Recoba20
Znamenit
- Učlanjen(a)
- 13.12.2004
- Poena
- 1,085
Moja oprema
- CPU & Cooler
- Intel® Core™ i5-11500 & ARCTIC Freezer 34 eSports DUO Red
- Matična ploča
- Asus TUF GAMING H570-PRO WIFI
- RAM
- Kingston HyperX Fury Black 4x8GB
- GPU
- Sapphire Pulse RX 6700 XT
- Storage
- Kingston KC3000 1TB; Seagate Baracuda 4TB, WD Red Plus 4TB
- Zvuk
- Topping E30, Eris PreSonus E3.5
- PSU
- EVGA SuperNOVA 650 G6
- Kućište
- PHANTEKS Eclipse P600S
- Monitor
- Dell U2312HM
- Miš & tastatura
- Microsoft Wireless Comfort Desktop 5050
- Laptop
- Huawei D15
- Mobilni telefon
- Samsung Galaxy A52s
- Pristup internetu
- Wireless provajder
Uzeo sam pre neki dan HDD Hitachi od 1TB konkretno model HDT721010SLA360. Nakon instalacije HDDa u kuciste i ukljucivanja masine pocinju da se cuju periodicne vibracije koje dolaze iz HDDa. Nekako sam vibracije sveo na najmanju mogucu meru sa gumicama, ali i dalje kad je tisina se oseti to periodicno ponavljanje vibracija. (Kao stari ventilator kad radi) HDD sam testirao sa Hitachi-jevim programom DFT i program nije prijavio nikakve greske. (Taj program mi je predlozila i zvanicna tehnicka podrska Hitachi-ja jer sam i njima se zalio na ovaj problem.)
Da li se ovo moze okarakterisati kao normalno ponasanje HDDa?
Ovo je prvi put da mi se ovako nesto desi. Do sada sam imao Maxtor HDD od 40GB na 5400rpm, WD1200JB i WD3200AAKS. Maxtor je bio prilicno bucan (konstantan zvuk zujanja), a WD diskovi se nisu culi da su zivi (i dalje se ne cuju).
Nije mi frka da se te vibracije cuju, al' kad se cuje, nek' se cuje konstantan zvuk, a ne ovako periodicno svakih sekund po jedno brrrrrrrrrrrr. Ovo brujanje me kljuca polako u zivac. :wall: Samo je pitanje vremena ko ce pre da otkaze, ja ili HDD.
Da li se ovo moze okarakterisati kao normalno ponasanje HDDa?
Ovo je prvi put da mi se ovako nesto desi. Do sada sam imao Maxtor HDD od 40GB na 5400rpm, WD1200JB i WD3200AAKS. Maxtor je bio prilicno bucan (konstantan zvuk zujanja), a WD diskovi se nisu culi da su zivi (i dalje se ne cuju).
Nije mi frka da se te vibracije cuju, al' kad se cuje, nek' se cuje konstantan zvuk, a ne ovako periodicno svakih sekund po jedno brrrrrrrrrrrr. Ovo brujanje me kljuca polako u zivac. :wall: Samo je pitanje vremena ko ce pre da otkaze, ja ili HDD.