Da bih mogao da radim na jednom compu i na poslu i kuci. Sada prebacujem podatke na externi HD ali to nije neko resenje. Sada mi je palo na pamet da mogu da instaliram OS na externi HD i njega da selim svakoga dana. Jel jos ima onih HD rackova u prodaji, i da li je to uopste moguce uraditi (ne razumem se uopste u hardware)?pitanje je cemu bi ti sluzio taj komp?
Nije OS X za mene, koristio sam ga jedno vreme i jednostavno mi ne lezi. A sto se tice minija, brine me da ne bude spor. XP-a na miniju - tako nesto i zelim, ako moze da se pronadje a da nije skupo kao mini. XP preko BootCamp-a ne znam kako radi ali pretpostavljam da je dosta spor. VMware u startu otpadaA što ne bi kupio Mac mini?
Jako dobra makina, pogotovo što se tiče dimenzija, veruj mi, imam već drugu generaciju i jako sam zadovoljan. OS X je mnooogo napredniji operativni sistem i uz malo navikavanja ubrzo bi i sam to video. Sve što može Win, može i Leopard, samo mnogo bolje i stabilnije, uz trošenje mnogo manje resursa.
Možeš da instaliraš i Win preko BootCamp-a ili da ga voziš preko VMware Fusion-a kao virtuelnu mašinu.
Memorija nije neki problem, jeftina je i vrlo lako može da se upgrade-uje na 4 giga, a velika prednost OS X-a je u tome što se svih 4 giga može i iskoristiti, za razliku od Win-a.
Što se tiče instalacije na xterni hard, Win nativno ne podržava instalaciju na xterni hard, za razliku od OS X-a koji i to može, bez ikakvih problema. Što se tiče Linux-a znam samo da postoje Live distribucije, a što se tiče instalacije na xterni hard nisam siguran da li može.
Anyway, nemoj tako lako da odustaješ od minija, ako ti treba kompaktnost to je jako dobro rešenje. Ovo ti govori nekad Win, a danas OS X user.
Pozz
Mislio sam da postoji nesto kao mac mini ali u PC varijanti. Naravno, laptop je veoma izgledno resenjeA zašto ne želiš laptop? Meni to danas izgleda kao najjednostavnije rešenje...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari