Šta je novo?

Visual C++ i SVG i OCX

psycho84

Slavan
Učlanjen(a)
03.12.2007
Poena
320
Moja oprema  
CPU & Cooler
Thermalright Assain King 90
Matična ploča
MSI B550M Pro-VDH Wifi
RAM
2x16GB 3000MHz G.Skill Aegis
GPU
RX6800 16GB Powercolor Reaper
Storage
WD SN550 1TB + Toshiba Canvio Basics external 3TB
Zvuk
Integrated + EIDA 9038D
PSU
Seasonic SGX 500W SFX-L
Kućište
SKTC HX Box 100
Monitor
Lenovo ThinkVision T24v 24"
Miš & tastatura
Drevo Gramr full RGB 75% mechanical Gateron Brown, Logitech Triathlon + MS IMO 1.1a
Ostale periferije
HifiMan Sundara CB
Mobilni telefon
iPhone 13 mini
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Mobilni internet
E ovako zanima me sledece: da li je neko nekad koristio Active X kontrole koje daju mogucnost koriscenja office mogucnosti izmedju ostalog Visio ili mozda nesto drugo cime bi se mogli na laksi nacin isparsirati SVG fajlovi...Inace radim u Visual C++ sa MFC...Ako neko ima neke upute neka pise 🙂

MFC je umro, ziveo MFC...
Zasto ne uzmes Qt ko covek i zavrsis sa SVG-om odma nego se patis sa MFC-om ako nije tajna?

Poslednja izmena:
MFC je umro, ziveo MFC...
Zasto ne uzmes Qt ko covek i zavrsis sa SVG-om odma nego se patis sa MFC-om ako nije tajna?

Pa postoji problemcic...Radim nesto za faks i zahtjevan je MFC...Sad cu da ispadnem noob u ovome ali moram da pitam sta je Qt? 😀

Qt je cross platform framework za razvoj , hm... aplikacija.. U njemu imas GUI elemente, osnovne strukture podataka, Webkit za razvoj browsera, pristup bazi podataka, SVG, kompresije podataka, jednom recju najbolja biblioteka za te stvari.. Cak su uradili ekstenziju jezika da olaksaju slanje i primanje signala... ako to pogledas videces da MFC nije ni za da ne kazem sta.... tako da samo ukucaj Qt u google i baci pogled.. Sad je sve pod LGPL-om tako da moze komercijalno da cepas bez problema. Imas i njihov ide QtCreator kao i plugionove za visual C++ i eclipse.
Qt se cita kao cute 🙂

Qt je cross platform framework za razvoj , hm... aplikacija.. U njemu imas GUI elemente, osnovne strukture podataka, Webkit za razvoj browsera, pristup bazi podataka, SVG, kompresije podataka, jednom recju najbolja biblioteka za te stvari.. Cak su uradili ekstenziju jezika da olaksaju slanje i primanje signala... ako to pogledas videces da MFC nije ni za da ne kazem sta.... tako da samo ukucaj Qt u google i baci pogled.. Sad je sve pod LGPL-om tako da moze komercijalno da cepas bez problema. Imas i njihov ide QtCreator kao i plugionove za visual C++ i eclipse.
Qt se cita kao cute 🙂

Aha...Interesantno...Znaci to je framework koji trebam instalirati da bi dobio njegovu podrsku u Visual C++??To bi mi moglo koristiti za nesto nekad posle...Ma sad sam nasao neki ocx koji se placa od firme Edraw i skontao sam kako se radi s njim mada mislim da mozda nece imati sve sto mi treba (glavno za SVG datoteke)...Takodje sam skinuo i neku librsvg biblioteku sa neta pa trebam i to da istrazim vidim da se dosta koristi a free je i postoji za Visual C++...Jedino sto ne mogu bas da nadjem spisak svih f-ja koje ima...

Zavisi sta hoces.. ako radis za fax onda je ok, ako radis za naplatu onda mora da pazis dal je nesto pog GPL ili LGPL licencom.. Ja trenutno koristim visual c++ 2008 i QT 4.5 sa plugin-om za visual c++... sve legalno i dozvoljeno za naplatu... 🙂 savet, ako vec nesto ucis, bolje racunaj odma da ce nekad u zivotu da ti mozda bas to treba kako bi zaradio kintu.. ako se previse oslanjas na opensource software pod GPL-om onda od toga nema nista... ako vec biras biblioteke biraj ih mudro i vezbaj za kasnije...

QT Creator je dosta dobar i sam za sebe.
Ja koristim QT na sledecim OS:

Win
Open Solaris
OS X

Slazem se, ali ipak visual studio ima jaci debager... sa druge strane express nema integraciju... tako da... mada ima i opcija kreator sa VC++ kompajlerom al onda nema debagovanja u kreatoru...
u svakom slucaju QT je extra

Totalna je truba da qt creator na win-u radi (skoro) iskljucivo sa MinGW/GCC kompajlerom.
Mada... toliko se bude diglo oko QT Creatora i VC++ kompajlera na win platformi, pa verujem da ce se to vrlo brzo promeniti...

Da ova tema nije mozda malo skrenula desno kod Albukerkija? (svi znamo da je pravi put lijevo kod Albukerkija) 😀

Nazad
Vrh Dno