Šta je novo?

Race Driver: GRID

Meni je levi stik bio za upravljanje, a desni za gas (na gore) i kocnicu (na dole). Nije mi neki gamepad, ali se ipak bilo medjupolozaja do punog gasa :wave:

Ja sam namestio levu palicu za levo-desno i dugmice za gas-kocnicu.
Probao sam i to ali najbrze prima gas na dugme.
Mozda je bolje kako si ti namestio. Ali dok se ne uhodam necu nista menjati.
Tako kako ti igras moze da se igra Call Of Duty. Pa mi mozda ne bi bilo lose za vezbanje.
Volim da su mi i dugmici u igri :)

Poslednja izmena:
OK, kapiram da je to sve individualno. Nikad nisam vozio na ovaj nacin do GRID-a. Poceo sam na tastaturi, vozio jedno dva dana, pa je poceo da me zeza neki TVR. Presao sam na gamepad i posle nekoliko sati adaptacije sam vozio bolje nego na tastaturi... Svakako mi je i bolji osecaj, narocito za ono malo drifta sto ima, vise sam uzivao dok sam prelazio. Ali i to je individualno :)

Nema sanse ovu (i bilo koju iole realnu) voznju igrati preko gamepada, bez obzira koliko se vezba.
Ja na tastaturi cuda pravim :), pecurke jednostavno nisu dovoljno precizne, pogotovo za gas/kocenje, nisu dovoljno brze u odnosu na tapkanje tastera :), bez obzira na njihovu analognu prednost.

pa sad, reci da su "iole realne" voznje igrivije preko tastature nego preko dzojpeda, pfff, to reci je malo :trust: Narocito za skretanje...

pa sad, reci da su "iole realne" voznje igrivije preko tastature nego preko dzojpeda, pfff, to reci je malo :trust: Narocito za skretanje...

***, ja sam majstor tipkanja tastera, svaku hardcore simulacioju/ polusimulacijua voznje sam presao, i to skoro uvek na najtezem nivou, u name it, i've done it ;).
Preko tastature reakcija je mnogo brza i tacnija :).
Bas bih voleo da te vidim da recimo Richard Burns Rally predjes preko gamepada, jednostavno ne bi imao sanse, u gomili stage-ova je potrebna hirurska preciznost, uski prolazi,...

Sve je stvar navike, ali gamepad prosto ima vise mana...

tvoje licno misljenje, sa kojim se vecina ne bi slozila, al ajd...

Sve je to stvar navike, mada ga kapiram jer sam ja vrlo malo trošio konzole u životu, pa kada sam pre jedno mesec dana uhvatio joypad u ruke, kao da si mi dao komad drveta... nisam znao šta da radim sa njim.
Posle par sati je sve lego na svoje mesto, mada i dalje ne mogu da zamislim da vozim njime u nekoj simulaciji vožnje ili igram FPS.

Sve je to stvar navike, mada ga kapiram jer sam ja vrlo malo trošio konzole u životu, pa kada sam pre jedno mesec dana uhvatio joypad u ruke, kao da si mi dao komad drveta... nisam znao šta da radim sa njim.
Posle par sati je sve lego na svoje mesto, mada i dalje ne mogu da zamislim da vozim njime u nekoj simulaciji vožnje ili igram FPS.

Za voznje je joypad dushu dao, ja sam uvek pre vozino na KB, al od kad sam se upoznao sa analozima na joypad-u ne vracam se. Jedino bolje od ovoga je volan :type:

Poslednja izmena:
E pa problem je u tome što sam ja navikao na volan :D

@activated
Koje si simulacije presao sa gamepadom ?

rFactor, dodushe nisam preshao odvozao sam dosta trka. F1 auto ne mogu da iskontrolishem bash najbolje pa kasnim oko 5 sekundi za masom (ne mislim na vozacha :D) dok sa tastaturon ne mogu ni na stazu da izadjem. Grid sam preshao (al je diskutabilno da li je on simulacija) da nije bilo gamepada mislim da ne bi ni prvih 5 trka odvozao. F1 99-02 tu sam se bio toliko izveshtio da sam u Austriji uspeo da obroim rekord staze :) I evo sad nedavno sam odigrao MotoGP 08 na gamepad-u :)
E sad od ove grupice igra mislim da je rFactor jedini vredan statusa simulacije i eventualno F1 99-02 (pravila ga ista kuca kao i rFactor) :)

Ja sam GRID na Extreme vecinu trka presao, na tastaturi.
Ipak je izgleda stvar navike...

Ja sam GRID na Extreme vecinu trka presao, na tastaturi.
Ipak je izgleda stvar navike...

Ja sam godinama igrao na tastaturi, al ajde ti dodaj pola gasa na tastaturi ili samo malchice prikochi ili smotaj volan za pola kruga? Mislim moze al morash imati hiperbrzo stiskanje tastera, dok ja na gamepadu gurnem analog do pola i imam pola gasa, pomerim ga samo malo u levo i smotam volan tek malo u levo :)

Hiperbrzo it is ;).
Jasno mi je sve to, ali pecurke nisu dovoljno brze, recimo od punog gasa, pa da pocnes da kocis, malo prikocis, pa opet full gas. Ja to na tasterima uradim veoma brzo, ti to na pecurci ne mozes toliko brzo ;).
Prosto, ja imam dva brza prsta, a ti jedan i to palac koji nije jednako brz :).

Ae smorili smo vise :p.

Poslednja izmena:
dodas poseban taster za kocnicu i cao :p A i npr. chillstream ima analogne triggere, beat that! :)

Hiperbrzo it is ;).
Jasno mi je sve to, ali pecurke nisu dovoljno brze, recimo od punog gasa, pa da pocnes da kocis, malo prikocis, pa opet full gas. Ja to na tasterima uradim veoma brzo, ti to na pecurci ne mozes toliko brzo ;).
Prosto, ja imam dva brza prsta, a ti jedan i to palac koji nije jednako brz :).

Ae smorili smo vise :p.

Delili smo misljenje, ali i sam znas koliko je tvoj nacin voznje nervozan.Od toliko brzog pritiskanja zaboli glava :p

Kad sam prvi put iskontrolisao veliki drift na pecurkama, kao da mi je neko otvorio oci. Nema nervoze i buke, lagano i besno. Ali svi smo vec rekli, to je sve individualno :wave:

Delili smo misljenje, ali i sam znas koliko je tvoj nacin voznje nervozan.

To bas ja i volem :d.
Uletim medju njih, skripe gume al skripe i tasteri.

Pazi, najlakse bi bilo da uporedimo vremena, vi sa gamepadom, ja na tastaturi :smoke:.
Ali da li bese ima trke da se voze, bez AI-ja, da bude realno, da ne smetaju ?
Jedino sto sam obrisao GRID.

To bas ja i volem :d.
Uletim medju njih, skripe gume al skripe i tasteri.

Pazi, najlakse bi bilo da uporedimo vremena, vi sa gamepadom, ja na tastaturi :smoke:.
Ali da li bese ima trke da se voze, bez AI-ja, da bude realno, da ne smetaju ?
Jedino sto sam obrisao GRID.

Ja sam amater, ne takmicim se. Bolje da izbegnem potencijalno prozivanje posle :D

Mozda aktivirani prihvati chelendz :type:

Uh Grid nije instaliran vec preko pola godine :)

Probao sam kod druga pre neki dan i nisam mogao kraj sa krajem da povezem :D

Ne igram skoro nishta u poslednje vreme :(

Jedino po koju partiju PES-a i to je to :)

Mozda nekom drugom prilikom, kad budem instalirao Grid o5, a i trebace mi prvo malo vremena da se ushemim o5 :)

Ja sam amater, ne takmicim se. Bolje da izbegnem potencijalno prozivanje posle :D

Mozda aktivirani prihvati chelendz :type:

Uh Grid nije instaliran vec preko pola godine :)

Probao sam kod druga pre neki dan i nisam mogao kraj sa krajem da povezem :D

Ne igram skoro nishta u poslednje vreme :(

Jedino po koju partiju PES-a i to je to :)

Mozda nekom drugom prilikom, kad budem instalirao Grid o5, a i trebace mi prvo malo vremena da se ushemim o5 :)

E bre ovi gamepadashi...
Ccc, kome je izgovor jadniji :d :p.

***, shta da ti kazem. Shta god ne igram duze od mesec dana polu zaboravim. Nisam igrao PES oko mesec dana i komp me ispreskakao samo tako :)

Ma dobro nema veze, tastatura rules ! :D

***, shta da ti kazem. Shta god ne igram duze od mesec dana polu zaboravim. Nisam igrao PES oko mesec dana i komp me ispreskakao samo tako :)

Mene komp uvek ispreskace kad podignem na malo veci nivo :smash:.
Ocete nesto strasno da cujete :D, i PES igram bolje na tastaturi :smoke:, opet zbog brze reakcije, ma u stvari ova tastatura je srasla sa mnom, toliko dugo se druzimo (dobro menjao sam ih par :d), ali moc navike je cudo, sigurno da je kontrola igraca preko gamepada laksa, but still...
Say, oce neko duel PES-a preko neta (znam da ne moze sa kopijom, al cisto da vas isprepadam :whip: :D).

Ma dobro nema veze, tastatura rules ! :D

Mene komp uvek ispreskace kad podignem na malo veci nivo :smash:.
Ocete nesto strasno da cujete :D, i PES igram bolje na tastaturi :smoke:, opet zbog brze reakcije, ma u stvari ova tastatura je srasla sa mnom, toliko dugo se druzimo (dobro menjao sam ih par :d), ali moc navike je cudo, sigurno da je kontrola igraca preko gamepada laksa, but still...
Say, oce neko duel PES-a preko neta (znam da ne moze sa kopijom, al cisto da vas isprepadam :whip: :D).

Eh PES i ja igram na tastaturi :)

I mislim da je kontrola igracha u osnovi laksha na KB, ali problem nastaje kad se rade finte, na gamepadu je to puno pristupachnije nego vijanje tastera na tastaturi. Zato i planiram da se privikenm na gamepad poshto drugari stanlo kukaju na moju tastaturu i igranje na istoj :d

meni treba pomoc ovde..Igra mi uopste ne detektuje volan (jest neki mator logitech ali ima kocnicu i gas i radi..:))

Jel to nesto do mene ili???

Ako vec nisi, treba da podesis sam. Udjes tamo gde se namestaju kontrole sta je sta. I stavis skretanje levo, okrenes volan levo, skretanje desno, okrenes volan na desno i tako sve....

Nazad
Vrh Dno