Šta je novo?

ati 3870x2

Sto? Osecas se zapostavljeno? :d

Mislim da se 3870x2 uopste ne isplati, jer kao sto rece covek sad imas 4850 za iste pare; po performansama su tu negde a 4850 manje trosi, manje se greje + mnogo manja *******cija sa driverima i igrama (uvek je pitanje koliko ce igra umeti da iskoristi drugo jezgro na 3870x2).

Moja ti je preporuka da uzmes neku grafu iz 4800 serije. Ja sam skoro kupio Gainward GS 4870 i prezadovaljan sam. Grafa stvarno radi super i temperature su nize u odnosu na ostale 4870

ako nije bas bas povoljna preskoci je i uzmi 4850 kao sto ti i drugi rekose

Moja ti je preporuka da uzmes neku grafu iz 4800 serije. Ja sam skoro kupio Gainward GS 4870 i prezadovaljan sam. Grafa stvarno radi super i temperature su nize u odnosu na ostale 4870

Kolike su ti temp? Meni su 45-46 u idle.
Sto se tice CF....hm pa drajveri su glavni problem, ako te ne mrzi da "banzas" po netu i trazis drajvere za ovu igricu, pa druge drajvere za drugu igricu. Ja sam se z.a**** sto sam kupio "crvenu"karticu, bas zbog drajvera i odvratne slike.
Al, ako si resio da kupis ati kupi bolje neku jacu single karticu. Imaces manje problema, bar sa drajverima.

Temp su iste kao i tebi... Sa driverima nemam nikakvih problema, sada stoji v9.3 a bio je v9.1 i v9.2. Igram GTA4, Empire:Total War i po malo Mass Effect i PES2009. To imam instalirano i radi ok sve. Pre toga sam imao 3870 koja mi je isto radila bez problema sa driverima od v8.6 do v9.1. Za CF ne mogu da pricam jer isti nemam ali kod ortaka odlicno rade dva Radeona 4850 u CF-u pod Vistom... 5 ortaka imaju 4800 seriju i niko uglavnom nema probleme sa driverima...

P.S. Sve cu ovo da igram malo vise kada prodju obaveze na Fakultetu......

Poslednja izmena:
E hvala vam,sad sam siguran da sam se teško zeznuo.A jedino mi sad nije jasno zašto mi radi grafička na samo 512mb umesto na 1gb-kao sto piše na kutiji!!!

Poslednja izmena:
Karta ima ukupno 1 gb video memorije ali je ona raspoređena na po 512 mb po gpu-u kao da si kupio dve 3870 i upario ih , zato sistem vidi samo 512 jer rade u crossfire-u .

I sad ne znam da li da je overklokujem,i ako to uradim ne znam koliko,a da mi grafička nr pregori!!!

Jao lika, pa koristi edit. Imas 2 cpia na grafickoj i svaki teba svoju memoriju. Dakle jedan cip 512, drugi 512. Kao sto ti je objasnjeno, tu zapravo dve 3870 kartice u crossfire modu.
Nemoj da je overklokujes.

Kartica je svejedno OC Edition, fabrički je klokovana. Igraj se i uživaj :wave:

Pa još uvek se nešto razmisljam jer neznam koliku će to razliku da napravi.

:d
Pa covek, sedi lepo par sati i procitaj mali dio ovoga foruma koristeci pretragu. Nemoj pisati gluposti i ostavaljati 100 postova i traziti da se tebi sve u detalj objasni. Ovo je ipak ozbiljniji forum, i podrazumeva se poznavanje nekih osnova u podrucju koje te zanima. Dodavanjem jos jedne 3870x2 neces nista dobiti. Kazes da ti se ne isplati da uzimas jacu a imas lovu za jos jednu 3870x2. Dogovori se ti prvo sa sobom. Ako ces nadogradjivati, prodaj tu sto imas i kupi gtx260 ili 4870. Kraj.

Poslednja izmena:
Ili kupi 4870X2 ali najpre morash izbaciti do djubre od procesora i preci na neki PII ili Intel Q9x00.

Nazad
Vrh Dno