Šta je novo?

GPS softver za PC (notebook sa BT risiverom)?

Ne mora da bude legalno a izgleda mnogo dobro.
Ako te interesuje javi se na PP ili mail

pomoc

Drustvo, potrebna mi je pomoc u vidu saveta, software-a ili linkova. Naime, kupio sam Magellan Roadmate 1200 sa mapama za italiju, austriju i svajcarsku.
Ne znam da li je ikako moguce ubaciti iGO ili Garmin mape i software posto magellan nema mape za Istocnu Evropu i naravno Srbiju.
Ukoliko neko ima iskustva sa unlocking-om, zamenom software-a neznam cega vec neka pomogne.
Hvala :d

Jel moze neko da mi objasni kako da pokrenem IGO8 na PC-ju.
Skinuo sam poslednju verziju IGO-a i to je samo brdo podataka(1.7 gb) i ne znam na koji nacin da ga pokrenem, naravno kupio bi GPS prijemnik.Drugar je uspeo da ga zbudzi na MIO MOOV 200 i radi savrseno ali tamo je bilo na principu kopiranja na SD karticu i prethodnog krekovanja MIO MOOV-a.
Unapred hvala,
poz

Jel moze neko da mi objasni kako da pokrenem IGO8 na PC-ju.
Skinuo sam poslednju verziju IGO-a i to je samo brdo podataka(1.7 gb) i ne znam na koji nacin da ga pokrenem, naravno kupio bi GPS prijemnik.Drugar je uspeo da ga zbudzi na MIO MOOV 200 i radi savrseno ali tamo je bilo na principu kopiranja na SD karticu i prethodnog krekovanja MIO MOOV-a.
Unapred hvala,
poz

Sve se rucno iskopira na PC-jev disk u neki direktorijum i napravi se link na desktopu za glavni exe file.

Mape, POI, buildings i ostalo ide u svoje poddirektorijume.

Moras skinuti verziju programa za PC. Obicno pise da li je za PDA, za PNA ili za PC.

Neke verzije za PC ne rade uopste, neke nece da "saradjuju" sa eksternim GPS prijemnikom. Ako budes imao takvih problema, posalji mi private mail.

... uz to PC verzija ne podržava najaktuelniju mapu Srbije nego stariju za v8.0.x jer nema još iGo v8.3.x za PC. Ima tu dosta petljanja da se namesti na PCu kako-tako...

... uz to PC verzija ne podržava najaktuelniju mapu Srbije nego stariju za v8.0.x jer nema još iGo v8.3.x za PC. Ima tu dosta petljanja da se namesti na PCu kako-tako...

Ne znam sta hoces da kazes. Podrzana mapa Srbije je, kako se vidi iz prilozenog, iz juna ove godine i to ce ostati jos uvek sasvim upotrebljivo.Mogle bi da se pojave i novije mape koje rade na PC-ju

R3 Mape iz septembra 2008 (ili kasnije) za verzije 8.0.x zaista ne rade, ali podrazumeva se da stare mape jednom moraju prestati da rade sa nekom novom verzijom programa.

Da dodam jos da nema nikakvog petljanja da se namesti na PC-ju. I ne namesta se kako-tako, nego se vrlo jednostavno namesta i onda sve lepo i bez problema radi.

Prilozi

• slika1.jpg
    slika1.jpg
    59.5 KB · Pregleda: 131
Poslednja izmena:
Nove (8.3.XX iGO) mape u iGO PC rade!!!

Pojavilo se i jednostavno resenje da nove mape za novi iGO 8.3.XX rade u iGO PC.

Dokaz je u prilogu. Ko zna, razumece...

Ako nekom treba. onda u PM (nisam mislio nista lose) :)

Prilozi

• Dokaz1.jpg
    Dokaz1.jpg
    67.9 KB · Pregleda: 156
Ima!

Ovih dana sam nasao iGO 8 PC koji radi! Trebalo je dosta probanja kojekakvih verzijja i podesavanja, ali sad sve radi. GPS dobijam od MSI Starfinder-a preko bluetootha. Jedino ogranicenje je da veza moze biti preko COM porta od 1 do 9, ne moze COM10 ili vise. To je neka rumunska verzija, jer je predpodesen na rumunski jezik i ima mapu Rumunije. Ja nisam uspeo nijednu drugu verziju da nateram da u'vati vezu sa bluetoothom.

Sve lepo i brzo radi. Instalacija se svodi na to da se svi fajlovi prebace na PC i da se napravi shortcut na desktopu. Zeljene mape, POI , buildings, jezici itd. se rucno iskopira u odgovarajuce foledere. Velicina ekrana je prema slici koju saljem, a ima i data fajl tako da se dobije slika u prozoru 1000x700 pixela.

Wohoa, ovaj je dobar dok ima i moja selendra u njemu :D

Pojavilo se i jednostavno resenje da nove mape za novi iGO 8.3.XX rade u iGO PC.

Dokaz je u prilogu. Ko zna, razumece...

Ako nekom treba. onda u PM (nisam mislio nista lose) :)

Lagao sam .... Nije bilo namerno .... Nove mape za iGo 83.xx ne rade kako treba na iGO PC. Na primer, Find (address). To sam tek danas otkrio.

Izvinjenje svima

Pojavila je se pre neki dan neka nova verzija za pc, samo ne znam da li podrzava 8.3 mape.

Pojavio se i novi planplus, pp da je sada bolje uradjena podrska za bt gps... Ako je neko probao nek ostavi utiske.

Mogu se naci i mape novijih izdanja koje rade na iGO 8.0xx, sto znaci da rade i na postojecim iGO 8 PC verzijama. Ova na snimku je Mapa Srbije sa datumom 23. januar 2009.

Prilozi

• Srbija-nova.jpg
    Srbija-nova.jpg
    68.2 KB · Pregleda: 91
Poslednja izmena:
Pojavio se i novi planplus, pp da je sada bolje uradjena podrska za bt gps... Ako je neko probao nek ostavi utiske.

Probao i stari i novi Planplus...

Svakako koristan program i dosta brz. Interfejs bi mogao biti intuitivniji, ali kada se "pokupi" iskustvo kako se rade neke stvari vec je lakse.

GPS preko bluetootha izgleda radi korektno, tj. korektno prikazuje poziciju na mapi. Probao sam to samo na desktop PC-ju, nisam imao mnogo entuzijazma da se sa laptopom vozim okolo. A i preinstalacija na laptop je komplikovana zbog zastite programa - program se ne moze koristiti na dva kompjutera istovremeno, za to treba druga licenca..

Prikaz Gradskog prevoza u vecim mestima i mogucnost nalazenja putanje uz koriscenje gradskog prevoza je dosta korisna stvar, kada se nadjete u drugom mestu.

Nalazenje adrese je takodje dosta dobro uradjeno.

Ovo su prvi utisci nisam imao vremena ni potrebe da se vise bavim tim programom.

Poslednja izmena:
Vidim ima 2009_02 mape za v8.3 Jel mozda rade sa PC verzijom ?

Skinuh sinoc gomilu verzija igo 8 for Pc i Serbia, Crna gora i Hrvatska maps. Ni jednu nisam uspeo da ucitam i kao krenem negde?
Jedna verzija je bila ~160Mb.

Skinuh sinoc gomilu verzija igo 8 for Pc i Serbia, Crna gora i Hrvatska maps. Ni jednu nisam uspeo da ucitam i kao krenem negde?
Jedna verzija je bila ~160Mb.

Za igo 8 PC treba da skines mape za iGO 8 verzija 8.0.xx, nikako za verziju 8.2.xx ili 8.3.xx. Mape (verzija 8.0.xx) samo prekopiras u folder content/maps u programu.

Poslednja izmena:
Za igo 8 PC treba da skines mape za iGO 8 verzija 8.0.xx, nikako za verziju 8.2.xx ili 8.3.xx. Mape (verzija 8.0.xx) samo prekopiras u folder content/maps u programu.

Ajd da probam da te do kraja izmaltretiram. Mozes li sve to sto imas da uploadujes na neki host i okacis link.
Ili na pm.
Hvala mnogo.

Da li je moguce koristiti Garmin Mobile PC i Nokiu 5800 kao GPS risiver? Da li moze putem USB kabla ili mora BT?

Skinuo sam IGO8 Pc verziju al sa njim ima neke stare mape izgleda da su iz 2007 jel sledece pise:BosniaHrz8_2007.07_071017.fbl!Probao sam neke novije karte al nece da prepozna!Moze neko da mi pomogne!Moze na Pm.

Nova srpska mapa

Nova mapa Srbije koja "radi" na iGO PC 8. Datum je maj 2009.

Prilozi

• NovaSrbija01.jpg
    NovaSrbija01.jpg
    59 KB · Pregleda: 92
Eto ti sad... A ja imam neku mapu Srbija 2009.02 [090512], veličina .fbl fajla je 3.976.487 (tako prijavljuje sam iGo).
Ko će sve to da pohvata...

Velicina fajla moje mape je 3.598.526. Da li sa tvojom mapom radi "Find Address". tj. mozes li da ukucas i da ti nadje neku adresu?

Prilozi

• NNN.jpg
    NNN.jpg
    25.5 KB · Pregleda: 67
Poslednja izmena:
Da, radi bez problema.
Ne sumnjam ja u svog dobavljača.
Mogu da te preporučim, ako želiš ;)

Vrh Dno