da prolazi kroz rupe, ako hoces 24pinski kabl, onda rupa mora biti barem 6cm siroka (ako neces da skidas konektor) 900_ka je napravljena od SECC znaci malo teze sa secenje, najlakse bi bilo sa dremelom (ili ubodna testera)

nema potrebe da produzujes kablove, samo okreni napajanje na pravu stranu, da vent bude dole (ako ima lufta izmedju poda kucista i napajanja, ako ne onda mozes iseci rupu dole) onda su kablovi uz desnu stranu kucista

bilo koji sata rezac kupi, danas je sve to isto (potrosna roba)

evo ovde mozes da vidis moje kuciste, mozda nesto mozes da iskoristis, a ako te jos nesto interesuje, pitaj slobodno.

Nista nije sredjivano. Sta mi treba sve?

-Busenje rupa, koliko, kojeg precnika,pozicije rupa, cime?
-Produzetci za kablove od napajanja, svi, gde ima da se uzmu?
-ata kabl od dvd-a ima da mi smeta, kupovina jeftinog dvd citaca/rezaca sa Sata, koji model?
-Sta jos zaboravljam?

http://img32.imageshack.us/i/dscf1903.jpg/

prvo obrisi tu prasinu u kucistu i na ventilatorima :)
a i ovi kablovi dole visak, okreni hardove

Poslednja izmena:
Moje novo kuciste:)

Prilozi

• DSCN0763.jpg
    DSCN0763.jpg
    542.7 KB · Pregleda: 270
  • DSCN0765.jpg
    DSCN0765.jpg
    531 KB · Pregleda: 206
Ma prodao sam kuciste trebaju mi pare za jos jedan hard:),nema prasine,brise se redovno.

Nazad
Vrh Dno