Staronsky
Slavan
- Učlanjen(a)
- 13.11.2005
- Poena
- 330
Moja oprema
- Mobilni telefon
- S20 5g
- Pristup internetu
- Optički internet
Već sam govorio u ovoj temi o tome, ali očigledno je ne pratiš od početka. Kako se ne bi mučio da tražiš, uradiću to ja za tebe 
Evo jednog primera. Drugar je bio na Telekom adsl-u i zajedno igramo jednu igru na jednom serveru skoro svaki dan ili noć. I ja i on smo imali pakete 1024/128 s tim što sam ja na kablu i ping mi je bio bolji za oko 15ms. Pored toga ping je stalno varirao od 50ms do 350ms i meni i njemu u isto vreme. Onda je on uzeo iptv kod telekoma i povećali su mu upload na 512kb. Od tog dana je njemu ping konstantno zakucan na 53ms i nema variranja, a kod mene po starom. :zgran:
p.s. Sa igrom Arma slična situacijakako sam menjao pakete i uzimao one sa većim uploadom, ping je bio sve manji i stabilniji. Inače je u pitanju igra Operation Flashpoint, ako to nešto znači. Dok sam igrao na mom prvom adsl telekom paketu 256/64 ping mi je bio i 600-800ms u nekim trenucima. Zbog toga sam morao da idem na paket 512/128, jer mi je to onda smanjilo ping i delimično stabilizovalo. Potom sam prešao na SBB zbog boljeg pinga i povoljnije ponude koja se desila u Septembru 2008.
Poslednja izmena: