Vlada>>>
Slavan
- Učlanjen(a)
- 29.06.2007
- Poena
- 425
Moja oprema
- CPU & Cooler
- AMD RYZEN™ 9 7900
- Matična ploča
- ASUS TUF GAMING B850-PLUS WIFI
- RAM
- 64GB KINGSTON FURY BEAST DDR5 5600 MHZ
- GPU
- AMD RADEON RX 7700 XT SAPPHIRE PULSE
- Kućište
- FRACTAL DESIGN DEFINE R5
- Monitor
- LG 27GN850-B ULTRAGEAR™ QHD NANO IPS
- Pristup internetu
- Optički internet
Ne znam zašto toliko smetaju stare mape.Meni naprotiv nedostaju stare mape koje su izostavljene, naročito Bar i wildterithory odnosno Rostok, pa i stari deo Red Firest i Radar.Koliko sam ja razumeo ideja originalnog Stalkera i jeste bilo da cela Zona bude celina i da se može slobodno kretati njome.Neko će reći, pa kad ti nedostaju stare mape onda igraj SoC, pa i igram.Nije poenta u tome, mislim da ako se nova priča odvija na starim lokacijama to ne oduzima draž novoj priči.Možda se varam.Kako kome.Koliko filmova je snimano na potpuno istim lokacijama, naprimer Pariz, Njujork, L.A. itd.I nikom nesmeta.
Pa da, prvobitna ideja jeste bila jedna jedinstvena celina, ali se od tog koncepta ocigledno odstupilo, pa cenim da kad je vec tako onda neka se odluce... ili jedno ili drugo! I koliko vidim odlucili su da sve bude novo u ovom najnovijem nastavku, sto je svakako dobro. Jer naizad, nekako su uvek najgore prolazila nekakva polovicna resenja, a CS je po tom pitanju bio pomalo neodredjen. A inace i meni su nedostajale neke mape iz SoC-a, narocito one urbanije mape u gornjem delu, i bio bih srecniji da sam se prosetao bas tim mapama nego li dosadnim garbage-om...
Takodje verujem, da je ovde jos jedan detalj dobrim delom doprineo da se nema potpun osecaj celovitosti Zone. Naime, verujem da bi smo svi imali mnogo bolji osecaj jednog jedinstvenog, ogromnog i celovitog prostora, da se mape ne ucitavaju pojedinacno vec da su sve mape objedinjene u jednu veliku koja bi se ucitavala dinamicki, kao napr. Far Cry 2... U tom slucaju bi ova tvoja konstatacija bila potpuno opravdana, dok ovako Zona mi vise lici na jedno parce terena koje je podeljeno na zasebne celine, a to bas i nije isto i onda imas ovu situaciju gde su prakticno nove mape i nove celine neizostavna stvar, a bez starih se moze ili mora... Nazalost... A inace, ni meni ne smeta da igram novu igru (narocito ako je prica dobro osmisljena) na starim lokacijama, ali posle dve igre, cini se da su iste ipak potrosene... Tako ti je to u svetu igara...