Moje iskustvo sa Asbisom i SZTKR Sinfonija
Prosle nedelje, tačnije u četvrtak 30 aprila kupio sam u Sinfoniji ploču Intel DQ45EK.
Kada sam preuzimao plocu onako više u šali pitao sam prodavačicu gde je ona lepa plavo-bela kutija, pošto ploču dobijam u kesi, našta mi je ona odgovorila da je tako stiglo!!
Kako se radi o parčetu hardvera koje se teško nalazi u prodaji jer se radi o specifičnoj miniITX ploči, a kako i većina ostalog hardvera dolazi u kesicama, nisam bio mnogo probirljiv, a sem toga dobio sam uredno popunjen(?) gararntni list, na kome se nalazio Azbis pečat, popunjen deo garancije koji popunjava prodavac takodje sa pečatom SZTKR Sinfonija i naravno fiskalni račun.
Sve je bilo naizgled u redu dok danas, zbog problema sa pločom, iz
ovog posta, nisam otišao do Asbisa da reklamiram ispravnost ploče.
I ako ploča potpada pod tzv. DOA garanciju jer je reklamiram u roku od 7dana od dana kupovine garanciju isam uspeo da ostvarim odmah.
Posle rasprave sa serviserom, otišao sam do direktora prodaje koji je takodje pokušavao da me ubedi na razne načine da nemam pravo na zamenu odmah već da moram da čekam da oni ploču testiraju (što bi poznajući ažurnost Asbis servisa mogla da potraje danima). Pristao sam da ploču ostavim tek kada je gospodin CSD (Country Sales Director) rekao da će mi ploču na kućnu adresu doneti lično on ili će nekoga poslati da to uradi u toku sutrašnjeg dana.
E, sad... pošto je jedan od argumenata koji CSD Asbisa naveo da ta ploča nije mogla da bude prodata meni kao krajnjem kupcu, već isključivo firmi za ugrdnju u računar, i da ja nisam dovoljno stručan da tu ploču sam ugradim, mislim da se ova priča neće završiti na ovome, da će posla posle svega imati tržišna inspekcija.
U svakom slučaju, oštećen sam ja kao kupac jer sam kao kupac platio punu cenu Retail proizvoda, a dobio OEM proizvod, i na kraju nisam uspeo da ostvarim svoje zakonsko pravo da za reklamirani DOA proizvod dobijem zamenu odmah